Fekete haj inspirálta Kimberly Goldson & Shelly Powell dizájner kollekcióját

Kimberly_Goldson_Collection_2020_cover

Ahogyan fodrászként is a legtöbben más művészeti ágakból és különféle élményekből nyeritek az inspirációt az alkotásaitokhoz, úgy a frizura is éppen ilyen ihletet képes nyújtani más esztétikai területnek. A napokban bukkantunk rá egy menő divattervező páros, Kimberly Goldson és Shelly Powell legújabb dizájner kollekciójára, amelyet a fekete (afro) haj inspirált. A “Hairitage”-re (a haj és az örökség szó játékos összeolvadása) keresztelt szettek szeptember 13-án debütáltak. Gondoltuk megosztjuk veletek ezt a kis apróságot, mert mindig menő látni, ahogyan a szépségipar és a divat útjai keresztezik egymást.

Amikor a haj az inspiráció

Amikor megpillantottuk Kimberly Goldson és Shelly Powell kollekcióját, azonnal úgy éreztük, hogy ezt meg kell osztanunk veletek. Szerintünk hihetetlen nagy erőt tud adni, amikor a “számunkra hétköznapi” dolgok egy egészen új aspektust kapnak. Hogy mire gondolunk pontosan? Ugyan jól tudjuk, hogy mindannyian képesek vagytok a hajat esztétikai szintre emelni, de vajon a mindennapos szolgáltatásnyújtás során hányszor jut eszetekbe elrugaszkodni a rutintól? Hányszor vonatkoztattok el attól, hogy a haj nem csupán a szalonmunka része, mi több, még csak nem is kizárólag a fodrászat sarokköve? Hiszen itt az ékes bizonyítéka annak, hogy egy gyönyörű frizura bármikor, bárhol és bárkinek ugyanolyan ihletet adhat, nemcsak a fodrász szakembernek.

“Ez a kollekció az egyik legbüszkébb pillanataim közé tartozik” – árulta el Kimberly, amikor bemutatták az új ruhadarabokat. Azt is elmesélte, hogy az ötlet, miszerint a haj szépségét használják fel a munkájuk során, testvérének, Shelly-nek az egyik álmából ered. A divattervező testvére ugyanis egy nap arra ébredt, hogy egy gyönyörű fekete hölgy hajának textúráját látja maga előtt. Olyan maradandó élménnyé vált számára ez a pillanat, hogy pár hónappal később csak ennyit mondott “ez lesz 2020 őszi inspirációja”. Úgy látjuk, hogy ez pontosan így is történt, mutatjuk is a végeredményt: íme a Hairitage kollekció!

Hairitage Collection 2020

by Kimberly Goldson & Shelly Powell

Kimberly_Goldson_Collection_2020_4

Kimberly_Goldson_Collection_2020_1

Kimberly_Goldson_Collection_2020_3

Kimberly_Goldson_Collection_2020_1

A fotókat Rengim Mutevellioglu készítette.

A kollekcióban még számos eklektikus alkotással találkozhatsz.

Ha szeretnéd megtekinteni a teljes galériát, kattints ide!

Ezek a trendanyagok érdekelhetnek még:

#1 Fodrászinfó #mulletmonday trendanyag

#2 Dan Spiller & Marc Antoni Collection – a hajfestés egy életérzés

#3 Fodrász és fotós perspektíva: Nation Collection by Jason Hall 

 

Szöveg: Gódor Virág

Forrás: https://www.hypehair.com/342280/kimberly-goldsons-nyfw-presentation-is-an-ode-to-black-hair/

Ha tetszett a cikk, köszönjük a lájkokat és a megosztást! 🙂

Közzétéve: 2020-11-08 14:49

Kimberly_Goldson_Collection_2020_11
Kimberly_Goldson_Collection_2020_7