Extrém mullet haj készítése step by step (videóval)

mullet_haj_keszitese_step_by_step_cover

A “maradj otthon” szellemisége mindenki frizuráját megviselte. Ha a dolgok jó oldalát nézzük – legalábbis kreatív szempontból -, a fodrászok ezek után látványosabb átalakításokat végezhettek, mint valaha. A Wella Professionals egyik tehetséges oktatófodrásza, Pápai Gábor is több nagy kihívással nézett szembe a karantén után, de végül mindig pazar végeredményt alkotott. Extrém mullet haj készítése step by step.

Még mindig pörög a #mulletmonday

Majdnem egy évvel ezelőtt számoltunk be nektek arról, hogy újra hódít a 70-es és 80-as években virágkorát élő bundeszliga frizura, amit sokan egyébként megrökönyödve figyelnek. Ennek oka abban keresendő, hogy egy kifejezetten megosztó hajformáról beszélünk, ami a letűnt korok tekintetében ugyan mulatságos, de modern köntösbe ágyazva viszont baromi különleges! Hogy miért? Mert egy olyan lookról beszélünk, amelynek karakterét a rövid és hosszú tincsek dinamikus váltakozása adja meg, és ebből kifolyólag már csak a szakemberre van bízva, hogy egyetlen mozdulattal hogyan alkot egy klasszikusabb vagy inkább egy haladó szellemiségű – és mindenképpen – egyedi frizurát. Tehát, a mullet

  • a szakembernek hatalmas szabadságot és kreativitást,
  • a vendégnek pedig egy baromi egyedi lookot

biztosít.

Tudtad?

Jelenleg az Instagramon a #mulletmonday keresésre több, mint 20.000 kép- és frizuratalálatot kapunk, amelyek bizony nem Michael Jackson vagy Bonney M. korából származnak!

mullet_haj_keszitese_step_by_step_1

Mullet haj készítése step by step

by Pápai Gábor

Figyelem, a mullet haj elkészítésének lépéseit Pápai Gábor tolmácsolásában osztjuk meg veletek!

Hajfestés:

0. lépés – kiindulási alap: A vendég festett, igencsak lenőtt hajjal tért vissza a karantén utáni időszakból. A haj eredetileg 10-es színmagasságig volt szőkítve, a lenőtt natúr részek pedig 6/0-nak feleltek meg. 

1. lépés – tőszőkítés: a tőszőkítést Soft Blonde krémmel készítettem, amely kímélő hatékonysága miatt kifejezetten ennek a területnek a szőkítésére lett kifejlesztve. Keverési arányában ugyan úgy kell alkalmazni, mint a porkészítményeket, azaz 1:2 arányban.

2. lépés – ápolás:  a hatóidő után szőkítés utáni ápolót használtam, a Blondor Seal and Care-t.

3. lépés – hajfestés: a festésnél a lila hatás eléréséhez az Illumina árnyalatait használtam. A 9/60 mellé használtam az Opal-essence Silver Mouve és Platinum Lily árnyalatát, hogy még csillogóbb ezüst-lila hatást érjek el.

Tipp Pápai Gábortól:

A lépések között folyamatosan alkalmaztam a Color Motion termékcsalád megfelelő tagjait.

mullet_haj_keszitese_step_by_step_3

Hajvágás:

1. lépés: a fejtetőnél négyzet leválasztást alkalmaztam. A hajvágást a hátsó területtel és egy vertikális leválasztással folytattam, 90 fokban emeltem ki a hajat.

2. lépés: az oldalsó részeknél hátrafelé haladtam és diagonális leválasztást alkalmaztam, a fejtetőn pedig a fejformát követtem.

3. lépés: a frufru kialakítása asszimetrikus, amelynek körvonalát úgy értem el, hogy fésűvel lefésültem a vágás közben.

Tipp Pápai Gábortól:

A laza és kócos textúra eléréséhez különböző hajvágási technikákat alkalmaztam, és emiatt a szárítást is diffúzorral végeztem. Ahhoz, hogy a hullámok “rendszerbe kerüljenek” Sebastian Liquid Steel-t használtam, a stylingoláshoz pedig a Sebastian Volupt Spray-t hívtam segítségül, amely erős tartást biztosít a frizurának. Az otthoni hajápoláshoz is ajánlottam terméket a vendégemnek: az egészséges hajszerkezet fenntartása és a színmegtartás végett a Color Motion sampont és balzsamot javasoltam.

Íme a videó, kattints:

 

Videó: Harakály Eszter

Ezek a Fodrászinfó cikkek érdekelhetnek még:

1) Fodrászinfó #mulletmonday trendanyag 2019

2) #nefesdotthon, avagy egy karantén utáni színkorrekció bemutatása

3) #nefesdotthon, avagy egy balayage korrekció lépésről-lépésre

 

Készítette: Fodrászinfó

Forrás: Pápai Gábor

Képek: Instagram

Ha tetszik a cikk, köszönjük a like-ot és a megosztást! 🙂

Közzétéve: 2020-07-31 17:24

mullet_haj_keszitese_step_by_step_1
mullet_haj_keszitese_step_by_step_1