Itt a Pantone 2023-as árnyalata – coloristok figyeljetek

Minden évben nagy szám, hogy a Pantone melyik színt jelenti be, mint az Év Színe. A kiválasztott árnyalat ugyanis általában meghatározza a legnagyobb trendeket és frizurakollekciókat is ihlet. Minden évben akad néhány vállalkozó szellemű colorist, akit alkotásra ösztönöz a kiválasztott árnyalat és annak jegyében alkot. Kíváncsian várjuk az idei felhozatalt. Na, de mit választott a Pantone 2023-ra?

Új év, mindig a fejlődés jegyében

Az óév vége és az új év kezdete mindig sűrű és kihívásokkal teli. Az ünnepi készülődés közepette, valamint a január megérkezésével sokunkban felmerül a kérdés: miben változzunk? Miben fejlődjünk? Hogyan lépjünk előre a szakmánkban? A Pantone minden évben kiválasztott divatszíne, ha nem is előírja ezt az irányt, de minden esetre nagy segítséget nyújthat. Egy-egy új árnyalat minden szakembernek adhat egy löketet, inspirációt az év első lépéseihez. De mindenek előtt, az alkotó szellem a szalonban jön létre, a fodrászok kreativitása nyomán!

Pantone 2023 – Viva Magenta 18-1750

A Pantone 2023-as Viva Magenta 18-1750 árnyalata élénk és lendületes vibrálást sugároz. Természetben gyökerező vörös árnyalat, amely az erő új jelét szeretné kifejezni. A Viva Magenta bátorságot, lendületet, rettenthetetlenséget, örömteli és optimista hozzáállást idéz meg. Az ünneplés pedig új narratívát ír az élet egyébként nem mindig szép forgatókönyvéhez.

viva-magenta-2

Viva Magenta

Az idei Év Színe erőteljes és erőt adó. A vörösnek ez az árnyalata tiszta örömben fürdőzik, önkifejezésre és kísérletezésre ösztönöz. A Pantone Viva Magenta 18-1750 mindenkit befogad, akinek sok-sok életkedve és lázadó szelleme van, hiszen ez a szín is

  • merész,
  • szellemes és
  • mindent magába foglaló.

Leatrice Eiseman, a Pantone Institute ügyvezető igazgatója így fogalmaz:

„A technológia ezen korszakában ihletet merítünk a természetből és a valódiságból. A Pantone Viva Magenta 18-1750 színt a kosenil (bíborbogár , a szerk.) színe ihlette, amely a természetes festékanyagok egyik legértékesebbje, valamint az egyik legerősebb, legfényesebb, amit a világ ismer.

Az ősanyagban gyökerező szín újra összekapcsol minket az eredeti forrással. A természet erőit megidézve a Pantone Viva Magenta 18-1750 felpezsdíti a szellemünket és segít a belső erő felépítésében.”

viva-magenta-1

Viva Magenta

Rád milyen hatással van az Év Színe? 🙂

Inspirálódj az előző évek kollekcióiból:

2022 – Very Peri

2021 – Illuminating és Ultimate Gray

Szöveg: Fodrászinfó

Felhasznált forrás és képek: Pantone USA

Közzétéve: 2023-01-04 22:30