Kedvezmény marketing felsősokon: bemutatkozik az osztomveled.hu

A “Szolgáltatások kedvezménnyel” jeligére megalakuló osztomveled.hu egy magyar családi vállalkozás. A mobilra optimalizált kedvezmény megosztó hirdetési portál alig néhány hete indult, de mi máris kíváncsiak voltunk a kezdetekre, az indulásra, és az egész mögött álló motivációra. Mivel a kedvezménymarketing sok szépségipari szolgáltató számára a kuponozást és annak hátrányait jelenti, ezért úgy gondoltuk, hogy érdemes körbejárni a témát egy cikksorozat segítségével. Az első részben egy mini-interjú keretében bemutatkozik az osztomveled.hu csapata.

Mi hívta életre az osztomveled.hu weboldal elkészítését?

Szerettünk volna valami hasznosat létrehozni, ezért a kereslet és kínálat találkozási pontjaként működő weboldal logikus választásnak tűnt. Kezdetektől fogva a következő vezérelvet követtük: Oldd meg mások problémáit, és jó eséllyel sikeres leszel!

Pontosan kinek készítettétek a weblapot, illetve milyen helyzetet szerettetek volna megoldani az oldal létrehozásával?

A szolgáltató szektor szereplőire koncentráltunk. Egyrészt azért, mert egy folyamatosan bővülő és megújuló piacról beszélünk, másrészről pedig azért, mert meglehetősen rugalmas. Többnyire egyéni vállalkozók, kisvállalatok tevékenykednek ezen a piacon, akiknek a nyitottság, az új utak keresése az üzleti élet követelménye, illetve természetes velejárója.

osztomveled_bemutatkozas_1

Miben szeretnétek segíteni a szolgáltató szektor szereplőit?

A piac jellegéből adódóan úgy gondoljuk, hogy egy rugalmas, olcsó és vállalkozásra szabható hirdetési csatorna hozzá tudna járulni a szolgáltatók üzleti sikereihez. Az általunk kínált megoldás alapvetően kedvezménymarketing, amivel kapcsolatban nagyon sok a félreértés. Nálunk Magyarországon ezt sokan a kuponozással azonosítják, ami tévedés. A kedvezménymarketing az árak tervezését jelenti. Mivel a legrégebbi marketing módszerről beszélünk, ezért jóval túlmutat a “kuponozáson”.

A fodrászok egy része ódzkodik az ilyen lehetőségektől. Milyen gondolatokkal győznétek meg őket, miért nem kell tartaniuk a kedvezménymarketing módszereitől?

Elöljáróban annyit, hogy az árcsökkentés önmagában nem marketingtevékenység, viszont egy marketing terv részeként eszköz lehet a kezünkben, hogy bemutassuk szolgáltatásainkat és vállalkozásunkat. Egy hasonlattal élve: ha úgy szeretnénk fogyni, hogy kihagyjuk a vacsorát nem biztos, hogy elérjük, amit szeretnénk, annak ellenére, hogy “áldozatot” hoztunk. Ezzel ellentétben, ha megtervezzük, hogy napközben mit és hogyan eszünk, edzéstervet készítünk, és így illesztjük be a vacsora kihagyását, jó eséllyel messzebbre jutunk. Ugyanígy a jól tervezett és időzített kedvezmény marketing hatékony eszköz lehet repertoárunkban, és szeretnénk, ha minél többen tisztában lennének azzal, hogy hogyan lehet jól és hosszú távon is eredményesen alkalmazni. Erről szeretnénk beszélgetni a cikksorozat következő részeiben.

 

Készítette: Fodrászinfó

Cover: osztomveled.hu

Felhasznált kép: itt

Ha felkeltette érdeklődésedet az osztomveled.hu munkája, akkor kövesd figyelemmel oldalunkat, és tudj meg többet a kedvezménymarketing felépítéséről! Következő cikkünkben a témához kapcsolódó tévhiteket és aggályokat oszlatjuk el az osztomveled.hu csapatával!

Ha érdekesnek találtad mini-interjúnkat, a lájkokat és megosztásokat köszönjük! 🙂

Közzétéve: 2019-08-30 18:13

osztomveled_bemutatkozas_cover
osztomveled_bemutatkozas_cover
osztomveled_bemutatkozas_cover