Online időpontfoglalás: az egyszemélyes fodrászatokat is segíti a digitalitás

Salonic-frizurabox-esettanulmany-cover

Ismerjétek meg Ruzsinkó Erikát, a Frizurabox szalon tulajdonosát, aki 1 éves Salonic Smart előfizetést nyert, a tavaly decemberben zajló adventi naptár játékunkban.

Erika a közösségi élmény miatt több körben is játszott, hozzászólt a számára érdekes témákhoz, míg december 23-án megnyerte az 1 éves Salonic előfizetések egyikét. Annyira megörült a nyereménynek, hogy azonnal közzétette zárt Facebook csoportjában a hírt.

A Frizurabox egyszemélyes fodrászat tulajdonosa azok közé a szakemberek közé tartozik, aki folyamatosan fejleszti magát, tanfolyamokra jár, új technikákat sajátít el, és követi a technika fejlődését. Aktív a social média felületeken, és habár elsőre el sem tudta képzelni, hogyan működik az online időpontfoglalás, mára profin átállt a Salonic rendszerére. Nyitott minden újra, úgy véli haladni kell a korral, mert ez a fejlődés kulcsa.

Salonic-frizurabox-esettanulmany-2

Ruzsinkó Erika is az online időpontfoglalás mellett döntött

Erika elmesélte inspiráló szakmai történetét

“Mióta az eszemet tudom, fodrász akartam lenni. Mindig hajas babát követeltem a szüleimtől, aminek kontyot készítettem és beraktam a haját. Amikor pályaválasztás előtt álltam, kénytelen voltam egy kis kitérőt tenni, mert az a fodrászmester, akitől tanulni szerettem volna, kikötötte, hogy csak érettségivel rendelkező diákokat vállal. Így két évig kohászatot tanultam Dunaújvárosban.

Végül úgy alakult, hogy új mesterem lett Dunaújvárosban, Feketéné Cseke Margit személyében, akinek örökre hálás vagyok a szakmájáért, a szakma alapjaiért. 1988-ban végeztem, majd Nyári József jóvoltából a dunaújvárosi Fodrász Szövetkezet kihelyezett fodrászatában kezdtem el dolgozni gebinesként. Szüleim biztosították hozzá a helyet. Majd a magánélet újra átrendezte a karrierem alakulását, férjhez mentem Kalocsára és két gyermekem született. Éveken át bérelt helyeken alakítottam ki az egyszemélyes szalonomat, majd 2001-ben megnyitottam a saját tulajdonú fodrászatomat.

Hűséges típus vagyok, 30 éve tartozom az Alfaparf csapatához, emberileg és szakmailag egyaránt szeretem őket. Szuper jók a termékek és az oktatások.”

Salonic-frizurabox-esettanulmany-1

35 éve a szakmában

Erika így kamatoztatja az online időpontfoglalást a munkája során

“Visszajáró vendégeim vannak, akik rendszeresen előre bejelentkeznek, így nincs sok szabad hely a naptáramban. Eleinte nem tudtam, mire lesz jó, ha megnyitom a digitális naptáramat és az online időpontfoglalást. De amikor megosztottam a FrizuraBox család Facebook csoportomban a frissen feltöltött Salonic profilomat, a vendégeim nagyon pozitív visszajelzéseket küldtek. Határozottan örültek az online felületnek, gratuláltak az üzletem fejlesztéséhez. Fiatal vendégeim körében menő dolognak számít, hogy online foglalnak időpontot, büszkék rá, hogy ilyen fodrászuk van.

A vendégeim javarészt 30-60 év közöttiek, nagyon könnyen átálltak a Salonicra. A csoportban megkapták a linket, volt aki önállóan befoglalta az időpontját, volt akinek megmutattam a műveleteket. Akik az üzletbe jöttek, azokkal együtt megcsináltuk, személyesen beszélgettünk róla.

Összesen 1-2 vendégem ódzkodik a virtuális világtól, de ez sem jelent problémát. A Salonickot “hibrid” módon használom, ha valaki személyesen vagy telefonon foglal, az időpontját manuálisan beírom a digitális naptárba, a szabad helyekre pedig be lehet online jelentkezni. A digitális foglalásokat manuálisan kezelem, én küldöm ki a visszaigazoló e-mailt, hogy mindent átlássak. Készítettem referencia fotókat, feltöltöttem a borítóképet, hogy kedvet csináljak vendégeimnek az időpontfoglaláshoz.”

Salonic-frizurabox-esettanulmany-3

Ruzsinkó Erika munkái

Személyes sikerek a Salonickal

Még a 92 éves Éva néni is a Salonic segítségével jön hozzám. Számára a fodrászat egy társadalmi színtér, ezért 2-4 hetente rendszeresen van időpontja. Éva nénit a fia hozza el hozzám, ezért az automatikus időpont emlékeztetőt úgy állítottuk be, hogy az ő telefonszámára érkezzen. Így nem felejti el, mikor kell mennie az édesanyjához, hogy fodrászhoz vigye.

Nagyon szeretem az automatikus időpont emlékeztetőt, mert személyre lehet szabni, hogy mikor menjen ki, és e-mailt vagy SMS-t küldjön. Teljesen lecsökkent az elfelejtett időpontok száma amióta használom. Sőt, abban is segít, hogy ha valaki mégsem tud eljönni, az időben lemondja az időpontját. Így nincs kiesés, mert oda tudom adni másnak a felszabadult helyet.

Nagyon örülök, hogy december 23-án én lettem a szerencsés nyertes, szívből ajánlom a Salonic rendszerét minden fodrásznak. Vidéken, egyszemélyes szalonként is jól ki lehet használni! Köszönöm a Fodrászinfónak, az adventi játékot! Igazi élménnyel gazdagodtam általa, remélem idén is lesz!”

Salonic-frizurabox-esettanulmany-4

A FrizuraBox is a Salonickot használja

Ha kedvet kaptál a Salonic kipróbálásához, kattints a képre:

salonic online bejelentkezo fodraszatoknak

Ezek a cikkek még érdekelhetnek:

#1 Az időpontfoglaló rendszer, ami eloszlatja a kétyeleidet: Salonic

#2 Egy profi szalon profi időpontfoglalót használ – Salonic vendéginterjú

#3 Törj a csúcsra 2021-ben a digitalizációval

 

Készítette: Fodrászinfó

Forrás és képek: Salonic

Ha tetszett az élménybeszámoló, köszönjük a lájkot és a megosztást! 🙂

Közzétéve: 2021-04-12 13:52

Salonic-frizurabox-esettanulmany-2