LIVE with élménybeszámoló: az online világ szabadságot ad

LIVE_with_Budapest_beszamolo_cover

Nem újdonság, hogy a 21. századi értékteremtés egyszerre zajlik az online és az offline térben. De mindez hogyan tud kibontakozni a fodrászvilágban? Erre a kérdésre Jean-Baptiste Mazella nemcsak megadta, de meg is alkotta a választ a LIVE with névre keresztelt eseménysorozatával. A világújdonságnak számító rendezvény immáron a 12. állomásához érkezett, ami ezúttal Budapest volt. Természetesen ott voltunk, feltöltődtünk, inspirálódtunk, hogy most elhozhassuk nektek. Figyelem, Fodrászinfós élménybeszámoló következik!

LIVE with Budapest 2020

A budapesti LIVE with rendezvénynek a Perc utcában található Marosfalvi Hair adott otthont 2020. január 25-én. A vagány és tágas szalon falai között a fellépő fodrászok izgatottan készülődtek életük első olyan bemutatójára, aminek már a gondolata is egy képzeletbeli hidat teremtett a virtuális és a testközeli look&learn között. Vendég fronton sokáig nagy volt a vihar előtti csend, de a 19:30-as kezdéssel egy varázscsettintésre megtelt a fodrászüzlet az érdeklődő és tanulnivágyó kollégákkal. Ameddig csak a szem ellátott telefonok voltak mindenütt, amelyek percről-percre közvetítették az este történéseit. (A Fodrászinfó Facebook Live csomagért cserébe kattints ide!) Tizenkettedik alkalom, tizenkét fodrász és tizenkét zseniális frizura. Véletlen volna? Nem hinnénk!

LIVE_with_Budapet_beszamolo_5

Nicsak, ki beszél

Hansági Dorka:

Egy pillanatra eljátszottam a gondolattal, milyen lehet a fellépőknek. Tömeg, meleg, tolongás, zsivaj. Életed egyik kiemelt felkérése, ahol nagyot kell alkotni, amire összesen másfél órád van. Legyen merész, de ne legyen túlzó, figyelemfelkeltő és lenyűgöző – meg közben tükrözze a modelled személyiségét és te is legyél benne az alkotásban. Mindezt úgy,
hogy a szakmabeliek élőben tíz centiről, a képernyők előtt ülő fodrászok pedig gyakorlatilag öt centiről látják. Itt nincs korrigálás a másfél óra után, finish-sel eltüntetett baki; minden mozdulatod, minden rezdülésed megvan mindenkinek. És ha ez önmagában nem lenne elég, még egy LIVE adásban magyarázod, mit is csinálsz éppen.

Hihetetlenül klassz, hogy a LIVE with eseménye elhozta Magyarországra ezt az egészen új műfajt, ami kihívást tartogat azon fodrászok számára is, akik a színpadi munkában és az oktatásban jártasak. Számomra ez a profizmus, amit ez a tizenkét ember képviselt! Gratulálok mindenkinek, köszönöm, hogy részese lehettem az első hazai LIVE with-nek!

Gódor Virág:

Amióta csak betekintést nyertem a fodrászvilágba, csodáltam a működését. Ahogyan egyre többet találkoztam a frizurák mögött megbúvó tudással és inspirációval, annál inkább elmerültem a szakma esztétikai minőségében. Egy idő után nem is a színeket és a formákat láttam, hanem az asszociatív képeket, amelyek akarva-akaratlanul kirajzolták az alkotás mögött álló karaktereket, a fodrászokat. A LIVE with eseményen most tizenkét szakember újra bemutatkozott alkotóként, megfigyelőként, a kollégák segítő barátjaként és egy saját világ részeként. A hajak néhol lehet, hogy kapcsolat nélküliek voltak, de szerencsére az eseményen megforduló kb. száz emberről ez nem elmondható.  A LIVE with egyértelműen a legmodernebb interaktív újmédiás fodrászünnep, ami a szakma szeretetét éppen úgy mutatja be, ahogy azt kell: alázattal, egyszerűen, a lényegre fókuszálva. 

Képek:

LIVE_with_Budapet_beszamolo_4

Jean-Baptiste Mazella

LIVE_with_Budapet_beszamolo_17

Veress-Győri Sándor

LIVE_with_Budapet_beszamolo_6

Tombácz Zsuzsa

Fátrai Krisztina

LIVE_with_Budapet_beszamolo_41

Hajas László

LIVE_with_Budapet_beszamolo_47

Hintenberger Máté

LIVE_with_Budapet_beszamolo_29

Csonka Tamás

LIVE_with_Budapet_beszamolo_10

Beke Balázs

Buzássy Steven

Hoglmayer Attila

LIVE_with_Budapet_beszamolo_85

Marosfalvi László

LIVE_with_Budapet_beszamolo_11

Czinki Herbert

LIVE_with_Budapet_beszamolo_12

LIVE_with_Budapet_beszamolo_2

LIVE_with_Budapet_beszamolo_21

LIVE_with_Budapet_beszamolo_33

LIVE_with_Budapet_beszamolo_34

LIVE_with_Budapet_beszamolo_43

LIVE_with_Budapet_beszamolo_50

LIVE_with_Budapet_beszamolo_55

LIVE_with_Budapet_beszamolo_57

LIVE_with_Budapet_beszamolo_65

LIVE_with_Budapet_beszamolo_69

LIVE_with_Budapet_beszamolo_81

LIVE_with_Budapet_beszamolo_78

LIVE_with_Budapet_beszamolo_76

LIVE_with_Budapet_beszamolo_73

LIVE_with_Budapet_beszamolo_74

A teljes képgaléria megtekintéséért kattints ide!

 

Szöveg: Hansági Dorka és Gódor Virág

Képek: Dévai Zoltán

Ha tetszett a beszámoló, a lájkokat és megosztásokat köszönjük! 🙂

Közzétéve: 2020-01-27 12:27

LIVE_with_Budapet_beszamolo_1
LIVE_with_Budapet_beszamolo_5
LIVE_with_Budapet_beszamolo_76