A Sassoon Akadémia kapui továbbra is nyitva állnak

Sassoon-Akademia-boritokep

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a COVID-19 és a pandémia a Sassoon Akadémia életére is rányomta a bélyegét. Az eset egyáltalán nem egyedi, a szépségipar egészét megviselték az egy éve tartó le- és bezárások. A helyzet súlyosságát mi sem bizonyítja jobban, minthogy a világ leghíresebb fodrászati szalonhálózata is megsínylette az elmúlt időszakot. Szerencsére a csőd közeli állapot csak ideig óráig tartott, és a Sassoon szalonhálózat továbbra is tárt karokkal várja vendégeit és a tanulni vágyó fodrászokat.

A Sassoon Akadémia újra stabil lábakon áll

A koronavírus-járvány a szépségipar számára különösen megterhelő volt. Olyannyira, hogy a világhírű Sassoon-hálózatnak is új alternatívákat kellett keresnie az Egyesült Királyságban többszörösen elrendelt korlátozások miatt. Természetesen, a vállalat már az első lezárások alkalmával is ugyanazt a célt követte: megoldást keresett arra, hogy a teljes csapat megtarthassa az állását, illetve hogy a pandémia időszakát követően az Akadémia, illetve a szalonok kapui is minél hamarabb kinyithassanak. Az anyagi veszteség következtében ez sajnos nem ment egyik pillanatról a másikra, de hála a háttérben munkálkodó magánbefektetőknek, a Sassoon-sztori folytatódik. Debbie Webster, a Sassoon oktatási– és szalonhálózatának vezérigazgatója e kapcsán tett nyilatkozatot a múlt héten. 

Sassoon-Akademia-Debbie-Webster

Debbie Webster, a Sassoon Akadémia és szalonhálózat nemzetközi vezérigazgatója

Debbie Webster nyilatkozata a Sassoon jövőjéről:

“A különböző közösségi média platformokon megjelent hírekkel ellentétben az igazság az, hogy a Vidal Sassoon Akadémia és az Egyesült Királyságban működő hét szalon továbbra is nyitott marad az üzleti élet előtt. 2021. május 6-án egy magánbefektetői csoport megmentette a teljes Sassoon-hálózatot, aminek köszönhetően a 176 brit székhely alkalmazottjai mind megőrizhették munkájukat. 

A COVID-19 járvány az egész fodrász– és szépségipari szektor számára nehéz időszakot jelentett, de a Sassoon csapata már a kezdetek óta azon dolgozott, hogy mindenki megtarthassa az állását. A legutóbbi tranzakciónak köszönhetően ez most megvalósulni látszik. 

66 évvel ezelőtt, Vidal Sassoon eredeti elképzelése az volt, hogy világszínvonalú luxusszalon-szolgáltatásokat tegyen elérhetővé mindenki számára. Továbbra is az ő példája inspirál bennünket, és büszkék vagyunk arra, hogy továbbadhatjuk e fontos örökséget. A világjárvány alatt, oktatóink létrehoztak és elindítottak egy átfogó online oktatási platformot, ami a SASSOON ONLINE nevet viseli. Ennek köszönhetően, ma már a világ bármely pontján elérhetők a brand tananyagai, hála az élő közvetítéseknek és az innovatív digitális képzéseknek.

Hálásak vagyunk továbbá azért a sok pozitív üzenetért – amit a világ különböző tájairól kaptunk –, és amikben mindenki kifejezte az aggodalmát a Sassoon jövőjével kapcsolatban. A nemrégiben lezárult tranzakcióval és az új beruházási támogatásokkal, a csapatunk kreatív munkája az elkövetkező években is folytatódik.”

Mark Heyes, a Sassoon nemzetközi kreatív igazgatója is megerősítette Debbie Wester szavait:

Szöveg: Fodrászinfó

Forrás: Hairdresser Journal

Képek: itt és itt

Ha érdekesnek találtad, amit olvastál, köszönjük a lájkot és a megosztást! 🙂

Közzétéve: 2021-05-27 15:57