Jótékonysági hajvágás a koraszülött kisbabák megmentéséért

redken-cut-a-thon-cover

Újabb jótékonysági hajvágás a REDKEN szervezésében – vágj bele!

Egy év sem maradhat el a REDKEN CUT-A-THON nélkül

A REDKEN CUT-A-THON már évek óta az egyik kedvenc fodrászrendezvényünk. Ilyenkor mindenkinek lehetősége adódik beülni Magyarország egyik legjobb fodrászának székébe egy hajvágásra. Mitől különleges mindez? Attól, hogy a fodrászok a bevétel 100%-át egy nemes cél érdekében ajánlják fel.

A szívmelengető esemény idén hatodik alkalommal, 2022. szeptember 5-én kerül megrendezésre a L’Oréal Akadémián. A nap folyamán összegyűlt összeg ezúttal a Plüss Kommandó Koraszülött Hadművelet programját támogatja. A korábbi évekhez hasonlóan, most is Magyarország sztárfodrászai készítik el a jótékonysági hajvágásokat – 12 órányi munkát csak annak szentelnek, hogy a bevételükkel egy csodás ügyet támogassanak.

Gyere el te is, járulj hozzá ehhez a példaértékű kezdeményezéshez!

Támogassuk együtt a koraszülött kisbabák megmentését

Magyarországon minden 10. baba koraszülöttként jön a világra, ami miatt speciális ellátásra van szükség. A Plüss Kommandó célja, hogy Koraszülött Hadművelet programján keresztül felszerelje a magyarországi koraszülött osztályokat:

  • biztonságot adó, pihe-puha babafészek csomagokkal,
  • életmentő gépekkel,
  • orvosi eszközökkel és berendezésekkel.

Ahogyan azt már említettük, az idei Redken CUT-A-THON is ezt a jótékonysági projektet támogatja. A hajvágásokkal egy kékfény terápiás eszköz árának összegyűjtése a cél.

fenytakaro

Mi az a kékfény takaró?

A fénytakaró, teljes nevén kékfény terápiás eszköz a babáknál fellépő sárgaság megszüntetésében segít. A sárgaságot a magas bilirubinszint okozza, ami rendkívül káros hatással lehet az újszülöttek központi idegrendszerére. Tudni kell, hogy a bilirubin magától nem tud kiürülni a szervezetből, ehhez van szükség a kékfény segítségére – életet menthet.

A fénytakaró további előnye, hogy segítségével az úgynevezett kengurumódszert is zavartalanul lehet alkalmazni a sárgaság miatt kezelésre szoruló babáknál. A kengurumódszer lényege a bőr-bőr kontaktus: ilyenkor a babát az édesanya mellére fektetik, ami nagyban segíti a koraszülött kisbabák fejlődését.

A Plüss Kommandó már két ilyen fénytakarót is adományozott két különböző kórháznak, a harmadik eszközre pedig a REDKEN CUT-A-THON segítségével szeretné összegyűjteni a pénzt.

A Plüss Kommandó alapítványról röviden

Az Alapítvány az alapítványokért civil szervezet Plüss Kommandó Koraszülött Hadművelet csapata 2019 óta segíti a koraszülött osztályokat. A program ötletgazdája az alapítvány kuratóriumi elnöke, Nyilka Ildikó, aki 28 évvel ezelőtt maga is koraszülött gyermekeknek adott életet.

pluss-kommando-logo

Kislánya egészséges felnőtté cseperedett, kisfiát sajnos elveszítette. A koraszülöttek életében az első hetek, hónapok döntő fontosságúak az életben maradás és egészséges felnőtt élet tekintetében. A piciknek különleges segítségre, speciális ellátásra van szükségük. Ildikó a traumából életcélt kovácsolt, így ma már az alapítvány számtalan kisbabának ad esélyt a túlélésre és az egészséges fejlődésre.

A jótékonysági hajvágás napja

A rendezvényen való részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Az eseményen a hajvágás mellett egyéb programokra is lehet számítani. Például a NYX Cosmetics jóvoltából lehetőség lesz sminktanácsadásra és sminkelésre is, illetve a La Roche-Posay ingyenes melanóma szűrésén is részt lehet venni. A kezdeményezés mellé a Vintage Garden, az Asztalka és a Red Bull is odaállt.

Jótékonysági hajvágás díja:

Minden vendég egy jelképes összegért cserébe (15. 000 Ft) új frizurát és egy otthoni REDKEN hajápoló-termékcsomagot kap ajándékba. Időpontfoglalás szükséges!

Kitűzött cél:

A fodrászok összesen 144 embert tudnak majd fogadni, a kitűzött cél pedig 2.160.000 Ft adomány összegyűjtése.

redken-jotekonysagi-hajvagas

CUT-A-THON időpontja:

2022. szeptember 5. (hétfő)

Időtartam: 8:00-20:00

Helyszín:

L’Oréal Akadémia

1023 Budapest Árpád Fejedelem útja 26-28.

Regisztrációhoz kattints ide:

Fodraszinfo jelentkezem gomb

 

Szerkesztette: Fodrászinfó

Forrás: L’Oréal Professionnel Magyarország

Képek: L’Oréal Professionnel és Plüss Kommandó

Lájkold és oszd meg a cikket, támogassunk együtt egy csodálatos kezdeményezést! Köszönjük! 🥰

Közzétéve: 2022-08-30 13:24