Virág Dóra mesélt az OSiS+ Made to Create élményeiről

Virag_Dora_osis_made_to_create_2020_2_resized

Virág Dóra az idei OSiS+ Made to Create verseny Avantgarde kategóriájának hazai győztese. A vele készült beszélgetést annak is figyelmébe ajánlom, aki nem vágyik a versenyzésre. Dóra az élményeiről, a felkészülésről és a korábbi meg nem nyert versenyről is úgy mesél, hogy azt öröm hallgatni. Ez a hozzáállás pedig, mint láthatjátok, meghozza gyümölcsét. Először itthon és reméljük a nemzetközi döntőben is így lesz!

„Az avantgarde kategória az első pillanattól kezdve a szívem csücske lett. Teljesen szabadjára engedhettem a fantáziámat és egy olyan kompozíciót állíthattam össze, amit a hétköznapokban nem tehetek. 2018-ban indultam az első OSiS+ Made to Create versenyemen. Akkor is az avantgarde kategóriát választottam, azévben egyszerűbb, letisztultabb munkát készítettem. Az eredményhirdetésen, látván a többi munkát, rögtön tudtam, hogy az én munkám nem lesz elég a győzelemhez, ennél sokkal többre volt szükség ebben a kategóriában. Túlságosan egyszerű volt az avantgarde stílushoz, de felismertem és nem adtam fel. Már akkor eldöntöttem, hogy jövőre is indulok, immáron több tapasztalattal. Így is történt.”

A díjat átadta Koczka

És milyen jól tette!

„Hetek alatt állt össze a fejemben a nyertes munkám, amire nagyon büszke vagyok. Rengeteg külföldi munkát néztem interneten ebben a kategóriában, illetve sokat olvastam az avantgarde stílusról is. Inspiráltak a 2018-as évben indult versenytársaim munkái is, az a temérdek külföldi fotó, amikből kiragadtam egy-egy részletet és a saját elképzeléseim alapján alakítottam az én munkámba. Volt, hogy egyszer csak úgy ébredtem, hogy beugrott egy részlet, megérkezett az AHA-élmény, hogy ez majd így jó lehet… és az is lett.

És az a frizura!

„Mindent előre kigondoltam. Kiformáztam drótból a tartó szerkezetet, amit rögzítettem a póthajhoz, majd modellem saját haját is hozzádolgoztam. Nem kellett egyéb csak rengeteg OSiS+ Session Label Super Dry Fix és OSiS+ Session Label Powder Cloud. Nem volt próba. Amit a versenyre beküldtem, az akkor először készült. Vakmerőség lenne? Nem hiszem. Nem feltétlen szeretek próbálni, mert egyfelől fejben megvan mit akarok látni, másfelől munka közben jön az ihlet.100%-ra sosem tervezem meg a kontyot sem, mert mindig alakul. Ehhez a munkához is hasonlóképpen álltam hozzá. Imádtam minden percét ennek a napnak, amikor megszületett a versenymunkám.”

Virag Dora Osis Made to Create nyertes

Utolsó simítások

Micsoda háttérmunka!

„A ruha is teljes mértékben az én fejemben született meg, amit próbáltam a lehető legjobban összeállítani. A sminket is én gondoltam ki, amit profin megalkotott a sminkesem. A fotósom is tökéletesen azonosult ezzel a stílussal: a háttér, a színek minden úgy alakult, ahogy elképzeltem. A modellemmel is teljesen összhangban voltunk, imádok vele dolgozni. Az elkészült képekkel nagyon elégedett voltam, rájuk pillantva tudtam, hogy van esélyem.

Fejlődési lehetőség!

Azzal, hogy megnyertem a kategóriámat, egy álmom vált valóra! Eszméletlen érzés volt, kimondhatatlan öröm és most is az, ahogyan mesélek róla. Minden fodrász kollégámnak szívből ajánlom, hogy induljon ezen a versenyen, mert nagyon nagy plusz löketet ad. Szakmailag és emberileg egyaránt, hihetetlen érzés! Nagyon nagy fejlődési lehetőség és az, hogy kilépsz a komfortzónádból, az csodás és végre nem csak egy frázis. Megismerheted önmagad egy másik oldalát, ami csak pozitív hatást gyakorol rád. Én nagyon boldog vagyok, hogy elindultam ezen a versenyen és az első megmérettetésnél nem keseredtem, nem adtam fel, hanem tanultam belőle és hittem magamban! Aminek itt a 2019-2020-as versenyen meg is lett az eredménye. Izgatottan várom a folytatást és bízom benne, hiszek magamban és a munkámban, hogy a nemzetközi versenyen is helyt állunk majd. Szorítsatok, hogy még egy ilyen boldog pillanatnak legyünk részesei! Köszönöm a Schwarzkopf Professionel-nek ezt a lehetőséget és a képviselőmnek a biztatást és hogy annyira hitt bennem. Akárhogy is alakul, abban biztos vagyok, hogy továbbra is indulni fogok az OSiS+ Made to Create versenyen.”

Osis_Made_To_Create_2020_VirágDóra

Az OSiS+ Made to Create 2020 avantgarde kategóriájának győztes pályamunkája

Haj: Virág Dóra

Fotó: Koroknai László
Smink: Dajana Fishy
Modell: Tarkó Ninetta

Az eredményhirdetésről itt olvashatsz:

Ismerd meg az OSiS+ Made to Create 2020-as hazai győzteseit!

Szöveg: Hansági Dorka

Képek: Virág Dóra és Schwarzkopf Professional

 

Közzétéve: 2020-06-26 14:04

Virag_Dora_Osis_made_to_create_nyertes_2020