Fodrászinfó évértékelő 2018

yearcompass ujevi fogadalom 2019 cover

Ismét eltelt egy év… életem legizgalmasabb éve mind magánéleti, mind szakmai szempontból, de ezen a platformon most a Fodrászinfó a kiemelt csemete. Nagy öröm számomra, hogy erről írhatok és a sikereinkről, ráadásul nektek, hiszen nélkületek ez a csoda nem jöhetett volna létre… Lássuk, mit tartogatott nekünk 2018.

Fodrászpiac 2018

2018 év eleje rengeteg izgalmat hozott: a hazai fodrászpiacon mintha ledobtak volna egy „buzdító bombát”: már januárban mindenki legalább 80%-ra kapcsolt és mi alig győztük kapkodni a fejünket. Továbbképzések, szakmai bemutatók és speciális újdonságok hada ostromolta a fodrászokat, de ez jó, hiszen így aztán igazán kiéleződhetett a verseny és mindenkinek rá kellett kapcsolnia.

Fodrászinfó Pro

2018 augusztus végén elindult a Fodrászinfó Pro zárt közösségének Facebook csoportja, ami az első márkafüggetlen szakmai csoport, mely kizárólag a fodrászoknak a szól. Fodrász vagy és még nem csatlakoztál? Itt megteheted. Kattints!

https://www.facebook.com/groups/fodraszinfo.pro/

2018 a fejlődés éve

Elcsépelt talán a fejlődés évének titulálni a múlt évet, de abban megegyezhetünk, hogy minden évben még nagyobb fejlődést tapasztalhatunk az előzőhez képest… Így 2019-ben sem fogunk unatkozni. Ma már nem lehet félvállról venni

  • az online megjelenést,
  • a személyes jelenlétet,
  • a folyamatos tanulást és önképzést,
  • és a válaszkészséget.

Hiába, a dolgok megváltoztak és a magánszféra tere is egészen másképp alakul. Ahhoz, hogy az embert ne sodorja el az ár, érdemes felállítani a saját kereteinket és ahhoz tartani magunkat… meg ha úgy alakul, lazítani rajta egy kicsit.

Mit tanultam 2018-ban?

  • Vannak dolgok, amiket el kell engedni.
  • Vannak személyek, akiket el kell engedni.
  • A türelem hasznos és fontos – meg kifizetődő. (Ehhez a mondathoz 32,5 év kellett.)
  • Mások véleménye? Mérlegeljünk, mennyire fontos a mi életünkre nézve… 🙂

Mi ezek közül a legmarkánsabb?

A mások véleménye. Egy gyereknevelési könyvben az alábbi mondatot olvastam:

„Ha sikerül megbarátkozni a tudattal, hogy jó szülőnek lenni egy út, nem pedig cél, akkor már kevésbé érdekes, mit gondolnak rólam és a gyerekeimről mások.” Nagyon tetszik ez a mondat. Egyszerű, nyers, kifejező, telitalálat! Nem mondom, hogy 100%-osan tudom még alkalmazni ezt a magánéletemben és azt sem, hogy a munkám során, de 2019 nekem ennek jegyében fog telni. A mindenkinek való megfelelés felesleges és LEHETELEN. Többször próbálkoztam vele, de mindig csak az lett a vége, hogy én éreztem rosszul magam tőle. Így 2019-re az egyetlen publikus fogadalmam az, hogy csakis a hozzám közel állók és a számomra érdemes, értékes emberek véleményére fogok adni.

Újévi fogadalom 2019

Évtervezéshez pedig szeretnék nektek egy kis segítséget adni. Én tavaly találkoztam először ezzel a tervezővel. Korábban magam készítettem a kis suta jegyzeteimet, de ez a dokumentum és a valóban ezzel töltött hasznos idő egészen új perspektívát adhat a 2019-es évednek. Én a hétvégén készítettem el! Ha az újévi fogadalmad az, hogy idén minden rendezettebb lesz és végre teszel is a fogadalmaidért, nem csak kimondod őket… Akkor javaslom, hogy te is kezdd ezzel az évet:

https://yearcompass.com

yearcompass ujevi fogadalom 2019

Szöveg: Hansági Dorka

Kép: itt

Ha tetszett a rendhagyó évértékelő, köszönöm a like-ot és megosztást!

Közzétéve: 2019-01-06 11:11