Kormányrendeletbe foglalták a szolgáltatóipari vállalkozások bezárását

fodraszszalonok_bezarasa_koronavirus_cover

Már a kezdetektől fogva biztosak voltunk benne, hogy ez a nap is elérkezik. Még éppen csak az imént számoltunk be arról, hogy az új rendeletek nem terjednek ki a szolgáltatóipari vállalkozásokra, de a fejlemények értelmében most már szinte tényleg mindent a koronavírus befolyásol.

Végrehajtási rendeletbe foglalták a szolgáltatóipari vállalkozások bezárását

A koronavírus terjedését eleinte sokan félvállról vették, aminek következtében pillanatok alatt egy súlyos globális problémával találtuk szemben magunkat. Sokan még az utolsó pillanatig kitartottak a fodrászüzletek nyitvatartása mellett, hiszen ahol a bérleti díjak, a járulékok és az alkalmazottak kifizetése kumulálódik, ott jelentős havi kiadásokról beszélünk, nem pedig százezres tételekről. Ettől függetlenül a kliensek között is akadt bőven olyan, aki a súlyos helyzet ellenére inkább a szalonlátogatást választotta volna.

Egy rapid Fodrászinfó szavazás keretében a szalonba járó vendégek véleményét is kikérdeztük, miszerint a jelenlegi helyzetben hogyan viszonyulnak a korábban lefoglalt időpontjukhoz. 16 óra leforgása alatt több mint ezren szavaztak, és ebből 471 ember továbbra is az “elmegyek” lehetőségre kattintott. Akárhogyan is, ennek most vége, ugyanis a kormány hivatalosan is elrendelte a szolgáltatóipari vállalkozások bezárását.

fodraszszalonok_bezarasa_koronavirus_1

Jelenlegi helyzet Magyarországon

2020. március

  • igazoltan új koronavírussal fertőzöttek száma: 58 fő
  • új koronavírusból gyógyultak száma: 2 fő
  • új koronavírus-fertőzésben elhunytak száma: 1 fő
  • új koronavírus gyanúja miatt elkülönítettek száma: 122 fő 
  • akkreditált laboratóriumban vizsgált minták száma:  1803 fő

Készítette: Fodrászinfó

Képek: Pinterest és itt

Oszd meg másokkal is a cikket, hogy mindenkihez időben elérjen a friss hír – köszönjük!

Közzétéve: 2020-03-16 14:12