Fokozott NAV ellenőrzés a szépségiparban

nav logo fodraszinfo

Új év, új kezdet! És ha már így, akkor a NAV is odateszi magát, hogy igazán rendben és kihágások nélkül induljon az év, ezért még jobban érdemes odafigyelni… mindenre! Cikkünkben a NAV hivatalos közleményét olvashatjátok.

NAV hivatalos közlemény

“A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei kiemelten ellenőrzik 2019. januárjában a fodrászati, szépségápolási és egészségmegőrző vállalkozásokat.

 A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.”- e közlemény 2019. január 2-án jelent meg a NAV honlapján, mely jószándékkal figyelmezteti a szakma képviselőit, hogy ellenőrzésekre számítani lehet. Aki már régi motoros, az természetesen tudja, hogy ellenőrzésre akkor is számíthat, ha nincs bejelentve a razzia, ám e közlemnénnyel nyomtaékosított a dolog. 

nav logo fodraszinfo

Fokozott NAV ellenőrzés a szépségiparban

Természetesen az ellenőrzés mindenre kiterjed, de a razzia kiemelt vizsgálata a

  • számla- és nyugtaadási kötelezettség betartása, illetve 
  • az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartása. 

A NAV ellenőrzés kiemelt helye: Pest megye.

Tisztában vagyunk vele, hogy mindenki ad számlát az elvégzett munkáról és professzionális termékeket sem árusítanak úgy a szakemberek, hogy arra esetleg ne lenne engedélyük, de a figyelmeztetés sosem árt. 

A hivatalos közleményt a NAV honlapján itt olvashatátok.

 

Szöveg: fodraszinfo.com

Kép: NAV

Ha szerinted másnak is érdekes lehet a cikk, köszönjük a Like-ot és megosztást! 

Közzétéve: 2019-01-04 20:21

nav logo fodraszinfo