Az idHAIR Gloss féltartós hajfesték 5+1 felhasználási módja

idHAIR-Gloss-feltartos-hajfestek-cover

Tudd meg, mire is jó az idHAIR Gloss hajfesték!

Fodrász vagy? Kifejezetten rajongsz a multifunkcionális és az innovatív termékekért? Akkor bizony itt az ideje, hogy elmerülj az idHAIR Gloss féltartós hajfesték világában! Cikkünkből megismerheted a teljes szortimentet, és annak felhasználási módjait, miközben használati útmutatókkal, tanácsokkal és tippekkel is ellátunk.

Hajszínezés gyorsan és professzionálisan az idHAIR Gloss féltartós hajfesték-palettával

Az idHAIR Gloss egy könnyen használható féltartós hajfestékpaletta, amely a maximum 20 perces hatóidejének köszönhetően a gyors hajszínezés lehetőségét biztosítja mind a fodrászok, mind a vendégek számára. A hatóidő hossza mindenesetben a kívánt szín intenzitásától függ, de akkor is elég kevesebb, mint fél óra a szolgáltatásra, hogyha egy sötétebb árnyalat elérése a cél. Ez még azonban nem minden!

Az idHAIR Gloss festékek sokszínű felhasználási módot nyújtanak, ezért segítségükkel bármilyen hajszínező folyamat könnyen elvégezhető. Szakembereként alkalmazhatod:

 • színkezeléshez,
 • hajszínezéshez,
 • hajszínfrissítéshez,
 • de egy kis extra csillogás eléréséhez is,

mindezt anélkül, hogy idővel kontrasztos lenövés keletkezzen az alap hajszínen. Ha a szakmai életedben már régóta törekedsz a tudatos életmód kialakítására, akkor jó, ha tudod, hogy a Gloss termékek 100%-ban ammónia és PPD-mentesek, emellett pedig vegánok is.

idHAIR-Gloss-paletta

idHAIR Gloss-paletta

A szortiment 5+1 felhasználási módja

#1 FÉLTARTÓS FESTÉK: 1:1 keverési aránnyal a termék féltartós festékként működik, ami tökéletes fedést nyújt az elsőként megjelenő ősz hajszálakon is. A palettában szerepelnek kifejezetten őszfedő és unisex festékek, amik nők és férfiak ősz hajszálait is tökéletesen fedik. Savas kémhatásának köszönhetően a kutikulát tökéletesen lezárja, ezáltal a festék bizonyos esetekben még a permanens festékeknél is tartósabb.

#2 SZÍNEZŐ: a Gloss hajfestékek használhatóak hajszínezőként, amelyek fokozatosan és egyenletesen kopnak ki a hajból, így nem hagynak kontrasztos lenövést maguk után, és nem is világosítanak a haj színén. A megfelelő keverési aránnyal és színek kombinációjával képesek arra, hogy csak a melírcsíkokat színezzék. Emellett alkalmazhatók még natúr vagy előszőkített hajon is, 1:1,5 keverési aránnyal és 20 perces hatóidővel.

#3 HAJSZÍNKORREKCIÓ: a Gloss Toner tökéletes megoldást nyújt a nemkívánatos árnyalatok (mint például a sárga és rezes tónusok) semlegesítésére. Ezen kívül a Gloss Toner-t a matt és fakó színek korrekciójához is fel lehet használni.

#4 EXTRA FÉNY A HAJNAK: ha vendéged csupán egy kis csillogásra vágyik (hajszínváltoztatás nélkül), akkor a Gloss Toner segítségével fantasztikus fényt adhatsz a hajának. Ilyenkor nincs más dolgod, mint kiválasztani a hajszínének megfelelő tonert, majd 1:2 keverési aránnyal és 20 perces hatóidővel elvégezned a szolgáltatást!

#5 HAJSZÍNKEZELÉS ÉS EXTRA CSILLOGÁS: az aktivátor és a Clear Toner segítségével, gyönyörű, extra fényes és egészséges hajkoronát varázsolhatsz vendégeid részére. Ez a kombináció feltölti az elvékonyodott hajszálakat és lesimítja a haj külső rétegét, aminek köszönhetően a frizura elképesztően fényes lesz, így sokkal egészségesebb hatást kelt majd. Ez akár egy önálló kezelésként is megállja helyét a szalonodban.

#5+1 ELŐPIGMENTÁLÁS/VISSZAPIGMENTÁLÁS: amennyiben vendéged haja előpigmentálást vagy visszapigmentálást igényel, a Gloss tonerek újfent megoldást nyújtanak, ráadásul idődet megspórolva. 

Ismerd meg az idHAIR Gloss szortimentjét!

idHAIR GLOSS 01 – TONER

Az idHAIR Gloss toner 25  varázslatos árnyalatban érhető el, ami a csodás szín mellett extra csillogást is biztosít a haj számára. A színek egymással keverhetők, így az egyedi hajszín is garantált. Extra előny, hogy a féltartós festéknek köszönhetően nem hagy a hajon kontrasztos lenövést. Kizárólag szalonhasználatra vásárolható!

Kiszerelés: 75 ml

idHAIR-Gloss-Clear-Toner

idHAIR Gloss Clear Toner

idHAIR GLOSS 02 – CLEAR TONER

A Clear Toner egy színmélység és árnyalat nélküli adalékanyag, ami bármelyik másik tonerhez keverhető. Minél többet adsz a Clear Tonerből a keverékhez, az eredmény egy annál áttetszőbb, metálosabb árnyalat lesz. A termék szalonkezelésként is használható. Ilyenkor nincs más dolgod, mint kivekverni 1:1 arányban az aktivátorral, eloszlatni a hajon, és kivárni a 20 perces hatóidőt. Az eredmény egy extra fényes, csillogó, sima és élettel teli haj lesz.

Kiszerelés: 500 ml

idHAIR GLOSS 03 – ACTIVATOR

Az activator a krémes állagának köszönhetően könnyed alkalmazást tesz lehetővé. Használata során mélyen hidratálja és táplálja a hajat. A benne található nádcukornak köszönhetően a haj fényes és könnyen kezelhetővé válik. Kizárólag szalonhasználatra vásárolható.

Kiszerelés: 250ml, 1000 ml

idHAIR GLOSS 03 – SZÍNSKÁLA

Az idHAIR Gloss festékekhez egy fantasztikus színskála is rendelhető.
A színskála színezett műhajakon személteti a festékek színeit, amin a fantázianevek mellett a színkódok is fel vannak tüntetve. A másik oldalon egy színkör nyújt segítséget a termékkel újonnan ismerkedőknek.

idHAIR-Gloss-szinskala

Így használd az idHAIR féltartós hajfestékekeit!

 • Keverési arány: Keverd az idHAIR Gloss Tonert össze az Activatorral 1:1 , 1:1,5 vagy 1:2 arányban.
 • Színmélység világosítás: nincs
 • Hatóidő: 10-20 perc
 • Plusz információ: világosabb árnyalatokért az 1:1,5 és az 1:2 arányokat használd! Ahhoz, hogy még átlátszóbb, pasztell árnyalatot kapj, adj hozzá idHAIR Gloss Clear Tonert!

Hajfestés: 1:1 arány, nedves haj, 0-20 perces hatóidő

 • hajszínkorrekcióhoz és a nemkívánatos színek eltávolításához tökéletes
 • 70%-os őszhajfedést nyújt, melyhez 10-20 perces hatóidő javasolt
 • mély, intenzív színt és hosszantartó eredményt lehet elérni vele
 • száraz hajon alkalmazva sokkal mélyebb és kicsit sötétebb színt biztosít

Hajszínezés 1:1,5 arány, nedves haj, 0-20 perc hatóidő

 • közepes őszhajfedés
 • közepes hajszínkorrekció
 • hajszínfrissítés
 • azonos hajszínen alkalmazható: vörös a vörösre, barna a barnára stb.

Gloss csillogás 1:2 arány, nedves haj, 0-20 perc hatóidő

 • gyönyörű pasztell színeket lehet elérni vele
 • extra csillogás nyújt a hajnak
 • alacsony hajszínkorrekció
 • pasztell, világos hajszínfestést tesz lehetővé

Használati útmutató a szalonszolgáltatáshoz

A tökéletes eredmény elérése érdekében a következő hat lépést kell betartanod:

ELSŐ LÉPÉS: mosd meg a hajat az idHAIR ESSENTIALS Deep Clean mélytisztító samponnal! Ezt követően ne használj kondicionálót! Mélyebb szín elérése érdekében használd a festéket frissen mosott, száraz hajon!

MÁSODIK LÉPÉS: nyomd ki a felesleges vizet a hajból egy törölköző segítségével!

HARMADIK LÉPÉS: vidd fel a hajra a saját Gloss-mixedet! A színt felviheted ecsettel vagy adagolóval, a kedvedtől és a választott technikától függően.

NEGYEDIK LÉPÉS: hagyd a festéket 5-20 percig a hajon a kívánt színhez mérten! Az extra csillogáshoz és hajszínkorrekcióhoz minimum 5-10 perc hatóidő szükséges, a hajszínfrissítéshez és a hajfestéshez pedig legalább 10-20 perc.

ÖTÖDIK LÉPÉS: mosd ki a Gloss-festéket a hajból bő vízzel! Használj hajszínvédő sampont, például az idHAIR Colour Lock sampont! Ezt követően válaszd ki hozzá a Colour Lock színvédőkezelést pakolásként!

HATODIK LÉPÉS: az otthoni hajszínvédelem érdekében, ajánlj vendégednek hajszínvédő sampont! Erre az esetre érdemes az idHAIR Care Colour termékcsaládot javasolni. 

A paletta legtrendibb árnyalatai

idHAIR-Gloss-trendi-arnyalatok

1) Fémes árnyalatok: a fémes tónusok elsődlegesen világosított hajszínen alkalmazhatók. Ezek igazi fényvisszaverő árnyalatok, amelyek kiemelkednek a palettából élénk ragyogásuk miatt – ennek köszönhetően több tónusú hatást kölcsönöznek a haj számára.

2) Natúr és hamvas natúr színek (3-5-6-7-9 N): szilárd alapszínek, amelyekkel hosszantartó eredményt lehet elérni. Magas őszhajfedést biztosítanak, természetes hideg színek.

idHAIR-Gloss-arnyalat-kovats-andrea-munkaja

Kováts Andrea munkája

3) UNI10 3NA, 5NA, 6NA: kifejezetten őszfedő árnyalatok, ugyanakkor hamvas natúr színek. Egyaránt alkalmazhatók férfi és női vendégeknél.

 4) Lavander: a piszkos levendula sötétté válik a hatóidő során, emiatt ne aggódj! Minimum 8-as szőkítési alapra érdemes alkalmazni. Ha finomítani szeretnél rajta, akkor keverd össze a Clear Tonerrel vagy egy másik festékkel! Fontos: remekül semlegesíti a nemkívánatos arany tónusokat.

idHAIR-Gloss-arnyalat-lavander

idHAIR-mixek a brand ajánlásával

Az idHAIR Gloss féltartós hajfestékek minden fodrász számára lehetőséget adnak a kreativitás megélésére. Alkosd meg a saját álomszíned, keverd ki a legújabb trendi színt, legyél úttörő a szakmádban! Kezdeti inspirációhoz itt van 6 féle idHAIR mix, amit te is könnyedén kikeverhetsz:

MIX 01

 • 1. zóna: DARK GREY 4SA  (4/1) + Clear Toner (0/0)
 • 2. zóna: APRICOT (9/43) + ROSE 9RG (9/63)
 • 3. zóna: Clear Toner (0/0) + INTENSE PINK (9/61)

idHAIR-Gloss-arnyalat-paul-callaghan-munkaja

Paul Callaghan munkája

MIX 02

 • hajtő: idHAIR Hair Paint 6/0 + 6/1
 • hajhossz: 20g ROSE 9RG (9/63) + 10G RED (6/66) + 10G BLUSH 9BG (9/73)

idHAIR-Gloss-arnyalat-caroline-lamb-munkaja

Caroline Lamb munkája

MIX 03

9V ICE (9/8) + activator 1:1

idHAIR-Gloss-arnyalat-pixie

MIX 04

PEARL 9P (9/9)  + ICE 9V (9/8) + SILVER 9S (9/11)

idHAIR-Gloss-arnyalat-janika-tuovila-munkaja

Janika Tuovila munkája

MIX 05

PEARL 9P (9/9) + activator 1:1,5

idHAIR-Gloss-arnyalat-anthony-seaman-munkaja

Anthony Seaman munkája

MIX 06

 • hajtő: SAND 8NA (8/13)
 • hajhossz: ICE 9V (9/8) + SAND 8NA (8/13) + Clear Toner (0/0)

idHAIR-Gloss-arnyalat-hosszu-haj

MIX 07

Apricot 9CG (9/43)  + Copper (7/44)  1:1,5

idHAIR-Gloss-arnyalat-heidi-alastalo-munkaja

Heidi Alastalo munkája

Extra tippek a szalonodba

A festék lemosására használd a kizárólag professzionális használatra kifejlesztett Colour Lock sampont! A termék semlegesíti a hajon esetlegesen fennmaradt kémiai maradványokat, és segít megőrizni a festett hajszínt. A benne található napraforgó-kivonatok védik a hajat az ultraviola-sugárzástól és a szabadgyököktől, ezzel garantálva a hajszín tartósságát. A samponozást követően, jó, hogyha a Colour Lock színvédőkezelést is használod. A balzsam nagyon alacsony 2,2-es pH-értékének köszönhetően kiválóan lezárja a kutikulát, ezáltal védi a festett vagy szőkített hajat a kifakulástól.

idHAIR-Colour-Lock

Extra tippek vendégeknek otthoni használatra

Festett hajszín tartósan? Akkor szulfátmentes Care Colour! A szulfátok, olyan erős tisztítószerek, melyek hatására a haj szárazzá, törékennyé válik és a festett hajszín sokkal hamarabb kifakul. Ha számodra is fontos, hogy a a vendéged haja fényes és egészséges maradjon két szalonlátogatás között is, akkor ajánld számára az idHAIR Care Colour hajápoló párosát! A benne található napraforgóolaj-kivonat megőrzi a festett hajszínt, és javítja a sérült haj szerkezetét, míg az áfonyakivonat ragyogást és védelmet biztosít, továbbá UV-szűrő hatással is rendelkezik.

idHAIR-Care-Colour

Kedvet kaptál valamelyik idHAIR termék kipróbálásához?

Akkor regisztrálj minél hamarabb az idHAIR partnerfelületén, hiszen az első rendelésednél, új érdeklődőként 20% kedvezményt is be tudsz zsebelni!

Kérdés esetén a márka képviselője készséggel áll a rendelkezésedre, fordulj hozzá bizalommal!

FEHÉR PETRA:

 

Készítette: Fodrászinfó

Forrás és képek: idHAIR

Hasznos volt számodra, amit olvastál? Lájkold és oszd meg másokkal is a cikket! Köszönjük! 🙌

Közzétéve: 2022-01-24 13:29