Fodrászinfó kisokos: felkészülés az esküvői frizurára

eskuvo_hajtrend_2018_001

A esküvői frizura készítésnél a fodrász legfontosabb feladata, hogy olyan hajat álmodjon meg és készítsen el vendégének, ami teljes mértékben harmonizál a menyasszony egyéniségével. Így a nagy napon boldogan, elégedetten vonulhat vendégünk az oltár elé; az ara magabiztos kisugárzásával pedig biztosan lenyűgözni jövendőbeli férjét és az egész násznépet. De ehhez még hosszú az út… Kezdjük az elejéről. Fodrászinfó kisokos: felkészülés az esküvői frizurára.

Fodrászinfó kisokos: felkészülés az esküvői frizurára

#Álmodozás – Az esküvői frizura megálmodása

A frizura megálmodásához sok információ begyűjtésére van szükség. Mivel a ruha, fátyol, zene, helyszín stílusának és hangulatának ebben igen meghatározó szerepe van, ezért nagyon fontos az előzetes kommunikáció az esküvő részleteiről vendégünkkel. A nagy nap – nevéből is adódóan, – bevonul a menyasszony életének történelemkönyvébe, de legalábbis a családi fotóalbumba, ezért egy esetleges negatív élmény elég nagy hatással lesz a továbbiakra. Talán az igent nem veszélyezteti, de vendégünkkel a kapcsolatunkat meglehetősen ingatag alapokra helyezheti, így érdemes erre jobban odafigyelnünk.

Ezeket a kérdéseket mindenképp tedd fel az arának:
1. Milyen stílusú frizura tetszik neki?
2. Milyen lesz a ruhája és lesz-e egyáltalán fátyla?
3. Mikor lesz a nagy nap?
4. Milyen színkompozícióban álmodta meg az esküvőt?
5. Hol lesz a szertartás?
6. Lesz-e “táncoltatós” lagzi?

Extra tipp
Szánj rá időt. Ismétlem: szánj rá EXTRA időt, hiszen ez vendéged életének nagy napja, ezért vedd te is komolyan, érezze a törődést.

eskuvo_hajtrend_2018_001
Fodrászinfó kisokos: felkészülés az esküvői frizurára

#Próbafrizura – Játsszunk esküvősdit

Megvannak az alapok, elkészültek a skiccek, lebeszéltétek a részleteket, átnyálaztatok kismillió frizurafotót, majd kiválasztottatok belőle “tophármat”, jöhet a próbafrizura. Azaz lesz egy, az esküvőt megelőző alkalom, ahol a frizurát lepróbáljátok és ahol még lehetőség nyílik a változtatásra. Ha megvan a végleges verzió, érdemes azt “elmenteni” emlékezetben és fényképeket is készíteni róla, hogy ne az esküvő napján kelljen a képzeletben kotorászni, vajon a drága arával melyik frizurát is beszéltétek meg.

Különösen cikis tud lenni a helyzet, ha egyszerre több menyasszonyod is van…

#Előkészületek – Mindent a csodaszép frizuráért

Jöjjön, aminek jönnie kell: hajápolás, hajfestés, esetleges póthajak és díszítő elemek beszerzése. Azért, hogy az ara ragyogjon a nagy napon és frizurája tényleg a koronája legyen, érdemes mindent elkövetnünk. Ha fakó, száraz a haj, akkor már jó előre kezdjük el a vitalizáló hajápoló kúrát, induljunk el a kívánt hajszín irányába már pár hajfestéssel és/vagy szőkítéssel a nagy nap előtt, illetve legyen gondunk a díszek és a póthajak időbeni beszerzésére is, ne maradjon semmi sem az utolsó pillanatra.

Extra tipp
A feladatmegosztás kulcsfontosságú: vendégünkkel pontosan beszéljük meg, kinek mi a feladata ebben a kérdésben, senkit se érjen váratlanul egy “azt hittem, te veszed meg a póthajat” című mondat szombaton, a világtól elzárva egy rancson, kettő órával az igen előtt.

eskuvo_hajtrend_2018_001
Fodrászinfó kisokos: felkészülés az esküvői frizurára

#Részletek – Beszéljünk az üzletről!

Aki már készített esküvői frizurát, pláne a helyszínre kivonulva, felszerelkezve az összes szépítő eszközével, az bizony jól tudja, hogy mindig van egy “az örömanyát és a nagybácsim feleségét még esetleg el tudnád készíteni? Csak néhány hullám kéne a hajába…” című félmondat. Drága ara csak éppen abba nem gondol bele, hogy 1. az ő frizurájának az elkészítése még háromnegyed óra, hogy az tényleg olyan legyen, mint a próbafrizurakor elkészített, 2. neked fix melód van a város túloldalán másfél óra múlva és ez már nem fog beleférni. Éppen ezért mindent alaposan beszéljetek át: hány főnek kell frizurát készítened és kinek mit. Így semmi sem érhet váratlanul.

#Fizetség – A piszkos anyagiak

Azért, mert valakinek ez a nagy napja, neked ez még ugyanúgy munka. Aminek ára van. És pont. Ezért ne legyél szégyenlős és szabd meg az árát

  • a próbahajnak,
  • a menyasszonyi frizurának,
  • a kiszállásnak (ha nem a szalonban készíted a frizurát),
  • illetve annak is, ha plusz fővel kell számolnod és nem csak egy frizurát kell elkészítened.

Hidd el, még a pap sem a menyasszony két szép szeméért fog esketni a templomban…

Miért most hozzuk elő a témát?
Zord tél van, miért éppen most foglalkozunk a témával? 1. Télen is vannak esküvők. 2. Bár tapasztalatunk szerint a nyári esküvők gyakoribbak. Azok tervezése pedig már javában zajlik a négy fal között a pároknál, amire a fodrászok februárban és márciusban kapják a tisztes felkérést. Ezért szeretnénk elébe menni a dolgoknak és segíteni nektek.

eskuvoi_hajtrend_fodraszinfo_2018_001
Fodrászinfó kisokos: felkészülés az esküvői frizurára

A folytatásban bemutatjuk 2018 esküvői frizura trendjeit!

Szöveg: Hansági Dorottya
Képek: itt, itt, itt, itt, itt és itt

Te mivel egészítenéd ki a sort? Írd meg kommentben! Ha tetszett a cikk, köszönjük a Like-ot és megosztást! 😉

Közzétéve: 2018-02-02 19:01

eskuvo_hajtrend_2018_001
eskuvo_hajtrend_2018_001
eskuvoi_hajtrend_fodraszinfo_2018_001