Pyé Rasin modern férfi frizura inspirációja step by step

modern_ferfi_frizura_look2020_pye_rasin_cover

Egy lázadó attitűd megfűszerezve egy extrém színnel, és máris egy kifejezetten menő  és modern férfi frizura inspirációval állunk szemben. Pyé Rasin (Gyökeres Péter) munkái során szeret elrugaszkodni a hétköznapitól, és valami egészen újat létrehozni. A karantén utáni időszak kedvezett a szakembernek, ugyanis vendége egy nagyon menő kéréssel érkezett. Mutatjuk a végeredményt: modern férfi frizura step by step!

Modern férfi frizura inspiráció

Pyé Rasin step by step

Elérkezett az idő, hogy megismerj egy kifejezetten menő férfi lookot, amelyet Pyé Rasin készített. A szakember tolmácsolásában elsajátíthatod, hogy hogyan érdemes megalkotni egy hasonlóan feltűnő árnyalatot – a szó legpozitívabb értelmében. Figyelj és tanulj!

#1 Érkezés és konzultáció

Napjainkban “végre” a fodrászhoz eljutó vendégeink nagy része szeretne a hétköznapok fogságából kitörni, és úgymond a világ ellen “lázadva” bevállalni valami teljesen újat. Bevallom, nagy örömmel készítek minden extrém kérést egy 2 hónapos leállás után is.

KIINDULÁSI ALAP:

Vendégem 4-es színmélyégű natúr, vastagszálú hajjal érkezett. Oldalt 1 cm-es, fejtetőn 3-4 cm-es hajhosszal. Színkezelés nem történt a haján előzetesen.

PYÉ RASIN TIPP:

Nagyon fontos az elején átbeszélni mi a menete a festésnek, az otthoni hajápolásnak, és a színmegtartásnak.

modern_ferfi_frizura_look2020_pye_rasin_2

Kiindulási alap: modern férfi frizura készül

#2 Inspiráció

A legújabb trendek közt egyre nagyobb szerepet töltenek be az extrém színek különböző változatai: pasztell színektől egészen a vad, élénk árnyalatokig. Ebben az esetben nem az ikonikus “Joker haj” volt a kiindulási alap – bár az elmentett képek között az is szerepelt -, hanem a természet zöldülése, az új érkezése jelentette az inspirációt.

#3 Világosítás

A munkafolyamat a világosítással kezdődött, amelyhez a Schwarzkopf Professional BlondMe Bond Enforcing-ot használtam. Ez a termék már tartalmaz kötéserősítést. Egy egységes 10-es szőkítési alap volt a cél, 2%-os előhívóval 1:2-es keverési arányban kevertem.

A MUNKAFOLYAMAT MENETE:

Fejtető részen 1 cm-es passzékban haladva, 1 cm-re a tőtől raktam fel fóliába csomagolva a szőkítőt, majd 15 percet hagytam hatni, miközben folyamatosan ellenőriztem a folyamatot. Újrakenésre nem volt szükség. A hatóidő letelte után – szintén 2%-os előhívóval – vittem fel az újrakevert anyagot tő részre, a fenti és alsó részekre, amelyeken plusz 30 percet hagytam a terméket.

modern_ferfi_frizura_look2020_pye_rasin_3

#4 Öblítés, színezés, ápolás és szerkezetépítés

A világosítási idő letelte után a fejmosótálnál további 5 percet emulgáltam, majd leöblítettem a szőkítőt, így megkaptam az egységes 10-es alapot. A még sárgás pigmentek eltüntetése érdekében, samponnak a Schwarzkopf Professional BC Color Freeze Silver-t választottam. 6-8 percig hagytam a hajon, aminek köszönhetően minden nem kívánt tónus eltűnt.

SZÍNEZÉS:

A hajmosást követően a vendégem haját megszárítottam, az ápolás, illetve a kellő szín elérése érdekében pedig a Schwarzkopf Professional ChromaID-t használtam. Mivel ez a termék szintén kötéserősítő rendszerrel rendelkezik, így a haj megkapta a kívánt színt és ápolást egy lépésben. Azért száraz hajon és festékként használtam a terméket, hogy intenzívebb színhatást érjek el. Ennek következtében a sárga és kék intenzív kötéserősítő hajszínező maszkot fele-fele arányban kevertem össze és vittem fel a hajra, majd 15 perces hatóidő után alaposan kiöblítettem. Ezt követte a hajvágás, amit mid-fade technikával készítettem el az oldalsó részeken.

modern_ferfi_frizura_look2020_pye_rasin_4

#5 Finish

A haj szárításánál Schwarzkopf Professional Blow & Go-t és Osis+ Sea Salt spray-t használtam. Ezt követte a Schwarzkopf Professional Osis+ Powder Cloud hajformázó por, majd a befésülést követően Schwarzkopf Professional Osis+ Memory Net-tel fixáltam a kész frizurát.

#5+1 Otthoni hajápolás és a szín megtartása

A vendéggel muszáj átbeszélni már az elején, hogy egy ilyen folyamat után mennyire fontos az otthoni ápolás. Ebben az esetben én a Schwarzkopf Professional BlondMe hidegszőke sampont és Chroma ID színező pakolást ajánlottam a vendégemnek, amivel folyamatosan tudja frissíteni az árnyalatot és a haj szerkezetét is. 

modern_ferfi_frizura_look2020_pye_rasin_1

Ezek a Fodrászinfó cikkek még érdekelhetnek:

#1 A fodrászat egy életre szóló szakma: interjú Pyé Rasin-nal

#2 INDOLA női frizura step by step: készíts egy igazi Street Style lookot!

#3 Barber Style 2019: férfi hajvágás lépésről-lépésre

 

Készítette: Fodrászinfó

Szöveg és képek: Pyé Rasin

Ha tetszett a step by step anyag, köszönjük, hogyha lájkolod vagy megosztod cikkünket! 🙂

Közzétéve: 2020-06-03 17:28

modern_ferfi_frizura_look2020_pye_rasin_3