Rövid frizura és megújulás: 5+1 gondolat, hogy miért vágj bele

rovidhaj_megujulas_cover

Tisztában vagyunk vele, hogy az év elejei fogadalmak időszaka már elmúlt, de ez még nem ad okot arra, hogy továbbra is a megszokások tengerén lavírozz. Hihetetlen, de még napjainkban is sokan úgy gondolják, hogy a nőiességet a hosszú haj határozza meg, pedig 2019-et írunk, meg formabontó 21. századot. A nőiesség valóban megjelenik a frizurában, de nem mérhető centiméterekben. Karakter, kisugárzás, és az ehhez tartozó tökéletes frizura minden formában nőies lehet.

Rövid frizura és megújulás 

A hosszú haj mellett számtalan érvet fel tudunk sorakoztatni, de nincs ez másképp a rövid frizurákkal sem. Mindannyian szeretünk a megszokásainknak élni, főleg, ha valami már tutira bevált. Éppen ez szokott a legnagyobb visszatartó erő lenni, hiszen egy “drasztikusabb” változástól mindannyian ódzkodunk, legyen szó hajszínváltásról, vagy a haj hosszáról. Szeretnél kilépni a komfortzónádból, és hosszú hajról rövidre váltani? Ne halogasd, a titok mindig a “most”-ban rejlik, mi pedig mutatjuk is, hogy miért ne habozz tovább. 

rovidhaj_megujulas_1

5+1 gondolat, hogy belevágj… és a hajadba is!

#1 adrenalin

Minél nagyobbat mersz lépni önmagadhoz képest, minél intenzívebben szakítod ki magad a komfortzónádból, annál inkább fogsz Tazmán-ördög adrenalinnal feltöltődni. Ennek természetesen megvannak a biológiai magyarázatai, de talán nem szükséges ebbe belemenni – vagy csak szeretnénk békességben és nyugodtságban tudni saját kompetenciáink határait.

Az önkép megújítása, legyen szó belső tulajdonságaink fejlesztéséről, vagy külső jegyeink felfrissítéséről, mindannyiunkat feltölt önbizalommal, és pozitív energiákkal. Gondolj csak bele, amikor a fodrászszékből felállva kilépsz az utcára, vagy arra, amikor te magad vágsz egy atombrutál szexi rövid hajat, teljesen új karaktert varázsolva vendégednek – hát nem baromi jó érzés?

rovidhaj_megujulas_2

#2 önismeret

Akármennyire is áll jól neked a rózsaszín, nem lehet minden pólód ugyanolyan. Gyakorlatban persze igen, de ha tényleg így van, irány vásárolni! Merj, próbáld ki: ugyanez igaz a hajadra is! Elhisszük, hogy nagyon jól állnak neked a hosszú tincsek, és azt is, hogy emiatt nagyon szereted is őket. De mi történik akkor, ha egy klasszikus bob, vagy éppen egy vagány pixie még jobban kiemeli a vonásaidat? Honnan tudod, hogy nem, ha soha nem próbáltad?

Egy ilyen – számodra nagy jelentőséggel bíró változtatással -, önismeretet gyakorolhatsz, felfedezhetsz magadon olyan vonásokat, amiket a hosszú tincsek lehet, hogy eltakartak. Nemcsak közelebb kerülsz önmagadhoz, de építed a magadba vetett hited is, rájössz, hogy sokkal több rejlik benned, mint valaha gondoltad.

Fodrászinfó jótanács: olyan szakemberrel vágj bele az átváltozás pillanataiba, aki jól ismer téged és a hajad minőségét is! 🙂 

rovidhaj_megujulas_3

#3 egészség

Gyermekkorodban is ordítva tiltakoztál, amikor szánt szándékkal, a királylányos tincseid eltávolítása miatt ültettek be a fodrászszékbe? Most eláruljuk az igazságot. Egyrészt, biztos, hogy a szüleid nem kínozni szerettek volna, és még csak a királyfi sem jelentette ki, hogy “hosszú hajú hercegnőket márpedig nem szabadítok ki a toronyból.”

A rövid frizurák esetében az ápolt megjelenés mellett, mindig döntő érv a haj felfrissítése, egészségének megőrzése is. Felnőtt korban már rengeteg professzionális termék áll a rendelkezésedre, hogy megfelelő ápoltságot biztosíts hosszú tincseidnek is, de ettől még nem árt néha a teljes vérfrissítés. Most azért lehetőleg ne toporzékolj, kivéve, ha örömödben teszed! 😉

rovidhaj_megujulas_4

#4 szabadság

Hosszú hajú nőként szinte biztosak vagyunk abban, hogy a több órás hajmosásos-hajápolásos-hajszárítós pillanatok alatt néha megfordult a fejedből, hogy ebből elég, ide a rövid hajat, vesszen a hosszúság!

A rövid haj ugyan megszűri a lehetőségeket, egy darabig búcsúzol a copfoktól, nincs több konty, nincs markolós csatt, pápá holland fonat, see you soon. A frizurák terén megélt szabadságot értelmezheted így is, de mi van, ha keresel egy másik aspektust? Rövid haj? Naná! A lefekvés és a felkelés pillanatában ugyanolyan trendi vagy, mint napközben! Elég csak beletúrni a hajadba, amikor a kávéivással próbálod kiirtani a reggeli zombihangulatodat, és már indulhatsz is. Mi ez, ha nem a totális szabadság megélése?

rovidhaj_megujulas_5

#5 vagány

A rövid haj egyszerűen vagány. Kár túlmagyarázni. Erőteljességet sugároz, markáns megjelenést biztosít. Napjainkban egyre elterjedtebb a “sportosan elegáns” kifejezés, ami még ha elég szerencsétlen szóösszetétel is, pontosan definiálja a mai trendeket.

Az elmúlt évek legnagyobb divatirányzataiban megfigyelhető, hogy az ellentétes pólusok, mint klasszikus-modern, brutál vagány-konszolidált tökéletes harmóniában képesek együttműködni. A frizurák terén ugyanez elmondható a rövid hajakról is. Egy jól levágott pixie az égnek állva egyszerre iszonyatosan menő, de ha éppen oldalra fésülöd, lehet, hogy te leszel a legvisszafogottabb finom nőiesség.

#5+1 no para…

…mert ha le is vágatod a hajad, így vagy úgy, de akkor is visszanő! 😉

rovidhaj_megujulas_6

Ezek a cikkek is érdekelhetnek: 

#1 Fodrász legendák nyomában: bemutatkozik a HOB csapata

#2 Fodrászművészet, technika, egy örök klasszikus: BOB

#3 Short Bob inspiráció by Fodrászinfó Pro

#4 LOB index: rövid frizuratrend mint gazdasági tényező?

#5 A bob frizura

 

Szöveg: Gódor Virág

Források: itt és itt

Képek: Pinterest

Ha tetszett a cikk, a lájkokat és megosztásokat köszönjük! 🙂

Közzétéve: 2019-08-03 18:00

rovidhaj_megujulas_1
rovidhaj_megujulas_1
rovidhaj_megujulas_1