Ki az a Veress-Győri Sándor? Fodrászinfó Podcast és Fodrász Arcképcsarnok

veress-gyori-sandor-fodraszinfo-arckepcsarnok-cover

Mostanra már megszokhattad, hogy az új Fodrászinfó Podcast-részek publikálásával, mindig egy olyan szakmai pályafutást tárunk fel előtted, amiből rengeteget lehet tanulni. A legkülönfélébb karakterek életébe, érzéseibe és tapasztalataiba nyújtunk betekintést, miközben azt reméljük, hogy ezzel kellő mértékben tudunk motiválni a saját céljaid elérésében. Legújabb vendégünk egy nemzetközi és hazai szinten elismert fodrász, akinek eddigi munkássága példaértékű számunkra. Gyere, és ismerd meg velünk Veress-Győri Sándor életútját!

“A Veress-Győri Sándor sztori”

Kezdetek:

Veress-Győri Sándor a romániai Zilah városában született, 1974. november 2-án. Itt és érettségizett, majd tanulmányait Debrecenben folytatta. 1996 és 1998 között a Beregszászi Pál Szakközépiskolában szerezte meg fodrászképesítését, majd pályáját versenyzéssel folytatta. 2006-ban egy első és egy második helyet is szerzett a női hajvágás területén. 2007-ben az első nemzetközi megmérettetésén – az OMC-n is elindult –, ahol az egyik kiemelt nőihajvágás-versenyszámban szintén második helyezést ért el.

Szakmai sikerek:

A versenyzés során megtapasztalt sikerek után, Sándor úgy gondolta, hogy szakmai tudását szeretné tovább csiszolni. Ennek köszönhetően (szintén fodrász) kedvesével, Nagy Mariannal Londonba utazott egy egyhetes hajvágásoktatásra, a Sassoon Akadémiára. Az ott megtapasztalt profizmus annyira lenyűgözte, hogy azonnal úgy érezte, ennél a cégnél szeretne dolgozni. Ambícióinak és kitartásának hála, ezt sikeresen meg is valósította:

  • 2008-ban bekerült a Sassoon-stylistok közé,
  • 2012-ben oktató lett,
  • majd a Covent Garden-i Sasson Salon igazgatója címet is megszerezte.

Ez a munka hatalmas előrelépést jelentett számára, ami azzal is együtt járt, hogy több Sassoon-kollekcióban is szerepeltek az alkotásai. Emellett lehetősége nyílt részt venni a legnagyobb szabású bemutatókon, mind a színpadon, mind a színfalak mögött. Az egyik általa készített frizurát a brit Hairdresser Journals a címlapfotójának is kiválasztotta, ami aztán a londoni Salon International kiállítás egyik imázsfotója lett.

sassoon-kollekcio

Veress-Győri Sándor több Sassoon-kollekció elkészítésében is szerepet játszott

Napjaink:

Sándor élete a gyermekei megszületésével megváltozott, ezért végül hazaköltözött Magyarországra. Székhelyét Sopronban alakította ki. Miután 2018-ban mesterlevelet szerzett, meg is alapította a VGS Education-t, ami az angolszász hajvágás egyik kiemelkedő oktatóközpontjává vált hazánkban. Még ugyanebben az évben belekóstolt a WorldSkills-versenyzés világába is Kovács Alexandra felkészítőjeként, de 2019-től már a saját tanítványát és kolléganőjét, Nagy Nikolettet pártolta a híres megmérettetés alatt. A trénerséggel kapcsolatos ambíciói azóta is töretlenek, idén ugyanis szintén egy kollégáját, Perge Zsoltot készíti fel a soron következő, Shanghai-ban megrendezésre kerülő versenyre. Mindemellett Sándor egy sikeres szalont is üzemeltet, mert saját elmondása szerint, a munkájában mindig is a vendégei és a csapata álltak az első helyen.

Instagram:

https://www.instagram.com/sandorveressgyori/

Veress-Győri Sándor teljes történetéért irány Podcastet nézni:

Megnéznéd Veress-Győri Sándort a színpadon is? 

Látogass el a HAIR/KRAFT rendezvényre. A részleteket itt találod: 

HAIR/KRAFT újratöltve – csöppenj bele az underground atmoszférába

Ha további inspirációt gyűjtenél, ismerd meg az ő történetüket is:

 

Készítette: Fodrászinfó

Képek: Veress-Győri Sándor Facebook-profil

Ha tetszett az összefoglaló cikk, köszönjük a lájkot és a megosztást! ✂️

Közzétéve: 2022-04-15 11:51