Marketing fodrászoknak Barna Alexandrától

beauty marketing experts konferencia.1

Miért fontos a marketing a fodrászok számára? Korábban, Vendégmágnes tanfolyamunk idejében ezzel már mi is foglalkoztunk, ám az élet másfelé sodort minket. Ezúttal viszont szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani egy hölgyet, aki másfél éve komolyabban belevágott és szépségszakembereket tréningel e témában. Ismerjétek meg Barna Alexandrát, a szépségipari marketing egyik éllovasát.

Hogyan kerültél a szépségszakmába?

Gimnazista voltam, amikor az egyik ismerősömmel közösen készültünk fel a kozmetikus vizsgájára és akkor annyira megtetszett nekem ez a terület, hogy kitaláltam, én is szeretnék egy saját szalont. Éppen ezért a gimnázium után azonnal kozmetikusnak kezdtem tanulni – pedig egy budai elit gimnáziumba jártam, ahol mindenki egyetemre ment érettségi után, így mindenkinek furcsa volt a döntésem. A suli után másképp alakult az életem, ezért kicsit félre kellett tennem és számtalan más területen próbáltam ki magam itthon és külföldön egyaránt. Pár évig gyakorlatilag mindennel foglalkoztam. Voltam szakács, pénzügyi tanácsadó és volt egy saját fordítóirodám is. 

2013 óta dolgozom a szépségiparban marketing témakörben. Több hazai cégnél dolgoztam, de az álom mindig is a saját volt. A Beauty Marketing Experts vállalkozást másfél éve álmodtam meg. Elkezdtem puhatolózni, vajon mekkora igény lenne erre… és láss csodát, mire elkészült a weboldalunk, máris rengetegen megkerestek minket.

barna-alexandra-marketing-szakember

Szerinted mi a sikeres szépségipari marketing kulcsa?

Távolabbról indulnék: a szépségiparban 90%-ban kisvállalkozók vannak. Mivel itt nincs óriási marketing büdzsé, ezért a kulcs az, hogy itt el tudjon a szakember sajátítani egy olyan attitűdöt és gondolkodásmódot, hozzáállást, ami alapjaiban változtatja meg a kommunikációját. Fontos, hogy a szakember megértse azt, hogy minden, amit csinál, az a marketingje része. Itt nagyon mély megértésre és beépülésre van szükség. Szemléletváltás kell és utána jöhetnek a marketinges trükkök. Mottóm: ne csak dolgozzunk a vállalkozásunkban, hanem dolgozzunk a vállalkozásunkon is.

Szerinted miért fontos a szépségipari szakembereknek is a marketinggel foglalkozniuk?

Felnő az új generáció. Ők már használják az online megoldásokat. Elképesztő nagy a konkurencia, az iparágak termelik ki a szakembereket, ezért elengedhetetlen, hogy egy kicsit kitűnjünk ezek közül a szakemberek közül. Ez persze akkor is fontos, ha az embernek teltháza van. Egyrészt ez nem biztosított, hogy mindig teltház lesz. Másrészt azért jó, mert a szakember a marketingjével visszacsatolást tud adni a vendégének, hogy az jó helyen van. A vendég büszke, a szakember pedig elégedett lehet munkájával, miközben hírneve csak nő. A slusszpoén: heti egy óránál erre nem is kell többet szánni.

Beauty Marketing Experts konferencia

Máris teltházas a Beauty Marketing Experts Vállalkozói Konferencia és most kezdődött a jegyértékesítés. Mesélj kérlek a rendezvényről, miről maradnak le, akik későn kapcsoltak?

Ha jól tudom, ilyen jellegű rendezvény még nem volt itthon. Ez egy olyan szépségipari konferencia, amivel minden szépségszakmában dolgozó szakembert meg szeretnénk szólítani. Célunk, hogy megtanítsuk a résztvevőket tudatosan vállalkozni. A gyakorlati tanácsok mellett egy szemléletmódot is közvetítünk. Mottónk: gondolkodj másképp és emelkedj ki a tömegből. Kisebb tréningjeinkről mindenki jó kapcsolatokkal tér haza, remélem, hogy itt sem lesz másként.  

Kik lesznek a Beauty Marketing Experts Vállalkozói Konferencia előadói?

Marketing tekintetében szeretnénk egyesíteni a szépségszakmákat, így az előadók kiválasztása is eszerint történt. Fontos volt, hogy az előadóink között szerepeljenek a szépségszakmában már sikereket elért szakemberek és az is, hogy be tudjak hozni olyan személyeket, akiknek nem ez a specializált területük, viszont az én tapasztalataim alapján nagyon jók a saját területükön. Ezzel szeretnék egy kis vérfrissítést is hozni a szépségszakmákba. 

Barna Alexandra tippjeit a Szalon marketing Facebook csoportban találod.

Szöveg: Hansági Dorka

Képek: Beauty Marketing Experts

Tetszett az interjú? Köszönjük a Like-ot és megosztást! 🙂

Közzétéve: 2018-09-13 09:00

Beauty Marketing Experts konferencia