Mi lesz a Sassoon Akadémia jövője?

sassoon-akademia-jovoje-cover

Az Egyesült Királyság és egyben a világ egyik legismertebb és legnagyobb múltra visszatekintő fodrász hálózata, a Sassoon, csődgondnokság előtt áll, mivel a fodrász- és szépségszektort igencsak megtépázta az elmúlt egy év kényszerű bezárása. Ennek hatása pedig erősen rányomta bélyegét a cégre. Bár ez elsőre rémisztően hangozhat, sok új lehetőséget is rejt magában. Mi lesz a Sassoon Akadémia jövője? Olvass tovább!

A Sassoon Academy, azaz a Sassoon Akadémia 2021. május 10-i bejelentése alapján a cég készen áll az adminisztrátorok kinevezésére és a folytatás lehetőségeinek felkutatására, beleértve egy esetleges eladást is. A csődközeli állapot a COVID-19 lezárásainak hatásaként alakult ki, ami válaszút elé állította a jelenleg fizetésképtelen vezetőséget.

Egy év kényszerű bezárás után a Regis fennhatósága alá tartozó Haircare Limited, amely a Sassoon Salon és Academy márkákat üzemelteti Nagy-Britanniában, múlt héten bejelentést tett az adminisztrátorok kinevezésére a Legfelsőbb Bíróságon – írta a The Telegraph. Az adminisztrátorok kinevezése segít abban, hogy megvizsgálják annak lehetőségeit – ideértve a vállalkozás felépítését vagy eladását is -, amelyek segítenek a céget talpra állítani e helyzetben.

A mára ikonikussá vált Vidal Sassoon név azóta van jelen a londoni West End-en, hogy Vidal Sassoon fodrász 1954-ben megnyitotta első szalonját a Bond Streeten. Az 1960-as évek fodrászává vált, amikor geometriai vágásai átalakították a frizurát, és látták, hogy az 50-es évek merev, lakkozott haját felváltotta a haj természetes mozgásával működő megjelenés.

Az Akadémián keresztül fodrászképzésbe is beköltözött, és hosszú évek óta a fodrászok számára kulcsfontosságú célpont a meglévő képességek továbbképzése vagy fejlesztése.

A Sassoon fodrászati üzletágat az 1980-as években adták el, majd végül az amerikai Regis szalonóriás a század elején vásárolta meg.

Sassoon_Beauty_Tribute_5

A Sassoon szalonok és Academy múltja. Vajon mi lesz a jövője?

Ismerd meg: Sassoon Akadémia & Sassoon Team 

Korábban már bemutattuk a Sassoon Team-et és részletesen foglalkoztunk az akkor nyíló Sassoon Akadémiával is. Ha te is kíváncsi vagy mindarra, amit Vidal Sassoon felépített, nézd meg cikkünket! Kattints ide!

A Regis sztori

Ami majdnem 100 évvel ezelőtt egy fodrászatként kezdődött, mára egy több milliárd dolláros vállalattá nőtte ki magát, amely elkötelezte magát a szépség és szépítés mellett.

1922-ben Paul és Firenze Kunin megnyitotta a Kunin Szépségszalont, amely gyorsan az exkluzív szalonok láncolatává bővült. Myron fiuk 1958-ban vásárolta meg a láncot, és a cég nevét Regisre változtatta. Myron látta, hogy a kiskereskedelmi trend a bevásárlóközpontok kényelme felé halad, ezért elkezdte a szalonokat a zárt bevásárlóközpontok felé mozgatni.

A Supercuts 1996-os felvásárlásával a Regis Corporation tovább terjeszkedett, és a franchise-ban is jelentős erővé vált. Az elkövetkező néhány évben számos akvizíció történt, mivel a vállalat tovább bővült az Egyesült Államokban, Kanadában és az Egyesült Királyságban is. 2002-ben került be portfóliójába, mikor a Regis Corporation megvásárolta a Vidal Sassoon szalon- és akadémiai üzletágat a Haircare Ltd.-től. Az üzlet 25 nemzetközi Vidal Sassoon szalont és négy fodrászképző akadémiát foglalt magába.

A Regis állítólag a világ legnagyobb szalonszolgáltatója, világszerte 9300 helyszínen rendelkezik tulajdonosi viszonyokkal, franchise-okkal vagy tulajdonosi érdekeltségekkel.

Szöveg: Fodrászinfó

Kép: Sassoon 

Forrás: Telegraph, WWD, Wikipedia

Ha téged is érdekel a Sassoon Akadémia jövője és szerinted másnak is érdekes lehet ez a hír, köszönjük a megosztást! 

Közzétéve: 2021-05-12 23:07