Vörös árnyalatok a JOICO LumiShine-nal

JOICO-LumiShine-boritokep

Legyen vendégedé a legszebb vörös haj a JOICO LumiShine-nal!

A természetes vörös hajszín viszonylag ritka, viszont annál népszerűbb a hölgyek körében. Nagyon sokan szeretnék kipróbálni magukon, most pedig itt a remek lehetőség a természetes vörös színek megalkotására. Megérkeztek  a JOICO LumiShine új, vörös árnyalatai. Cikkünkben Jill Buck, a JOICO color artistja ad nektek tippeket a festékek használatával kapcsolatban, illetve Czombos József fodrászmester is megosztja gyakorlati tapasztalatait. 

Milyen a JOICO LumiShine?

A JOICO LumiShine titka Jill Buck szerint formulában rejlik, hiszen a termékkel minden festés után pontosan ugyanazt a színmélységet és árnyalatot kaphatjuk meg. Ennek prezentálására mutatott nekünk egy valós példát a szalonból, a mindennapokból, amit Czombos József elkészített és részletesen megosztott velünk! Tanuljunk tőlük!

Jill-joico-voros-elotte-utana2

Vörös árnyalat a JOICO LumiShine-nal: ez a végeredmény, de lássuk az előzményeket, görgess végig!

A kulcs a tökéletes színhez: az előhívó

A vörös árnyalatok festése során a különböző előhívók használata kulcsfontosságú. Jelentőségük van többek között abban is, hogy a vörös szín ne legyen túl sötét, de a szerepük az is, hogy a korábban világosabb tincsekbe se kerüljön túl sok pigment – mondta el Jill.

Milyen előhívót érdemes használni?

Minél erősebb előhívót alkalmazunk, annál kisebb a pigmentlerakódás, azaz a fedés. Érdemes tehát a natúr hajon maximális fedést biztosító előhívót használni, hiszen ez a hajtípus nem szív fel túl sok színt.

Szőkéből vöröset? Hogyan?

Sokan szeretnének a már szőkített hajukról áttérni a vörös árnyalatokra. Jill Buck ezzel kapcsolatban elmondta, a már szőkített haj szerkezete porózus, emiatt könnyebben magába szívja a pigmenteket. Ilyenkor érdemes kevert előhívót használni: “Gyengébb előhívóval pedig magasabb fedést kapunk, ezért használtam egy kevert, kb. 25 vol előhívót a már világosított hajon, így szerettem volna elkerülni a hajszín túlsötétedését, és szabályozni a lerakódó pigment mennyiségét, megakadályozva ezáltal, hogy a hajtincsek színe túl sötét és intenzív legyen.”

Kinek ajánlott a vörös hajszín a JOICO LumiShine-nal?

Ezek az árnyalatok mindenki számára tökéletesek és divatosak lehetnek,  azonban Jill még hozzátette: “a szőkéken különösen jól látszik a színváltoztatás, hiszen a vöröses, rezes árnyalat nem tűnik  olyan sötétnek, mint mondjuk egy sötétebb barna árnyalat esetében.”

Jill-Joico-voros-utana

Jill szerint legjobban a szőke hajon látszik a színváltoztatás

Ismerd meg Jill Buck bevált eljárását! 

Előkészítés:

Defy Damage Pro1 kötésvédő, színoptimalizáló spray

1. Formula (tőfestés):

LumiShine 6NC 28 g + 7 28 g + 8NRG 14 g + 20 vol LumiShine előhívó

2. Formula (hosszfestés):

LumiShine 6NC 28 g + 7 14 g + 8NRG 14 g + 1/2 20 vol LumiShine előhívó + ½ 30 vol LumiShine előhívó

Utókezelés:

Defy Damage Pro2 kötéserősítő, színmegőrző

Jill-Joico-voros-utana2

Próbáld ki te is Jill bevált eljárását szalonodban és írd meg nekünk tapasztalatod!

JOICO LumiShine Magyarországon

A magyarországi  JOICO Beauty Szalonban dolgozik Czombos József fodrászmester, aki a közelmúltban szintén tesztelte a JOICO LumiShine vörös árnyalatait.

JOICO-LumiShine-Czombos-Jozsef-voros-haj

Czombos József fodrászmester munkája a JOICO LumiShine-nal

A képen is jól látható, hogy a vendég egy kopott, 8-as színmélységű réz hajszínnel érkezett a szalonba, természetes lenövése pedig szintén natúr 8-as színmélységű volt. Czombos Jószef egy magas fényű réz tónust tervezett adni a hajnak, ami ennek ellenére nem lesz túl irizáló.

Ehhez az alábbi két formulát alkalmazta:

1. lépés:

60 g 8NRG és 30 g 7RRC LumiShine + 10 vol előhívó. Ezt nagyjából a hajhossz egyharmad részéig vitte fel a hajtövekre és a hajhosszra.

2. lépés:

Czombos József a haj többi részén ugyan ezekkel a színekkel és ugyan abban az arányban dolgozott. Azonban növelte az előhívó erejét: 10 és 20 volument kevert össze egyenlő arányban. Mindezt pedig tette annak érdekében, hogy a tónus ne legyen túl sötét és egy nagyon enyhe ombre hatást kapjon ezáltal.

Balayage frissítés a JOICO LumiShine-nal 

“Vendégem egy lenőtt balayage festéssel érkezett, melyre ráfért a frissítés. A hajat előkészítettem Defy Damage Pro 1 előkezelővel, majd első lépésben szabadkezes technikával elővilágosítottam bizonyos tincseket. Ezt úgy értem el, hogy diagonális leválasztásokat készítettem, majd fűzött technikával azon belül is leválasztásokkal dolgoztam. Habfóliával szeparáltam a tincseket, Blonde Life szőkítőporral és 20 vol előhívóval szőkítettem.

50 perc hatóidő után a tő részt, illetve a hajhossz 1/4 részét megszíneztem LumiShine Dimensional Deposit 6SB árnyalattal (a színezővel elkerülhetjük a nem kívánt kivörösödést). A haj többi részére Quick Toner Sand és Violet formulát használtam. Miután feltettem a hajvégekre is a színezőt, a fejmosónál finoman összedolgoztam a két formulát, hogy létrejöjjön a színátmenet. Szárításhoz a Dream Blowout-ot használtam, otthoni ápoláshoz pedig a JoiFull sampont és a Color Therapy kondicionálót ajánlottam annak érdekében, hogy ne lapuljon le a frizura és megakadályozzuk a hajszín fakulását.”- mutatta be a folyamatot Czombos József fodrászmester.

JOICO-LumiShine-Czombos-Jozsef-Balayage-frissites

Balayage frissítés előtte-utána Czombos Józseftől

Neked hogy tetszenek a fenti munkák? Ha kedvet kaptál a vörös hajszínhez, ebben a cikkben inspirálódhatsz:

Inspiratív, rézvörös hajszínek hazai fodrászoktól – ezt imádni fogod!

Extra tipp otthoni ápolásra vöröseknek: 

A JOICO ColorFul termékcsaládja kifejezetten a vörös hajakra lett kifejlesztve annak érdekében, hogy a haj megőrizze élénk színét és ne fakuljon. A termékcsalád 3 tagból áll, ezek a:

  1. ColorFul sampon,
  2. a kondicionáló és a
  3. fakulásgátló szérum. Rendszeres használat mellett a termékcsalád biztosítja vendéged számára a vörös árnyalatok élénkségét a következő frissítésig.

Ha érdekelnek a JOICO professzionális kezelései, keresd fel a fodrászoknak szóló JOICO weboldalt!

 

Szöveg és Képek: JOICO

Borítókép: Pinterest és JOICO

Készítette: Fodrászinfó

Ha szerinted másnak is hasznos lehet a cikk, köszönjük a Like-ot és megosztást! 

Közzétéve: 2023-03-03 13:41