Segítség hátrányos helyzetű végzős fodrászoknak: Shaping Futures

Shaping Futures Hungary Schwarzkopf Professional.1

A Schwarzkopf Professional, Magyarország egyik vezető professzionális fodrászati márkája nagyon fontosnak tartja a fejlődést és a segítségnyújtást, ennek érdekében indult el a „Shaping Futures” program is. Részletek és információ a programról itt.

A Shaping Futures program nemzetközi szinten már nagy sikereket ért el, itt az idő, hogy ezúttal a Magyarországon élő hátrányos helyzetű fiataloknak is segítsünk professzionális fodrászati képzéssel, amely a sikeres munkaerőpiaci elhelyezkedésükben nyújt kiemelkedő, személyre szabott, térítésmentes és egyedülálló szakmai támogatást . A jó ügyet támogatva a kezdeményezéshez a több mint tíz éves múlttal rendelkező, közhasznú „INNOVA” Szociális Innovációs és Képzési Alapítvány is csatlakozott.

A Shaping Futures célja a fodrászszakma iránt elkötelezett hátrányos helyzetű diákok felkarolása, képzési lehetőségeik bővítése térítésmentes professzionális továbbképzések biztosításával, amelynek keretében a munkavégzéshez szükséges fodrászeszközöket is biztosítjuk. A program a fodrászképzésben tanuló azon hátrányos helyzetű diákoknak szól, akik szenvedélyesen rajonganak a fodrászat iránt, de az álmuk megvalósításához egy kezdeti támogatásra van szükségük. A Schwarzkopf Professional, mint a szakmai fejlődés elkötelezettje vállalja és biztosítja a programba kerülő hátrányos helyzetű fiatalok számára, hogy a féléves képzési programban magas szinten oktatja a kiválasztott tanulókat, s egy kezdő eszközcsomagot is biztosít számukra, majd álláslehetőséget is nyújt a Schwarzkopf Professional partnereinél.

A pályázatra jelentkező fiatalok egy előzetes felvételi vizsgán vesznek részt, ahol az „INNOVA” Szociális Innovációs és Képzési Alapítvány munkatársai, illetve a Schwarzkopf Professional oktató fodrászai közösen felmérik a diákok elkötelezettségét. Ezt követően, 2018. áprilisban kezdődik a 24 napos intenzív továbbképzés, majd a fiatalok már tanúsítvánnyal a kezükben, professzionális szakmai tudással és egy kezdőcsomaggal felvértezve álláslehetőséget kapnak a Schwarzkopf Professional partner szalonjaiban. A program elsődleges célja a felnövekvő fiatal fodrászgeneráció segítése – a hátrányos helyzetű diákok számára egy személyre szabott kiugrási lehetőség biztosítása.

„Együtt, szenvedéllyel a szakma jövőjéért.”

Shaping Futures Hungary Schwarzkopf Professional.1
Segítség hátrányos helyzetű fodrászoknak: Shaping Futures

A program mérföldkövei

2018. március 29. 18.00 – A JELENTKEZŐK TÁJÉKOZTATÁSA A VIZSGA HELYSZÍNÉRŐL ÉS MENETÉRŐL
2018. április 7. – FELVÉTELI VIZSGA NAPJA
2018. április 13. (péntek) – ELSŐ KÉPZÉSI NAP (MEGNYITÓ)
2018. július 6. (vasárnap) – UTOLSÓ KÉPZÉSI NAP (TANÚSÍTVÁNYOK ÁTADÁSA)
2018. júliustól után-követés, munkába-helyezés

Szöveg és képek: Schwarzkopf Professional 

Közzétéve: 2018-03-12 20:02

Shaping Futures Hungary Schwarzkopf Professional.1