Önmenedzselési tippek fodrászoknak a HairContrast csapatától

Ma már nem titok, hogy egy sikeres vállalkozás felépítéséhez elengedhetetlen az online térben való reklámozás. Az alapokat (mint Facebook- és Instagram-használat) időközben mindenki szépen elsajátította, de ez már sokszor nem elég. A jelenlegi gazdasági helyzetben még nagyobb tudatosságra van szükség, mint valaha. Segítségként a HairContrast csapata összeállított egy önmenedzselési tippekkel teli kisokost, amiből mi kiválasztottuk a leghasznosabbakat. Olvass és tanulj!

Sikeres fodrászati vállalkozás = állandó fejlődés

Elismert fodrász vagy? Jó hírednek köszönhetően tele vagy vendégekkel? A közösségi platformjaid is állandóan frissíted és menedzseled? Ha mindhárom kérdésre igennel válaszoltál, akkor te bizony egy sikeres vállalkozást vezetsz. Az elmúlt időszakban fellépő gazdasági helyzet azonban minden ember életét próbára tette, így egyáltalán nem tudni, hogy a vendégek meddig hajlandók emelt árak mellett is hétről hétre vagy hónapról hónapra bevállalni a megszokott fodrászati szolgáltatásokat. 

Ezért is gondoljuk úgy, hogy újra itt az idő arra a tudatos tervezésre, amihez meg kell vizsgálni az eddigi sikereket, kockázatokat és az összes lehetséges forgatókönyvet. A cél, hogy a legnehezebb időkben is teli vendégkör mellett tudj dolgozni. Hogyan érdemes elindulni az úton? Mire érdemes különös figyelmet szentelni? A HairContrast inspiráló gondolatokat gyűjtött össze a témában, az ő szavaikat tolmácsoljuk.

onmenedzselesi-tippek-fodraszoknak

Önmenedzselési tippek, amik a legnehezebb időkben is segítenek sikeresnek maradni

#1 Vizsgáld meg a vendégköröd összetételét!

A vendégkör összetétele nem csak a “jófejségi faktor” miatt hangsúlyos. Ugyanolyan fontos, hogy anyagi szempontból is foglalkozz vele. Mikor megvizsgálod a helyzetet, érdemes komplex kérdéseket feltenni magadnak. Például:

  • Olyan emberek járnak hozzám, akikre bármikor számíthatok?
  • A vendégeim árérzékenyek?
  • Megfelelő bevételt generálnak számomra vagy nagyon sokat kell dolgoznom azért, hogy kielégítő jövedelmem legyen?

Miközben a válaszokat összegzed, muszáj üzleti szemmel gondolkodnod és félretenned, hogy kit és mennyire szeretsz. Bár tudjuk, hogy utóbbi mindennél többet ér, jelenleg azonban egy átlagos bevásárlás is olyan jelentős költségekkel jár, ami miatt elengedhetetlen, hogy először a családodra és a saját egzisztenciádra gondolj.

vendegek-osszetetele

A speciális szolgáltatások bevezetésével frissítheted a vendégkörödet

Mindig jó taktika egy speciális és rendhagyó szolgáltatás bevezetése, mert egyrészt kiugrási lehetőséget biztosít és plusz bevételt generál, másrészt a vendégkört is frissíti. Tekintve, hogy a HairContrast-szolgáltatások hiánypótlók a magyar piacon, célszerű elgondolkodni a hozzátartozó, egyedülálló szaktudás elsajátításán.

Olyan lehetőségeket kínálnak a különféle hajproblémákra, amikre szinte biztos, minden körülmény között igény lesz a vendégek részéről. (Pláne, hogyha a régiódban csak nálad érhetik majd el őket.) Ha nem árérzékenyekre alapozod a vállalkozásod, nincs az a gazdasági vagy politikai válság, ami miatt jelentős mértékben nélkülöznöd kellene.

#2 Kérd szakember segítségét a szolgáltatásaid hirdetéséhez!

Amikor promotálni szeretnéd a szolgáltatásaidat, biztos, hogy te is először a Facebookot hívod segítségül. Természetesen ez a mai napig egy okos lépés, de már közel sem biztos, hogy az összes helyzetben. Pontosabban nem úgy, ahogy korábban. 

A Facebook állandóan változtatja az algoritmusait, aminek következtében csak időszakos, hogy meddig nyerő választás, ha kizárólag ott kommunikálsz a meglévő és leendő vendégeiddel. Jó példa erre a Facebook-csoportok marketingje. Ha emlékszel még, akkor régen a csoportokban elhelyezett bejegyzések minden csoporttagnak feltűntek az idővonalán, mi több, az “előtte-utána” referenciafotók hirdetése is engedélyezett volt. Napjainkra már egyik sem működik – a csoportnak szánt bejegyzések elérési rátája ráadásul drasztikusan lecsökkent. 

facebook-hirdetesek-kezelese

Azonban sok apró skill létezik, amivel fent lehet tartani a figyelmet, ilyen például a Google Ads használata. Hatalmas előnye ugyanis, hogy jól megválasztott keresési kulcsszavakra sok releváns érdeklődőt be tud terelni a weboldaladra. Vonzó tulajdonsága mellett azonban nagyon trükkös is, mert a legnépszerűbb kulcsszavaknak borsos áruk van. Így mindenképp azt javasoljuk, hogy a vállalkozásfejlesztés online marketing részéhez fogadj fel egy szakembert, aki átlát a csapdákon és megtalálja a tökéletes kiskaput!

Így az oldalaid mindig a legfrissebb trendek szerint lesznek updatelve, és a hirdetési konstrukcióid is úgy kerülnek összeállításra, hogy ne vigyék el feleslegesen az összes félretett pénzedet.

#3 Gondolkozz weboldalban is a social media platformok mellett!

Napjainkban egyre kevesebben fektetnek időt és pénzt egy saját weboldal szerkesztésébe és kezelésébe, pedig egy ilyen extra energia és figyelmesség bárkit képes kiemelni a tömegből. Hiába a rengeteg social platform, nem szabad megelégedni velük! Természetesen az sem megoldás, ha van weboldal, de nem funkcionál jól, úgyhogy tényleg körültekintő és minőségi munkát igényel az összeállítása. 

Az alapokat szintén érdemes szakember segítségével elkészíteni (és egy jó designer sem árthat), de utána már bátran hagyatkozhatsz magadra is. Rengeteg cikk és oktatóanyagot találni a neten a leghasznosabb marketingeszközök használatáról. Kiemelt kedvencünk köztük az exit popupok (avagy a honlapon való böngészés közben felugráló hirdetési ablakok), mert könnyedén növelheted velük a konverziódat.

fodraszati-weblap-keszitese

Ebben az esetben viszont nagyon fontos, hogy kizárólag az exit popupokat használd, mert a klasszikus verzió a befogadó számára hamar nagyon idegesítővé válik. Te sem vagy boldog, ha nem tudsz kettőt görgetni anélkül, mert egy felugró ablak megakadályoz benne, ugye? Naná… Az exit popup azonban csak akkor tűnik fel a színen, amikre a honlap látogatója épp el szeretné hagyni az oldalt – sokkal felhasználóbarátabb megoldás. 

#4 Az önmenedzselési tippek szupersztárja: keresőoptimalizáld az oldaladat!

A SEO – más néven keresőoptimalizálás – a hatékonyságod sava és borsa. A legegyszerűbben megragadva abban segít, hogy az érdeklődők minél könnyebben (és a konkurenciádhoz képest előbb) megtalálják az oldaladat a Google-találatok között. Ehhez hosszú, alapos háttérmunkára van szükség, ami lassan, de egészen biztosan meghozza a befektetett energia, munka és pénz gyümölcsét.

Szakemberre mindenképp szükséged lesz hozzá, mert egy nagyon komplex folyamatról van szó, de ha betartod az útmutatását, jó úton haladsz, hogy végig az élbolyban maradj. Mit csinál egy SEO-szakember? Nagyon leegyszerűsítve:

  • Beállítja a weboldalad metaadatait.
  • Optimalizálja a weboldaladat.
  • Linképítést hajt végre.
  • Figyeli, hogy a változtatások után a Google-algoritmusok hónapokkal később hogyan reagálnak a felturbózott honlapra.

seo-jelentosege

#5 A hírlevél a barátod – használd!

A hírlevél még napjainkban is az egyik legszuperebb marketingeszköz, mégis egyre kevesebben élnek vele. Pedig a hírlevelezésnek közösségformáló ereje van. Nem mellesleg, ha használod, akkor rengeteg embernek megszerzed a kontaktját, amivel egy szuper informatív adatbázist tudsz kiépíteni. Névre szólóan meg tudod szólítani a célközönséged tagjait, direkt módon bármikor el tudod érni őket, nem úgy, mint például egy hirdetés esetén. 

haircontrast-logo

A HairContrast teljes oktató tananyagáért kattints ide!

Ha tetszett, amit olvastál és szívesen fejlődnél együtt a HairContrast csapatával, bátran keresd őket: számíthatsz rájuk! További tájékozódáshoz pötyögd be a következő telefonszámot (+36-20-500-2230) vagy írd össze a kérdéseidet erre az email címre: info@haircontrast.hu!

 

Szöveg: Fodrászinfó

Forrás: HairContrast

Képek: Freepik

Tetszett a cikk? Minden lájkot és megosztást köszönünk! 🙂

Közzétéve: 2022-12-25 14:17