Hajhullás orvoslása: mit ajánlanak a HairContrast szakemberei?

problemasfejbor_haircontrast_cover2

Mindenki számára jelentős önbizalmi problémát képes okozni, ha a haj intenzíven hullani kezd és megritkul. Szerencsére ennek orvoslására ma már sok megoldás létezik, erre nyújtanak lehetőséget a HairContrast szakemberei is. Melyek ezek, és mire van szükség ahhoz, hogy a vendég újra elégedett legyen megjelenésével? Szakértői cikkünkből megtudhatjátok!

Hajhullás orvoslása a HairContrast szakembereivel

Nagyon sok vendég küzd hormonális, pajzsmirigy, illetve egyéb betegségekkel, amelyek jelentős hajproblémákat okoznak. A haj megjelenésünk egyik legszembetűnőbb és legjelentősebb alkotórésze, ezért nem hiúsági kérdés, hogy a fennálló problémát mindenki orvosolni szeretné. Ahhoz viszont, hogy csalódásmentes és gyors megoldás szülessen – a hajpótlás esetében -, szükség van különböző előkészületekre. 

A hajpótlás előkészületei: mit szükséges megvizsgálni egy beavatkozás előtt?

Fontos tehát kihangsúlyozni, hogy vannak olyan problémák, amelyeket első körben a hajpótlásban gondolkodó vendégnek kell megelőzni. A pótrészek rendeltetésszerű használatához fontos megvizsgálni a következő esetleges problémákat: 

1. A fejbőr egészsége

Ahogy testünk különböző bőrfelületei, úgy a fejbőr is szenvedhet betegségektől. Ilyenek lehetnek például a gombás eredetű elváltozások, vagy szeborrea, azaz zsíros korpa gyulladásos állapota. Sajnos az ilyen és más a fejbőr egészségét érintő tényezők megszüntetése alapvető feladat a vendég számára!

Miért fontos?

Azért, mert ha ilyen elváltozásokra hajpótlásokat helyeznek, jelentős hajvesztés mellett a tünetek határozott fokozódása lesz tapasztalható. Ebből egyenesen következik, hogy nem lesz haj, ami a pótrészt tartani tudná.

2. Hajhullás

Alapvetően hajunk bizonyos időszakokban – leginkább ősszel és tavasszal -, folyamatosan megújul, ami fokozottabb hajhullást is eredményezhet. Ezek nem adnak okot semmilyen aggodalomra, hiszen természetes folyamatokról beszélünk, ami egyénenként változhat a hajhullás mértékét és mennyiségét illetőleg.

Miért fontos?

Mert fokozott hajhullás esetén az állapot fennállásáig pótrész felhelyezése nem lehetséges, mivel a speciális technikából eredően a hajszálak tartják meg a hajpótlást.

Mit csinálj?

Nagyon fontos a fokozott mértékű hajhullást kiváltó okok, tényezők lehetséges felderítése. Ehhez mindenképp bőrgyógyász szakorvos segítségét szükséges igénybe venni!

 

3. Izzadékonyság és sport

A fokozott verejtékezésnek számtalan oka lehet. Nők esetében leggyakoribb okok a hormonális változások, mint például a menstruáció, illetve a klimax ideje. Ehhez hozzátartozhat még a rendszeres testmozgás és sportolás is. Ezen esetekben az erősebb izzadás természetes reakció, ami a fejbőrt is érinti.

Az izzadság legnagyobb része vízből áll, de emellett

 • ásványi anyagokat,
 • nyomelemeket,
 • fehérjéket,
 • enzimeket,
 • sót

is tartalmaz.

Miért fontos?

Mert ebből kifolyólag a hajpótlás illesztési pontját – amennyiben ragasztva van -, bizonyos mértékig módosíthatja. Az ideális illesztési idő 6 hét, viszont az izzadékonyabb vendégek esetében ez az intervallum módosulhat 4 hétre is, vagy extrém esetekben még rövidebb idő is lehet.

4. Allergia

A különböző anyagokkal való érintkezés esetén a fejbőr is reagálhat allergiásan. Ez a teljesség igénye nélkül lehet:

 • pollen,
 • fém,
 • latex,
 • oxidációs hajfesték,
 • vagy valamilyen kémiai anyag,
 • hajkozmetikum.

Egy hajpótlás esetén a HairContrast szakemberei kifejezetten a fejbőrre tervezett ragasztó anyagokkal dolgoznak.

Mit csinálj?

Mindenképp végeztesd el a szóban forgó ragasztó anyag bőrpróbáját!

Fodrászinfó tipp:

Ha Téged is érintenek ilyen jellegű problémák, ide és ide kattintva keresd fel a HairContrast oldalát és járj utána a probléma forrásának, vagy csatlakozz közösségi csoportjukhoz!

HairContrast megoldások hajhullás esetén a különböző fejbőr problémákra

A fejbőr problémák között a HairContrast szakembereivel kiválasztottuk a négy leggyakoribbat, amelyekre saját kezeléseik közül megoldást is kínálnak!

1. Alopécia

Az alopécia a kóros hajhullás egyik tipikus vállfaja, amelynek többféle változata lehet:

a) alopécia areata, a körülírt hajhullás

Az alopécia areata-t foltos kopaszodásnak is nevezzük. Ez egy immunbetegség, amely lazac színű hegmentes foltokban jelentkezik, de az arc egyéb szőrzetén is megjelenhet.

B) alopécia totalis, a teljes fejbőrt érintő hajhullás

Ez már a komolyabb kopaszodással járó betegség. Az alopécia bizonyos változatainál a kopaszság megszüntethető és a haj vissza tud nőni. Vannak vállfajai, ahol viszont visszafordíthatatlan a hajvesztés.

HairContrast megoldás:

Az alopéciás betegségekben szenvedőknek a HairContrast az AirSkin elnevezésű parókát ajánlja!

haircontrast_haj_fejbor_problemak_5

2. Pajzsmirigy

A nem hegesedés okozta hajritkulások és kopaszodások pajzsmirigy alul, vagy felül működést is jelenthetnek. Ezekben az esetekben, ha a pajzsmirigyproblémát szakszerűen és megfelelően kezelik, a hajvesztés megállítható, sőt vissza is fordítható.

HairContrast megoldás:

A HairContrast, a pajzsmirigy problémáktól hajritkulásban szenvedő érdeklődőinek a TPARTING PEPI-PÓTHAJAT AJÁNLJA!

haircontrast_haj_fejbor_problemak_10

 

3. Kopaszodás

A kopaszodás genetikai alapon előforduló tartós hajvesztés. A kopaszodás leggyakrabban halántékon, fejtetőn és a fej két oldalán jelentkezhet. A hajhullás várható kiterjedése általában változó és előre meg nem határozható.

HairContrast megoldás:

A HairContrast foltos és fejtető kopaszodásra a NEW ME és a TOP EXTENSION HAJPROTÉZISEIT AJÁNLJA!

haircontrast_haj_fejbor_problemak_1

4. Női hajhullás

A női hajhullás és hajszálaik elvékonyodása összefüggésbe hozható a férfiak kopaszodásával, mivel ugyanazok az okok idézhetik elő mindkettőt: a magas férfi nemi hormonszint. A változó korral ugyanis a női nemi hormonok szintje csökken, ami extrém esetben akár alopéciához is vezethet. A kóros hajhullás egy adott területen jelentkezik, vagy szétszórtan fordulhat elő, ami ezáltal érinti a teljes hajas fejbőrt is. Akkor beszélünk kóros hajhullásról, ha naponta több mint 150 hajszál hullik ki.

HairContrast tudnivaló:

A HairContrast folyamatban lévő hajhullás esetén nem ajánlja termékei felhelyezését!

haircontrast_haj_fejbor_problemak_3

 

 

További információkért és kérdéseidért kattints ide és keresd fel a HairContrast szakembereit!

 

Szöveg: HairContrast és Fodrászinfó

Képek: HairContrast

Ha hasznosnak találtad cikkünket, a lájkokat és megosztásokat köszönjük! 🙂

Közzétéve: 2019-05-16 19:07

problemasfejbor_haircontrast_cover2
problemasfejbor_haircontrast_cover2
problemasfejbor_haircontrast_cover2