Sassoon Seminar 2021: a klasszikusok újragondolása

sassoon-seminar-salon-international-cover

Ha Salon International, akkor bizony nem maradhatunk Sassoon Academy inspiráció nélkül! A csapat idén is hozta a megszokott színvonalat, és egy olyan bemutatót tartott, ahol nem csak a sokszínű, modern és egyben klasszikus hajvágások és hajfestések, de a megosztott gondolatok is növelték a show színvonalát. A fantasztikus look&learn fókuszában természetesen egy új trendanyag, a NOW II prezentálása állt. Most pörgessük végig közösen, hogy milyen volt a 2021-es Sassoon Seminar!

SASSOON SEMINAR @Salon International

Modern letisztultság, kreatív kísérletezés

Ha lehunyod a szemed, és magad elé képzeled a Sassoon sajátos világát, akkor egy egész koncepció tárul fel előtted: karakteres formák, egyedi részletek, modern letisztultság, kreatív kísérletezés, felejthetetlen lookok. Nem sokat tévedtünk, igaz? De a legfantasztikusabb mindebben, hogy bár a brand sajátosságai markánsak, könnyen felidézhetők, mégis mindig találunk bennük valami újat – épp csak kicsit, épp csak máshogy, de pont annyira, hogy képes legyen szakmailag pluszt adni. Természetesen ezeket az érzéseket váltja ki belőlünk a Salon International színpadán bemutatott NOW II kollekció is, amiben legalább annyira megjelennek a korszerű ötletek, mint a klasszikus, megszokott elemek.

sassoon-seminar-salon-international

A Sassoon Seminar koncepciója természetesen ezúttal is a forma és az egyensúly megteremtésére épült, ami mellett fantáziadús hajfestési technikák is megjelentek. Mark Hayes, a Sassoon nemzetközi kreatív igazgatója a következőképp fogalmazott: “Ezek klasszikus és megközelíthető technikák, amiket arra használunk, hogy valami újat és szupermenőt hozzunk létre ahhoz, hogy minden képes legyen továbbfejlődni.”

Az elkészített lookok nagyon változatosra sikerültek – és nem kizárólag a formák szempontjából. A frizurák között megjelentek:

  • a nagyon kontrasztos szőkék és levendula színek,
  • a sötétbarna és ezüst árnyalatok,

de ez még nem minden! A tónusok kialakításához természetes alapszíneket használtak, ezzel is kihangsúlyozva az árnyalatok mélységének és világosságának kontrasztját. Mindeközben Caroline Spencer Senior Colour Director arra hívta fel a közönség figyelmét, hogy a 2000-es évek trendjei újra éledezni kezdtek, ezért egyre többen vágynak “még egy kicsivel több” színre. Azt is hozzáfűzte, hogy számára ez egyáltalán nem meglepő azok után, hogy sokat kellett várni arra, amikor a fodrász és vendége újra találkozhatott. 

sassoon-seminar-salon-international-10
sassoon-seminar-salon-international-12

Természetesen az idei Sassoon Seminar résztvevői sem maradhattak rövid női frizurainspiráció nélkül. “Mindig kell lennie egy bobnak, de egy új iránynak is.” – fűzte hozzáa a Sassoon Academy brit kreatív igazgatója, Danielle Harvey. Mindezek után egy olyan geometrikus hajvágás technikát prezentált a színpadon, amit egy klasszikus szögletes fazonnal kombinált. Sok olyan apró részletet elhelyezett a formában, amitől az teljesen személyre szabott lett. Mindezek után Daniel McCourt Senior Creative Director egy kapcsolat nélküli hajvágással folytatta a sort, aminek célja egy befejezetlennek tűnő look megalkotása volt úgy, hogy az egy precíziós technikával legyen elkészítve. Úgy fogalmazott, hogy ő kifejezetten megszállottja ennek a stílusnak. 

sassoon-seminar-salon-international-3

sassoon-seminar-salon-international-4

sassoon-seminar-salon-international-2

A show végül Silvia Salerno Senior Creative Director és Mark Hayes bemutatójával és gondolataival zárult. Silvia a kollekció hátterébe nyújtott betekintést: “Mi nagyon büszkék vagyunk az örökségünkre. Ez egy erős, szentimentális kollekció lett, ami arról szól, hogy hogyan vagyunk képesek úgy együttműködni a múzsánkkal, hogy valami személyre szabottat alkossunk.” Emellett Mark arra hívta fel a figyelmet, hogy a megfelelő kommunikáció hiánya nélkül, soha, egy szakember sem lesz képes jó frizurát készíteni – “a kreativitás ugyanis szorosan összefügg az individualitással”. Ezért egy alkotás során nemcsak a meglévő szakmai tudást kell előhívni, hanem azt az érzékenységet is, ami segít a másik igényeinek pontos megértésében. 

sassoon-seminar-salon-international-6

sassoon-seminar-salon-international-7

sassoon-seminar-salon-international-5

sassoon-seminar-salon-international-9
sassoon-seminar-salon-international-11

 

sassoon-seminar-salon-international-1

Sassoon szeminárium Magyarországon: nézd meg, milyen volt a Vision! 

Kattints a képre a fényképes beszámolóért: 

the vision wella

Ha már így belejöttél, olvasd el a Patrick Cameron show-ról készült cikkünket is: 

Patrick Cameron szeminárium: 30 éve a Salon International színpadán

Szöveg és fordítás: Fodrászinfó

Képek: Salon International

Ha tetszett a cikk, köszönjük a lájkot és a megosztást! 🙌

Közzétéve: 2021-12-15 16:04

sassoon-seminar-salon-international-1