MFKKE fodrászverseny @ versenyfelkészítő

Rákapcsolt a Hajas László vezette Magyar Fodrász-Kozmetikus Közhasznú Egyesület (MFKKE) és sok év után először rendezett versenyfelkészítő szemináriumot, hogy a tanulók és a végzett fodrászok is még több információ birtokában léphessenek a pástra októberben. Szikriszt József fodrászmester beszámolója következik.

MFKKE fodrászverseny – versenyfelkészítő

A MFKKE felelevenített egy régi hagyományt, amire a nagymesterek még emlékezhetnek, azonban évek óta nem volt ilyen: versenyfelkészítő szemináriumot tartott. Ezen a szemináriumon a MFKKE szakemberei tájékoztatták a versenyzés iránt érdeklődőket az idei 61. Magyar Bajnokság versenyszabályairól, a 2019-es év szakképző iskolája versenyről, illetve az OMC Világbajnokság szabályairól, melyek kissé eltérnek a a Magyar Bajnokságétól.

A szeminárium előadói Váradi Katalin, Arató Krisztián, Kovács R. Ádám és Szikriszt József fodrászmesterek voltak, akik a szabályok ismertetésén túl igyekeztek inspirációs fotokkal, pozitív és negatív példákkal bemutatni a kiírt versenyszámokat. 

Az érdeklődő fodrászok kérdéseinek megválaszolása után volt lehetőség a közös gyakorlásra, Hintenberger Máté vezetésével. Máté aktív versenyző – jelenleg is készül a szeptemberi párizsi Világbajnokságra -, aki élőben is bemutatta istenadta tehetségét és ezzel is inspirálta a jelenlévő kollégákat, tanulókat.

A számunkra is meglepő hatalmas érdeklődésre való tekintettel rögtön helyszínváltoztatásra kényszerültünk, ám örömmel áldoztunk a nagyobb teremre, mert nagyon fontosnak tartjuk, hogy felébresszük a fodrászokban a versenyszellemet! A versenyzés ugyanis előre viszi a szakmát. Fejleszti a kreativitást, precíz, pontos munkára kényszeríti a szakembereket és ezzel a hétköznapi munkájuk minőségét is emeli.

MFKKE versenyfelkészítés – teltházas terem

Egy kis gyakorlás Hintenberger Máté vezetésével

Hagyományteremtés a versenyfelkészítésben

Éppen ezért terveink szerint a 61. Magyar Bajnokságig rendszeresen tartunk majd ilyen versenyfelkészítő szemináriumot, a következő alkalom tervezett dátuma 2019. június 17.-e.

A pontos dátumért és részletekért kövessétek az egyesület web/facebook oldalát a pontos dátumok végett. Ugyanitt lehet jelentkezni a soron következő szemináriumra is!

MFKKE weboldal

MFKKE Facebook oldal

Várjuk szeretettel a további érdeklődő fodrászkollégákat, tanulókat!

61. Magyar Bajnokság

Beauty_and_Style_2019_1

A 61. Magyar Bajnokság a Beauty&Style Szépségipari Kiállítés és Vásáron kerül megrendezésre. További részletekért kattints ide!

Szöveg és képek: Szikriszt József

Ha te is fontosnak tartod ezt az eseményt megosztani másokkal, höszönjük a Like-ot és megosztást! 

Közzétéve: 2019-05-14 20:47

MFKKE_fodrasz_versenyfelkeszites_2019_006