Frizura fizetés nélkül

euro_usd-forint-fizetes-nelkuli-frizura

A minap egy nagyon szomorú posztra lettünk figyelmesek a Nagyváradi Szalon Facebook oldalán. Nagyváradiné Csenki Enikő osztotta meg történetét egy új vendégről, aki a frizura elkészülte után „elfelejtett” fizetni és a vendég hölgy azóta sem tért vissza a szalonba a frizura árával. A posztra záporoztak a kommentek, s mint kiderült, az eset egyáltalán nem egyedi. Cikkünkben tippeket adunk arra nézve, hogyan tudjuk elkerülni ezt a sajnálatos esetet.

Frizura fizetés nélkül

„Fodrász kollégáim, a képen látható mai “kedves” vendég aki először járt nálam miután elkészítettük a képen látható frizurát, közölte, hogy nincs nála készpénz kimegy a kocsijába kártyáért , miután levesz pénzt kifizeti munkánkat. Sajnos “elfelejtett” visszajönni. Ha betéved hozzátok kérjétek meg, hogy rendezze az elmaradt számláját a Nagyváradi szalonban!” – posztolta Nagyváradiné Csenki Enikő a Facebook-on megosztott fényképe alá, amire pillanatok alatt elkezdtek záporozni a hasonló tartalmú kommentek és a megosztások száma is 1000 fölé emelkedett.

Enikő és a Nagyvári Szalon teljes csapata értetlenül áll a dolog előtt, korábban ilyen még nem történt náluk.

Nagyvaradi Fodrasz szalon
A Nagyváradi Fodrász szalon csapata, ahonnan a vendég a frizura elkészülte után fizetés nélkül távozott

Mit tegyél, ha nincs vendégednél elegendő pénz, hogy rendezze a számlát?

Természetesen nem kell mindenkiben a rossz szándékot keresni, de talán az sem célravezető, hogy fizetés híján hagyjuk elvégzett munkánkat, ezért összegyűjtöttünk néhány tippet, mit tehetsz ebben az esetben.

Mivel a fizetés mindig a munka végeztével történik és mivel nem szeretnénk, ha egy rosszindulatú feltételezéssel kedves új vendégedet elriasztanád, ezért érdemes pár dolgot előre átgondolnod „mi van ha…” jeligével, azaz hogy mit tegyél akkor, ha te is hasonló helyzetbe kerülsz. Mutatjuk, mit tehetsz hasonló helyzetben.

3 tipp, ha vendéged nem tud azonnal fizetni a szalonban

Kérd meg őt, hogy:

  1. Hívja fel ismerősét vagy családtagját, aki oda tudja hozni a végösszeget a szalonba.
  2. Hagyja valami értékét a szalonban, ami legalább fedezi a munkád költségét. Tipp: még jobb, ha magasabb értékű személyes dolgot hagy nálad, így biztosan visszatér az összeggel. Pl. mobiltelefon.
  3. Írjatok egy papírt, amiben szerepel a tartozása és a vendég minden személyes adata. Természetesen legyen meg a tanúztatás is. Tipp: a legjobb, ha a nálad hagyott értéktárgyról is írtok egy papírt, hogy milyen jogon van az nálad és mennyi ideig vagy köteles megőrizni azt.

Szélsőséges esetben hívd a rendőrséget, vagy ha vendéged fizetés nélkül távozott, akkor jelentsd fel az illetőt. Reméljük, ez utóbbi kettőre egyáltalán nem lesz szükség.

Szöveg: Hansági Dorka

Képek: Nagyváradi Szalon, kiemelt kép

Neked is volt hasonló eseted? Írd meg kommentben (ehhez görgess lejjebb itt az oldalon!).

Közzétéve: 2018-03-22 12:12

Nagyvaradi Fodrasz szalon