Fodrászinfó Pro LIVE: autentikus hajszínek & szalonbarát melírtechnikák

Fodraszinfo_Pro_SKP_Live_tbh_cover2

Egészen furcsa érzés úgy érkezni az ASK Academy-re, hogy csak egy maréknyi ember dolgozik és közben az előtér sem hangos a képzésre érkező fodrászok diskurzusától. A legutóbbi szigorítások hatására a Henkel is lépett, aminek következményeként az összes decemberi oktatást törölték az akadémián és minden az online térbe költözött. A kényszer pedig végeredményben remek dolgokat hívott életre, hiszen így került sor a Fodrászinfó LIVE: autentikus hajszínek & szalonbarát melírtechnikák egésznapos online képzésre is. Beszámolónkat itt olvashatod.

Fodrászinfó Pro LIVE a Schwarzkopf Professional colorist csapatával

Bár a 2020-as év karantén krízise igyekezett mindent átszőni, szerencsére ebben a helyzetben mindenki megtalálta azt a kiugrási pontot, ami számára a legelőnyösebb. Így van ez a Schwarzkopf Professional colorist team-jével is: Blanke Dávid, Madarász Viktor és Sebetyén Joci a limitált személyes találkozások mellett rengeteg időt szentelt annak, hogy az online térbe költöztesse képzéseit és azokat folyamatosan csiszolja, hogy a végeredmény a fodrászok számára is megfelelő és élvezetes legyen.

Bár nem egyszerű ez a helyzet, hiszen egy gyakorlati képzést átadni szinte lehetetlen személyes jelenlét nélkül, mégis a divat változásával és az új technikák megismerésével lépést kell tartani minden szakembernek. Egyfelől belső késztetésünk hajt az új tudás megszerzésére, másfelől a vendégek felől érkező nyomás is hatalmas, jól tudja ezt minden szakmabeli.

Ebben a kényszer szülte helyzetben kerekedett egy Fodrászinfó Pro és Schwarzkopf Professional kollaboráció, melynek keretein belül az előbb említett colorist szakemberek fejenként egy modellen mutatták be a legújabb hajszínváltoztatási és melírtechnikákat, az 5000 főt számláló exkluzív és zárt fodrászközösségben. Aki esetleg lemaradt volna az élő közvetítésről, a csoportban visszanézheti a felvételeket, ebben a beszámolóban pedig megtalálja a pontos receptúrákat is.

Fodraszinfo_Pro_SKP_Live_tbh_45

Autentikus hajszínek a tbh termékcsaláddal

A természetesség és autentikusság áll 2020-ban a vendégigény fókuszában. Ezért a LIVE legfőbb eleme a szalonbarát melírtechnikák mellett a tbh termékcsalád kiemelése is volt, hiszen ezzel éppen azokat az árnyalatokat képesek a fodrászok megalkotni, mely nude vonalat előszeretettel követik a vendégek Instagramon. Ez a vonal pedig sokkal több a színeknél: „pasztell hangulatot”, felemelő és tökéletesen egyszerű érzéseket közvetít, megfoghatatlansága és elérhetősége pedig igazán vonzó vendégeink számára.

#1 Sebestyén Joci: természetes réz színek balayage és lowlights technikával

CÉL: a kiindulási alapként kapott matt hajszín frissítése, természetes réz színek megalkotása.

A hajfestés lépései:

 • Első lépés: Color Remover alkalmazása a mesterséges pigmentek eltávolítására
 • Második lépés: az alaphajszín megalkotása. Hajtő: tbh 7-47-es árnyalat + highlights-ok és lowlights-ok elkészítése, melyek színeredménye dimenziót ad a hajnak.

EREDMÉNY: nem hivalkodó, elegáns réz szín, púderes színhatással

FINISH/STYLING:  volumennövelő spray-hab került a hajtőre, törölközőszáraz hajra, majd körkefe segítségével hullámok beszárítása, rózsaolajjal való fixálás.

OTTHONI HAJÁPOLÁSRA AJÁNLOTT TERMÉK: Fiber Clinix színvédő termékcsalád.

Fodraszinfo_Pro_SKP_Live_tbh_40

Fodraszinfo_Pro_SKP_Live_tbh_42

#2 Madarász Viktor: természetes barna színek balayage technikával

CÉL: egy természetes hatású barna hajszín elkészítése szalonbarát módon – korrekciókészítés gyorsan és hatékonyan.

KIINDULÁSI ALAP: 6-os színmélységű 10 cm-es lenövés (natúr hajszín), haj középső része: 5-ös túlpigmentált színmagasság, fakó hajvégek.

A hajfestés lépései:

 • Első lépés: mivel egy balayage-nál általában nagyon nehéz megoldani, hogy egyszerre színátmenetet képezzünk és közben korrigáljuk is a hajszínt, ezért Color Remover használat szükséges, amit 1.9-es Igora Vibrance előhívóval 20 perces maximális hatóidő kivárásával teszünk (a mesterséges pigmentek eltávolítása érdekében).
 • Második lépés: az átmenet létrehozása BlondMe Clay Lightener 12%-os előhívóval 1:1,15 arányban. Ez a szőkítőpor kifejezetten a szabadkézi balayage technikához lett kifejlesztve.
 • Harmadik lépés: Hajtő elkészítése a tbh 6-04-es natúr bézs árnyalatával és 3%-os előhívóval.
 • Negyedik lépés: lowlights-ok elkészítése. Apró leválasztásokkal készült 7-06-os (2 arányban) és 6-64-es (1 arányban) árnyalat 3%-os Igora előhívóval.
 • Negyedik lépés: glossing technika tbh 8-56 (2 arányban) kikeverve 6-64-gyel (1 arányban).

EREDMÉNY: természetes barna szín, púderes tónusokkal. A haj érzete természetes, natúr hatású.

FINISH/STYLING: A volume boost hajtőemelő hab került a tő részekre, a lágyabb esésért és nagyobb volumen érdekében, a hajvégekre pedig a Session Label Miracle 15.

OTTHONI HAJÁPOLÁSRA AJÁNLOTT TERMÉKEK: BC Bonacure sampon és balzsam otthonra, a színvédelem érdekében. Hidratálásként pedig BC Bonacure Hyaluronic Moisture Kick spray ápoló balzsam és a BC Hydra Pearl.

Fodraszinfo_Pro_SKP_Live_tbh_41

Fodraszinfo_Pro_SKP_Live_tbh_43

#3 Blanke Dávid: természetes szőke színek balayage- és fóliás technikával

KIINDULÁSI ALAP: egy 6-os natúr alap minimálisan világosított hajvégekkel, a cél ennek a hatásnak a fokozása.

A hajfestés lépései:

 • Első lépés: arckeretezés – Vario Super Plus szőkítőporral és Vibranc 1.9%-os krémelőhívóval és fóliával elkészítve.
 • Második lépés: két világosítási eljárás készítése. A hátsó részek klasszikus balayage technikával BlondMe Clay Lightener-rel 12%-os előhívóval 1:1,5-hez keverve.
 • Harmadik lépés: hátsó részeken teltebb színek: tbh 8-51-es árnyalat pasztell szolgáltatásban – 1 rész szín, 2 rész 1.9%-os Vibrance krémelőhívóval.
 • Negyedik lépés: arckeretező tincsnél ugyanaz az árnyalat, mint a hátsó részeken, kivéve a hajvégek: 9-49 és a 9-47-es árnyalat 2:1 arányban.

EREDMÉNY: természetes szőke árnyalatok, finom színátmenetek, összeolvadt hatás 

STYLING/FINISH: minimális hullám, hogy kiemelje a festéstechnikát – magasságok és mélységek kiemelése + Volume termékcsaládból tőemelő használata, hajsütővas segítségével nagyobb tincsek besütése

OTTHONI HAJÁPOLÁSRA AJÁNLOTT TERMÉK: Fibre Clinix Hydrate termékcsalád.

Fodraszinfo_Pro_SKP_Live_tbh_39

Fodraszinfo_Pro_SKP_Live_tbh_44

Szalonbarát melírtechnikák

Ez az egésznapos LIVE remekül bemutatta a fodrászoknak azt, hogy egy-egy technikai újítással milyen izgalmas színek alkothatók meg. A receptúrák fogódzót és kiindulási alapot is adnak a szakembereknek, amikkel könnyedén ajánlhatnak újdonságokat vendégeiknek a mindennapokban. Mikor változtatásról beszélünk, mindig drasztikus dolgok jutnak eszünkbe, pedig vendégeinknek egy kis finomítás is széles mosolyt és boldogságot csal az arcára. Merjünk újítani, erre biztat 2020 is!

True Beautiful Honest termékcsalád – ha autentikus hajszínre vágysz!

Csatlakozz a Fodrászinfó Pro közösséghez!

Együtt minden könnyebb: ha te is fodrász vagy, csatlakozz a Fodrászinfó Pro közösséghez, ahol 5000 kolléga már aktív tag. A zárt csoportban lehetőség van tanácsokat kérni, munkáid megosztani és szakmázni nap mint nap, ráadásul olyan exkluzív tartalmakhoz is hozzájutsz elsőként, mint a most bemutatott szakmai anyag.

Csatlakozz: https://www.facebook.com/groups/fodraszinfo.pro/

 

Szöveg: Hansági Dorka

Képek: Fodraszinfo.com

Ha tetszett a beszámoló, köszönjük a Like-ot és megosztást!

Közzétéve: 2020-12-04 17:44

Fodraszinfo_Pro_SKP_Live_tbh_10