Fodrász szakmai hírportál és fodrász magazin https://fodraszinfo.com Fodrász szakmai hírek fodrászoknak és vendégeknek. Tue, 29 Sep 2020 12:20:03 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.5.1 Bemutatkoznak a hajápolás és a sérült haj hőstermékei https://fodraszinfo.com/bemutatkoznak-a-hajapolas-es-a-serult-haj-hostermekei/ Tue, 29 Sep 2020 12:09:41 +0000 https://fodraszinfo.com/?p=27329 A haj napi szinten ki van téve számos károsodásnak, éppen ezért nem csoda, hogy a nők akár 75% -a úgy gondolja, hogy a hajuk sérült, töredezett, nem megfelelően egészséges. Ebben a küzdelemben a JOICO úttörőként jelent meg, ezért innovatív termékfejlesztései általában felérnek egy terápiás kezeléssel is. Most bizony a kezedbe adjuk a gyönyörű haj kulcsát,...

The post Bemutatkoznak a hajápolás és a sérült haj hőstermékei appeared first on Fodrász szakmai hírportál és fodrász magazin.

]]>
A haj napi szinten ki van téve számos károsodásnak, éppen ezért nem csoda, hogy a nők akár 75% -a úgy gondolja, hogy a hajuk sérült, töredezett, nem megfelelően egészséges. Ebben a küzdelemben a JOICO úttörőként jelent meg, ezért innovatív termékfejlesztései általában felérnek egy terápiás kezeléssel is. Most bizony a kezedbe adjuk a gyönyörű haj kulcsát, és megnyílik a vibráló fény, a mélyregenerálás titkos kapuja: bemutatkozik az ikonikus és egyben megújult K-Pak és K-Pak Therapy termékcsalád!

Smart Release technológiával az egészséges hajért

Ha szeretnéd felvenni a versenyt a 21. század kihívásaival, a cél pedig a szép és egészséges haj elérése/megőrzése, akkor a K-Pak termékcsalád lesz az új fegyvered! A szortiment minden egyes tagja megkapta a legújabb, leginovatívabb JOICO-s fejlesztést: a Smart Release technológiát, amelynek a titka a liposzómás szállító- és felvivő rendszerben rejlik. Ennek köszönhetően a hatékony összetevőket – mint például a csipkebogyó olajat, arginint és a keratint -, egymásra épülve és sokszorozva kapja meg a haj, hogy segítsen a hajszerkezet javításában, erősítésében és védelmében. Éppen ezért a K-Pak termékcsalád leginkább a gyenge, sérült hajtípusra ajánlott.

Eredmény:

A termékek használatával a kutikula külső rétege javul, ezért a haj sokkal élettel telibb és rugalmasabb lesz, elasztikus mozgást eredményez.

JOICO_K_Pack_termekcsaladok_4

A K-Pak Color Therapy termékek használatával szintén elképesztő rugalmasságot és egészséges élettel teli hajat kapsz, de hatalmas előnye, hogy még tartósabb színmegtartást is biztosít használójának.

JOICO_K_Pack_termekcsaladok_3

Figyelem, újdonság a láthatáron!

A K-Pak termékcsaládok korszerűsítése mellett egy új termék is megjelent a láthatáron, amit Te, a hajad és a vendégeid is imádni fognak! A ragyogás új képlete: gyengéd ápolás a finom hajszálaknak, ugyanakkor intenzív táplálás a vastagabb sérült részeknek. A K-Pak Color Therapy Luster Lock Glossing olaj (63 ml) használatával azonnali a “wow” hatás:

 • erős védelmet biztosít a festett, gyenge, sérült hajszálaknak,
 • a haj színének több mint 85% -át megőrzi, 
 • 150%-kal több csillogást, fényt ad a hajnak,
 • azonnali lágyságot és simaságot eredményez.

JOICO_K_Pack_termekcsaladok_6

Ezek a cikkek érdekelhetnek még:

#1 JOICO 3V tréning: ismerd meg a volumennövelés mesterhármasát! 

#2 JOICO Dream Blowout – ha unod a hajszárítást! 

#3 JOICO Hungary trendanyag – Back to Life Collection 2020

 

Készítette: Fodrászinfó

Forrás és képek: JOICO Hungary

Ha tetszett a cikk, köszönjük a lájkokat és a megosztást! 🙂

The post Bemutatkoznak a hajápolás és a sérült haj hőstermékei appeared first on Fodrász szakmai hírportál és fodrász magazin.

]]>
Inspiráló beszélgetés Kompos Tamással, a Hedge Hair alapítójával https://fodraszinfo.com/inspiralo-beszelgetes-kompos-tamassal-a-hedge-hair-alapitojaval/ Mon, 28 Sep 2020 11:54:09 +0000 https://fodraszinfo.com/?p=27399 Kompos Tamás a Hedge Hair szalonok tulajdonosa és megálmodója. Egy olyan üzleti modellt hozott létre, amiben a fejlődés állandó, az alkalmazottak elégedettek, boldogok és mindig új kihívások elé vannak állítva. Tamást a budapesti Hedge Hair szalon megnyitása kapcsán kerestük fel, de teljes karrierjét érintettünk a beszélgetésben. Interjú részlet következik, aminek a teljes verzióját a linket...

The post Inspiráló beszélgetés Kompos Tamással, a Hedge Hair alapítójával appeared first on Fodrász szakmai hírportál és fodrász magazin.

]]>
Kompos Tamás a Hedge Hair szalonok tulajdonosa és megálmodója. Egy olyan üzleti modellt hozott létre, amiben a fejlődés állandó, az alkalmazottak elégedettek, boldogok és mindig új kihívások elé vannak állítva. Tamást a budapesti Hedge Hair szalon megnyitása kapcsán kerestük fel, de teljes karrierjét érintettünk a beszélgetésben. Interjú részlet következik, aminek a teljes verzióját a linket videóban láthatjátok.

A Hedge Hair üzletek eddig kizárólag Debrecenben voltak elérhetőek, és Te magad is ott élsz. Mi alapján döntöttél úgy, hogy a következő szalonodat Budapesten nyitod meg?

A budapesti üzletnyitás már nagyon régóta érik bennünk. A pályafutásomat egyébként a fővárosban kezdtem, így korán bekerültem a pesti körforgásába. Végül úgy döntöttem, hogy hazatérek a szülővárosomba, így a Hedge Hair szalonokat Debrecenben nyitottam meg. Időközben sokszor előkerült a “főváros centrikusság”, tehát minden ami divat és fashion, az Budapesten összpontosul. Már régóta kerestem a megfelelő lokációt. A Hedge Hair mára egy group: szalonokkal, fodrásziskolával és webshoppal, mely profilból egy budapesti szalon még hiányzott. Végül megérkezett az igényeimnek megfelelő lehetőség, és éltünk is vele. Azóta nagyon sok szakmai visszajelzést kaptunk, egyrészt örültek az új szalonnak, de voltak olyanok is, akik úgy reagáltak, hogy “majd meglátjuk, ez azért mégsem vidék”.

Ez elsőre nem hangzik túl szívélyesen.

Igen, de mi ezeknek a visszacsatolásoknak is örültünk. Azért is beszélek többes számban, mert mindig csapatban gondolkozunk, a brandemet nem egy személyre építem. Amit létrehoztam, azt a csapatommal közösen tettem, együtt dolgoztunk és haladtunk. Ahogyan Anthony Mascolo mondta, “ezt a tortát közösen szépítgetjük, és annak emeleteit együtt építjük fel”.

Mennyire könnyű a budapesti üzletet menedzselni? Hogyan élted meg ezt a váltást?

A tematikánk alapvetően az, hogy az üzleteinkben “saját nevelésű” fodrászokat és kollégákat alkalmazunk. A budapesti csapatunk is úgy állt össze, hogy olyan személyek vannak benne, akik már évek óta mellettem dolgoznak. Az üzletvezető Tarsoly Károly lett, aki az egyik debreceni szalonnak is üzletvezetője volt, de mivel már korábban is szeretett volna Budapestre költözni, ebbe az irányba mozdultunk. Tudtam róla, hogy egy stabil láncszem, akire biztosan tudok majd alapozni Budapesten. Mindemellett a Hedge Hair Academy-ben a fiatal tanítványok felé is jeleztük, hogy lesz lehetőség a budapesti szalonmunkára, így végül egy komplett csapattal érkeztem a fővárosba. Vágner Fanni is hozzánk szegődött, aki korábban tanulónk volt és aki már ugyan 10 éve Budapesten él, de a felkeresésünkre velünk folytatja a munkát. A budapesti csapatom így tehát 99%-ban debreceni, akik mind azt képviselik, amit én is szeretnék viszontlátni az üzletben. 

Kompos_Tamas_interju_Hedge_Hair_7

A budapesti Hedge Hair szalon belseje (Nádor utca)

Nagyon tetszik, hogy mindenre csapatként gondolsz, illetve az is óriási szó, hogy aki már máshol dolgozott, végül visszatér hozzád. Mit gondolsz, vajon mi lehet a Hedge Hair varázsa?  

Azt gondolom, hogy szeretik azt a csapatszellemet, amit képviselek. Nagyon nagy teret adok a fiataloknak, amitől ők is úgy érzik, hogy van lehetőségük fejlődni – ilyen példa a Beke Balázs és Balogh Tamás páros. A fodrászaimat mindig segítem a háttérmunkában, és így ők is nagyon sokat hozzátesznek a cég sikereihez, amiért nagyon hálás vagyok. Azok, akik tényleg lojálisak, rengeteget dolgoznak, és kiveszik a részüket a “torta felépítéséből”, azoknak én is mindig biztosítok egy szeletet.

Nyilvánvalóan ezt ők is érzik, hogyha így állnak hozzá. Csalódásod is volt már akár e túlzott bizalomból?

Persze, volt már olyan, hogy valakire számítottunk, mégsem élt a lehetőséggel. Vagy megértettük a helyzetet, vagy nem, de végső soron mindig elfogadtuk, mert az üzleti világ az pont ilyen. Viszont azt hozzá kell tegyem, hogy nagyon kevesen mentek el tőlünk az elmúlt időszakban, és akik mégis így döntöttek, azok is sokszor olyan okból kifolyólag, mert például külföldre költöztek. Arra kevés példa volt, hogy valaki nem érezte jól magát, és ezért váltott.

Debrecen a második legnagyobb város Magyarországon, ahol 5 szalonod van. Mindegyik szalon képes full time üzemelni egy teljes vendégkörrel?

Ha azt mondanám, hogy az összes üzlet full time-ban üzemel, az nem lenne igaz. Azokban a szalonokban, amelyek nem rég nyíltak, a fiatalokat építjük, mert az az alapkoncepciónk, hogy mindig a leggyengébbet erősítjük. (Természetesen ott is vannak olyan kollégák és kolléganők, akikre sokkal több vendéget és munkát is rá lehet bízni, azonban nem ez az elsődleges szempontunk.) Az üzletpolitikánk tehát nem az, hogy ugyanannak a vendégkörnek biztosítsunk öt lokációt, hanem, hogy ugyanazt a telítettséget elérjük mindenhol. Vannak még tehát olyan helyek, ahová még fér be vendég, de ez így is van rendjén, hiszen az iskola után mindenkinek a folyamatos fejlődésre van szüksége. Természetesen végig azon dolgozunk, hogy végül mindenki full naptárral és full vendégkörrel végezze a munkáját.

Kompos_Tamas_interju_Hedge_Hair_2

A Hedge Hair Academy-ben folyamatosan zajlik a fiatal fodrászok oktatása

Ezt az üzleti modellt tanultad valahol? Mennyire tudatos ez az építkezés?

Az üzleti modell az elején nem volt tudatos. Az első két szalon megnyitása után vágtunk bele a Hedge Hair Academy megvalósításába, mert Debrecenben akkoriban szűnt meg az iskolarendszeren belüli fodrászképzés. Így gyakorlatilag ez a lehetőség megtalált minket, aminek felépítésében Pasztercsákné R. Márta (a korábban működő debreceni fodrásziskola igazgatóhelyettese – a szerk.) szakmai tudása segített. Ezután kezdődött el a tudatos építkezés. Vannak olyan cégek, akiket követünk, mint például franchise szalonhálózatban a TONI&GUY-t, de a Sassoon-modell is nagyon szimpatikus volt számunkra. Azt azonban nem mondanám, hogy az ő üzletpolitikájukat ültettük volna át 100%-ban a saját működésünkre. A feleségem és az ismerőseim általában azt mondják, hogy jó az üzleti érzékem, így a legtöbbször az ösztöneimre hallgatok. Jártam különböző business szemináriumokra, de úgy gondolom, hogy valójában ez a korábban említett érzék és mára kiforrott tudatosság kellett az üzleti modellem kialakításához.

Kíváncsi vagy a teljes beszélgetésre? Van egy jó hírünk, itt még koránt sincs vége! A teljes beszélgetést a videóra kattintva érheted el, ezekről lesz még szó:

 • Tamás legfőbb tanácsadói,

 • Kompos Tamás gyermekkori álmai,

 • a Hedge Hair logisztikája,

 • Kompos Tamás gondolatai a mai fodrászgenerációkról, azaz a “new generation”-ről!

FIGYELEM: A videóinterjút érdemes az elejétől végighallgatni, ugyanis számos olyan plusz és értékes információ elhangzik még, amelynek köszönhetően még részletesebben megismerheted Kompos Tamást, és a Hedge Hair szalonok üzletpolitikáját!

Kattints:

 

Készítette: Fodrászinfó

Videóinterjú: Hansági Dorka

Képek: Hedge Hair

Ha érdekesnek találtad az új interjúnkat, köszönjük, ha lájkolod és megosztod cikkünket! 🙂

The post Inspiráló beszélgetés Kompos Tamással, a Hedge Hair alapítójával appeared first on Fodrász szakmai hírportál és fodrász magazin.

]]>
Biztonságos online vendégkezelő rendszer https://fodraszinfo.com/biztonsagos-online-vendegkezelo-rendszer/ Sun, 27 Sep 2020 05:07:10 +0000 https://fodraszinfo.com/?p=27256 Egy fodrász legféltetettebb kincse – a keze és a szeme mellett – a vendégadat. Szerencsére napjainkban már ezeket az információkat is könnyedén elérheted és tárolhatod az online térben anélkül, hogy ezzel veszélyeztetnéd az ügyfél policy-t. Fő a biztonság, ne bízd a véletlenre: használj profi vendégkezelő rendszert, hogy megelőzd a kellemetlen “eltűnt, elhagytam” helyzeteket! Már mutatjuk...

The post Biztonságos online vendégkezelő rendszer appeared first on Fodrász szakmai hírportál és fodrász magazin.

]]>
Egy fodrász legféltetettebb kincse – a keze és a szeme mellett – a vendégadat. Szerencsére napjainkban már ezeket az információkat is könnyedén elérheted és tárolhatod az online térben anélkül, hogy ezzel veszélyeztetnéd az ügyfél policy-t. Fő a biztonság, ne bízd a véletlenre: használj profi vendégkezelő rendszert, hogy megelőzd a kellemetlen “eltűnt, elhagytam” helyzeteket! Már mutatjuk is, hogy ebből a perspektívából mire képes a Salonic, neked pedig nincs más dolgod, mint továbbgörgetni és tájékozódni!

Ahol a vendégadatok is biztonságban vannak: Salonic

Sok rémtörténetet hallani, amikor eltűnik a határidőnapló vagy a telefon, tele az értékes vendégadatokkal, időpontokkal, telefonszámokkal, színkódokkal. Egy ilyen eset bármikor, bárkivel megtörténhet, ami képes azonnal lebénítani a fodrász és a szalon életét. Ismerős helyzet, igaz? Ha mindez nem volna elég indok, hogy elgondolkodj az “ellopták, elhagytam, eltűnt” szituációk alternatív megoldásán, azt is érdemes észben tartanod, hogy egy biztos rendszerrel a szándékos adatlopást is megakadályozhatod. A Salonic online időpontfoglaló- és vendégkezelő rendszer komplexitása átfogó megoldást kínál mindkét problémára, ugyanis a saját felhőjéhez és a zárt felületéhez kizárólag a jogosult munkatársak férhetnek hozzá! A szalon adatai, illetve a vendégekhez és a szolgáltatásokhoz tartozó információk, így soha nem kerülhetnek illetéktelenek kezébe. Most pedig lássuk sorjában, hogy miről is van szó a gyakorlatban!

Salonic_biztonsagos_online_vendegkezelo_rendszer_1B

Ha biztonság, akkor Salonic!

#1 Bárhol és bármikor elérhető adatok

A Salonic egyik legmenőbb tulajdonsága, hogy mindenféle eszközön használható – legyen szó okostelefonról, tabletről, laptopról. A rögzített adatok bárhol, bármikor azonnal elérhetőek a profilban, így nem létezik a “szalonban felejtettem a naptáram, sajnos nem tudom megnézni” helyzet!

#2 Az adatok láthatósága

A Salonic kiemelten kezeli az adatok védelmét. Egy szalon esetében, ahol több munkatárs is használja a rendszert, a jogosultságok segítségével egyszerűen beállítható, hogy ki és milyen információkhoz férjen hozzá.

#3 Képernyőzár, eseménynapló és PIN

Ez a pont elsősorban azoknál a szalonoknál lesz mérvadó, ahol egyszerre több szakember naptára van rögzítve a Salonicban, és ahol ebből kifolyólag számos vendég megfordul. A foglalási naptár az üzlet bizalmas információi közé tartozik, amelyhez csak a vezetőség és a munkatársak férhetnek hozzá. Ha mindezeket szeretnénk egy pillanat alatt eltüntetni, akkor tetszőleges képernyőzárat választhatunk! Ezen túl, a rendszerben van egy úgynevezett eseménynapló funkció is, aminek segítségével üzletvezetőként és tulajdonosként bármikor meg tudod nézni, hogy

 • ki és mikor lépett be a rendszerbe, 
 • és közben milyen időpontfoglalásokat, módosításokat, törléseket, lezárásokat végzett.

Ennek követéséhez a munkatársak saját PIN-kódot kapnak, aminek köszönhetően minden egyértelműen átláthatóvá válik az adminisztráció során.

Salonic_biztonsagos_online_vendegkezelo_rendszer_4

#4 Háttérmentés

Mindenki tudja, milyen fontos, hogy a berögzített foglalások és információk bármikor rendelkezésre álljanak, ezért a háttérben a Salonic folyamatosan menti az adatokat. Ezen felül a saját naptáradban tárolt információkhoz Te is bármikor lementheted manuálisan is!

#5 Adatlopásgátló

Abban az esetben, hogyha a tudtod nélkül, a Salonicon belül bárki elkezdené kimenteni a vendégadatokat, vagy gyanús tevékenységeket végezne, a rendszer értesítést küld Neked! A korábban említett eseménynapló segítségével azonnal ellenőrizni tudod, hogy mi történt, így rögvest ki is zárhatod az illetéktelen felhasználót a rendszerből!

Salonic_biztonsagos_online_vendegkezelo_rendszer_3

Magasfokú fodrász- és vendégvédelem

A Salonic biztonsági funkciói mind “megtörtént esetekre” reagálva jöttek létre, hogy egyaránt segítsék és védjék a szalontulajdonosokat, a fodrászokat és a vendégeket. A védelmi funkciók minden díjcsomagba beletartoznak. Ezen túl fontos leszögezni, hogy a vendégkör személyes adatai harmadik félhez soha nem juthatnak el, valamint semmilyen kéretlen marketing célra sem használhatóak! Összegezve tehát, a Salonic menti, rendszerezi és tárolja a vendégadatokat, de nem használja őket! Ha mindez nem volna elég, azt is érdemes észben tartani, hogy ezzel együtt Te magad is könnyedén küldhetsz hírlevelet, névnapi köszöntőt és időpontemlékeztetőt a vendégeidnek.

Még most próbáld ki a Salonicot!

Ha még nem ismered a Salonic online időpontfoglaló- és vendégkezelő rendszerét, itt az idő, hogy kipróbáld! Most minden 2020. szeptember 30-ig regisztrált ingyenes próbaverzióhoz 50% kedvezmény jár, az előfizetéstől számított első 3 hónapban! Hogy mit is jelent ez pontosan? Hogy 30 napig ingyen tesztelheted a rendszert, és ha előfizetsz, akkor további 3 hónapon keresztül is féláron használhatod! 

Kattints a képre, és máris elirányítunk a regisztrációs felületre! Ne feledd, ami egyszer a Salonicba bekerült, az már nem veszhet el!

salonic online bejelentkezo fodraszatoknak

További Salonic-gyorstalpalóért kattints a következő linkekre:

#1 Az időpontfoglaló rendszerl, ami eloszlatja a kételyeidet: Salonic

#2 A Salonic 5+1 legnépszerűbb tulajdonsága fodrász szemmel

#3 Így szabadulj meg fodrászként az adminisztrációs terhektől: Salonic & Billingo 

 

Készítette: Fodrászinfó

Forrás, szöveg és képek: Salonic

Tetszett a cikk? Köszönjük a lájkokat és a megosztásokat! 🙂

The post Biztonságos online vendégkezelő rendszer appeared first on Fodrász szakmai hírportál és fodrász magazin.

]]>
COVID-19 a fodrászatban: videóinterjú Balogh Évával https://fodraszinfo.com/covid-19-a-fodraszatban-videointerju-balogh-evaval/ Sat, 26 Sep 2020 11:24:18 +0000 https://fodraszinfo.com/?p=27344 Számos cikkünkben kitértünk már az óvintézkedések jelentőségére, a koronavírus második hulláma pedig további odafigyelésre ösztönöz minket. Hogy miért is? Most egy tanulságos videóinterjúban bemutatjuk nektek Balogh Éva fodrászt, és az ő rövid történetét arról, hogy hogyan fertőződött meg a szalon falai között és adta tovább a vírust vendégének, mikor még mindketten tünetmentesek voltak. Érdemes végignézni!...

The post COVID-19 a fodrászatban: videóinterjú Balogh Évával appeared first on Fodrász szakmai hírportál és fodrász magazin.

]]>
Számos cikkünkben kitértünk már az óvintézkedések jelentőségére, a koronavírus második hulláma pedig további odafigyelésre ösztönöz minket. Hogy miért is? Most egy tanulságos videóinterjúban bemutatjuk nektek Balogh Éva fodrászt, és az ő rövid történetét arról, hogy hogyan fertőződött meg a szalon falai között és adta tovább a vírust vendégének, mikor még mindketten tünetmentesek voltak. Érdemes végignézni!

COVID-19 a fodrászatban: videóinterjú Balogh Évával

Legfrissebb videóinterjúnkban Balogh Éva történetét ismerhetitek meg, aki a múlt héten a fodrászszalonban fertőződött meg. A beszélgetés során rákérdeztünk a megbetegedés körülményeire, a tesztelés utáni időszakra, de ami talán még érdekesebb volt, hogy tisztán érződik, hogy a fizikális tüneteken túl, milyen lelki frusztrációt okoz a koronavírus. Érdemes végighallgatni Éva szavait, mert bizony a COVID-19 nem válogat. Továbbra is egy tudatos hozzáállásra van szükség, amiben minden óvintézkedés ugyanannyira fontos, hiszen a vírust hordozó személy még sokáig érezheti magát makkegészségesnek, akkor is, amikor már esetleg fertőz.

Az egészségünk megőrzése és a munkánk védelme közös érdekünk!

Íme a videó:

 

Ezek a cikkek érdekelhetnek még:

#1 Így dolgoznak a hazai fodrászok a koronavírus idején 

#2 Maszkhasználat a fodrászatokban 

#3 Fodrászszalonok működése a koronavírus alatt: brit útmutató 

 

Szöveg: Fodrászinfó

Videó: Hansági Dorka

Hasznos volt számodra, amit nálunk olvastál és hallottál? Köszönjük, hogyha ezt egy lájk vagy megosztás formájában jelzed nekünk!

The post COVID-19 a fodrászatban: videóinterjú Balogh Évával appeared first on Fodrász szakmai hírportál és fodrász magazin.

]]>
Cselekedj most, és használj fenntartható termékeket! https://fodraszinfo.com/cselekedj-most-es-hasznalj-fenntarthato-termekeket/ Fri, 25 Sep 2020 12:55:59 +0000 https://fodraszinfo.com/?p=27209 Fontosnak tartod a környezetvédelmet? Még több figyelmet szeretnél csempészni a mindennapokba? Akkor bizony nemcsak otthon, de a szalon falai között is meg kell találnod azokat az alternatívákat, amelyekkel hozzájárulhatsz egy harmonikusabb és tudatosabb jövőképhez! Szerencsére ennek megvalósítása ma már nem is olyan bonyolult, hiszen ez a témakör egyre több professzionális márkaképviselet szívügye. Ezúttal az INDOLA...

The post Cselekedj most, és használj fenntartható termékeket! appeared first on Fodrász szakmai hírportál és fodrász magazin.

]]>
Fontosnak tartod a környezetvédelmet? Még több figyelmet szeretnél csempészni a mindennapokba? Akkor bizony nemcsak otthon, de a szalon falai között is meg kell találnod azokat az alternatívákat, amelyekkel hozzájárulhatsz egy harmonikusabb és tudatosabb jövőképhez! Szerencsére ennek megvalósítása ma már nem is olyan bonyolult, hiszen ez a témakör egyre több professzionális márkaképviselet szívügye. Ezúttal az INDOLA fenntartható termékeinek a szortimentjét hoztuk el neked: cselekedj most, azaz íme az Act Now!

A jövő fodrászai mind tudatosak: cselekedj most!

Tudod, mi a közös mindannyiunkban? Hogy egytől-egyig pótolhatatlanok vagyunk, a személyiségünk és a karakterünk – ahogyan a Földünk is – utánozhatatlan és egyedi. Éppen ezért vigyáznunk kell a környezetünkre, és önmagunknak, illetve a vendégeinknek is a legjobbat kell biztosítanunk! Ha nemcsak magán-, de szakemberként is tudatosságra törekszel, akkor most mutatunk valami igazán újat, lazát, fiatalosat, de mégis menőt, ami mögött a filozófia éppen olyan fontos, mint a professzionalitás! Az INDOLA Act Now termékcsalád egyben a márka szívügye is, ugyanis a fenntarthatóság jegyében fejlesztették. Kiemelt figyelmet fordítottak a formulák összeállítására, így a termékek mindegyike

 • vegán: azaz intenzív hatóanyagú növényi alapú összetevőkből készült, mint példul a napraforgó magviasz;
 • mentes: a szulfát felületaktív anyagoktól, a szilikonoktól, a parabénektől, az ásványi olajktól, a mesterséges színezékektől és viaszoktól;
 • maximális: mert válogatott természetes összetevőket tartalmaznak, úgy mint az aloe vera levélkivonat, hidegen sajtolt avokádóolaj vagy a shea vaj.

INDOLA_Act_Now_termekcsalad_1

INDOLA Act Now termékcsalád

Az INDOLA Act Now termékcsaládban mindent megtalálsz, amit csak keresel, legyen szó professzionális és tudatos hajápolásról vagy stylingról. A tagok csomagolásai újrahasznosíthatók: a samponok és a hajápolók 97%-ig , a styling termékek 50%, illetve 25%-ig újrahasznosított anyagból készültek*, a termék típusától függően. (*Kivéve a kupak, címke, bizonyos esetben a tömítés.) 

A) SAMPONOK

#1 COLOR: a chiamag-kivonattal készített termék gyengéden tisztítja és ragyogóan fényessé varázsolja a hajat, miközben a belső hajrostokba zárja a festékpigmenteket. 

#2 REPAIR: a mandulaolajjal ellátott termék gyengéden tisztítja és táplálja a hajat, ezzel megerősítve a szerkezetét, amitől az puhává és fényessé válik. 

#3 MOISTURE: az aloe vera levélkivonattal készített termék megtisztítja a hajat, és hidratált hajérzetet biztosít. Használatától a haj könnyen kezelhetővé, puhává és finom esésűvé válik.

INDOLA_Act_Now_termekcsalad_2

B) HAJÁPOLÁS

#1 COLOR CONDITIONER: a chiamagkivonattal készített termék a belső hajrostokba zárja a festékpigmenteket, miközben kiváló fényt és fésülhetőséget biztosít, ezzel regenerálva a haj szerkezetét.

#2 MOISTURE SPRAY: az aloe vera levélkivonattal készített termék kétfázisú formulája hidratálja a hajat és remek fésülhetőséget biztosít. A haj kezelhetővé, puhává és fényessé válik.

#3 REPAIR MASK: a termék a hidegen sajtolt avokádóolajnak és a shea vajnak köszönhetően helyreállítja a haj puhaságát és életerejét, emellett pedig lezárja a kutikulát és regenerálja a hajszerkezetet.

INDOLA_Act_Now_termekcsalad_3

C) STYLING

#1 SETTING SPRAY: a termék kókuszdió-olajból készült. Hővédelmet, enyhe tartást, dús hatást és fényt biztosít a hajnak, illetve segíti a fésülhetőséget és a kezelhetőséget.

#2 TEXTURE SPRAY: a száraz formula textúrált, kócos hatást biztosít, amitől a haj dús hatásúvá és könnyen formázhatóvá válik.

#3 VOLUME POWDER: ez a termék egy nagyon finom púder a kellemes tapintású, dús hatású hajért. Használatávan a haj könnyedén újraformázható, miközben sűrűbb hajérzetet és tőemelést is biztosít.

#4 MATTE WAX: erős, újraformázható tartást és fél-matt fényt biztosít, így segítségével elérhető egy nagyon száraz tapintás és matt look. 

#5 HAIRSPRAY: közepes, mégis kellemes tapintású tartást ad, emellett pedig lehelet finom eloszlást biztosít a száraz és hosszantartó rögzítéshez. A haj a termék használata után is könnyedén kifésülhető.

#6 SHINE WAX: ez a termék a közepes tartású, újraformázható stílusokhoz nyújt professzionális lehetőséget, mi több, egészséges fényt biztosít a hajnak.

INDOLA_Act_Now_termekcsalad_4

Cselekedj most, próbáld ki az Act Now termékcsaládot! 🙂

 

Készítette: Fodrászinfó

Forrás és képek: INDOLA

Szimpatikus az INDOLA új termékcsaládja? Lájkold és oszd meg cikkünket – köszönjük! 🙂 

The post Cselekedj most, és használj fenntartható termékeket! appeared first on Fodrász szakmai hírportál és fodrász magazin.

]]>
Fodrászszalonok működése a koronavírus alatt: brit útmutató https://fodraszinfo.com/fodraszszalonok-mukodese-a-koronavirus-alatt-brit-utmutato/ Fri, 25 Sep 2020 06:21:35 +0000 https://fodraszinfo.com/?p=27222 A jelenlegi járványhelyzetről mondhatni, mindenki markáns véleménnyel bír. Ennek hatására nem kizárólag a társadalom egészében váltak megfigyelhetővé a kisebb-nagyobb konfliktushelyzetek, de a szakmai közösségekben is megjelentek a különböző érdekellentétek. Fodrász berkeken belül mi magunk is megfigyeltük a koronavírus által kialakult vitákat, és valójában mindig úgy láttuk, hogy általános érvényű igazság aligha létezik. Talán éppen ezért...

The post Fodrászszalonok működése a koronavírus alatt: brit útmutató appeared first on Fodrász szakmai hírportál és fodrász magazin.

]]>
A jelenlegi járványhelyzetről mondhatni, mindenki markáns véleménnyel bír. Ennek hatására nem kizárólag a társadalom egészében váltak megfigyelhetővé a kisebb-nagyobb konfliktushelyzetek, de a szakmai közösségekben is megjelentek a különböző érdekellentétek. Fodrász berkeken belül mi magunk is megfigyeltük a koronavírus által kialakult vitákat, és valójában mindig úgy láttuk, hogy általános érvényű igazság aligha létezik. Talán éppen ezért érezzük fontosnak, hogy megmutassuk, hogy az Egyesült Királyságban hogyan zajlott/zajlik a fodrászszalonok élete a koronavírus idején. Figyelj csak!

Az első hullámtól napjainkig: a brit példa

Szinte még mindig felfoghatatlan, hogy márciusban milyen hirtelen terjedt el világszerte a COVID-19, és talán az még hihetetlenebb, hogy ennek hatására – egészen rövid idő alatt – mennyi mindenben változtatni kellett a hozzáállásunkon. Az elmúlt pár hónap egyszerre tűnik egy szempillantásnak és egy örökkévalóságnak, attól függ, hogy milyen irányból vizsgáljuk a helyzetet. Egy biztos, amikor a helyzet csillapodni látszott, a megfelelő óvintézkedések mellett mindenki örömmel állt újra munkába. Magyarországon ugyan központi szabályozás nem érintette a fodrászszalonokat, azonban mégis sok szakember vállalta az önkéntes karantént.

Ezzel ellentétben az Egyesült Királyságban a kormány 2020. március 23-tól kezdve kötelezően elrendelte az üzletek bezárását, majd júliusban is csak kizárólag szigorú szabályozások mellett engedélyezte a szépségiparban dolgozók munkavállalását. A második hullám során, a gazdaság érdekeit szem előtt tartva, már a briteknél is eltekintettek a drasztikusabb lépésektől, viszont érdemes átgondolni és áttekinteni a náluk megszabott fodrászatra vonatkozó rendeleteket. 

brit_fodraszszalonok_koronavirus_2

Koronavírus biztonsági útmutató:

így dolgozhatnak a brit fodrászok

2020. szeptember 11-én az Egyesült Királyságban újabb rendeleteket szabtak ki a fodrászszalonok működésére. Most ugyan nem kellett bezárni az üzleteket, azonban komoly szigorítások mellett maradhattak csak nyitva. Lássuk, melyek ezek!

#1 Kötelező maszkhasználat

Továbbra is kötelező a kettes típusú szájmaszk használata a brit fodrászszalonokban – mind a szakember, mind a vendég részéről. Változtatásnak számít azonban, hogy most már a fodrásznak választania kell, hogy a maszkot a továbbiakban egy plusz arcvédő plexivel vagy egy polikarbonátból készült védőszemüveggel viseli.

#2 Étel- és italfogyasztás a szalonban

A brit fodrászszalonokban tilos étkezni, azonban az italfogyasztás engedélyezett (ez az egyetlen helyzet, amikor a maszkot mellőzni lehet). Ettől függetlenül fontos odafigyelni, ugyanis kizárólag eldobható, egyszer használatos poharakban történhet a felszolgálás!

#3 Vendég adatainak begyűjtése

2020. szeptember 18-tól kötelezővé vált a Track & Trace a fodrászszalonokban. Hogy mit is jelent ez pontosan? Röviden és tömören megfogalmazva ez a folyamat a vendégek adatainak begyűjtését és lekövetését jelenti, azaz, hogy a szakembereknek kötelező elkérniük, majd nyilvántartásba venniük az alább felsorolt adatokat: 

 • a fodrászszalon munkatársainak neve,
 • a fodrászszalon munkatársainak telefonszáma,
 • a fodrászszalon munkatársainak munkarendje és időbeosztása (ki, mikor dolgozott),
 • a vendég neve,
 • a vendég telefonszáma,
 • a vendég érkezésének dátuma, és az ott tartózkodásának pontos időintervalluma (abban az esetben, hogyha a vendég kizárólag a saját fodrászával volt csak jelen az üzletben, akkor a vendég neve mellett kell feltüntetni a fodrász nevét).

Az adatok megadása után egy személyes QR-kód generálás történik, aminek segítségével később lekérhetők a megadott információk. Miért fontos ez? Azért, mert ha például valaki megbetegszik, akkor utána könnyebben összeegyeztethető, hogy ki tartózkodott még aznap a szalonban, és ezáltal felállítani is egyszerűbb azt a kapcsolati hálót, amiben az esetlegesen érintett személyek szerepelnek. 

brit_fodraszszalonok_koronavirus_1

További hasznos tippek fodrászoknak:

 • Mindig edukáld vendégeidet, kollégáidat a maszkhasználat jelentőségéről!
 • Ellenőrizd le, hogy hányan férnek el kényelmesen a szalonban a kötelező távolság megtartása mellett is, és ennek tekintetében határozd meg a szabad időpontjaidat!
 • Ha van rá lehetőség, akkor rendezd át úgy a szalon egyes munkaállomásait, hogy kollégáiddal ne egymás mellett, hanem egymásnak háttal dolgozzatok!
 • Figyelj oda a háttérzene hangerejének minimalizálásra, hogy elkerüld a hangos beszédet, és az ebből adódó kellemetlenségeket!

Készítette: Fodrászinfó

Források: https://www.hji.co.uk/coronavirus/updates-coronavirus-safety-guidance/ és https://professionalhairdresser.co.uk/news/new-covid-19-guidance-launched-for-the-hair-and-beauty-sector/

Cover: itt

További képek: itt és itt

Tetszett a cikk, hasznosnak találtad? Köszönjük, hogyha lájkolod vagy megosztod! 

The post Fodrászszalonok működése a koronavírus alatt: brit útmutató appeared first on Fodrász szakmai hírportál és fodrász magazin.

]]>
Fodrászszalonok nyitása V. rész: pénztárgéphasználat? A NAV válaszolt! https://fodraszinfo.com/fodraszszalonok-nyitasa-v-resz-penztargephasznalat-a-nav-valaszolt/ Wed, 23 Sep 2020 12:59:44 +0000 https://fodraszinfo.com/?p=27236 Minden szépségipari szakember álma, hogy egyszer a saját szalonjában fogadhassa vendégeit, és tulajdonosi pozícióval is kiszélesítse szakmai repertoárját. Az üzletnyitás azonban rengeteg kérdést felvet, ezért úgy döntöttünk, hogy körbejárjuk a témakört, és egy cikksorozat keretében osztjuk meg veletek a legfontosabb információkat. Az ötödik részben a NAV válaszát osztjuk meg veletek, amelyben a pénztárgéphasználat legfontosabb gondolatait...

The post Fodrászszalonok nyitása V. rész: pénztárgéphasználat? A NAV válaszolt! appeared first on Fodrász szakmai hírportál és fodrász magazin.

]]>
Minden szépségipari szakember álma, hogy egyszer a saját szalonjában fogadhassa vendégeit, és tulajdonosi pozícióval is kiszélesítse szakmai repertoárját. Az üzletnyitás azonban rengeteg kérdést felvet, ezért úgy döntöttünk, hogy körbejárjuk a témakört, és egy cikksorozat keretében osztjuk meg veletek a legfontosabb információkat. Az ötödik részben a NAV válaszát osztjuk meg veletek, amelyben a pénztárgéphasználat legfontosabb gondolatait osztotta meg velünk. Érdekel? Görgess tovább!

Fodrászszalont szeretnél nyitni? A pénztárgéphasználat kérdéskörét is járd körbe! 

A fodrászszalonok nyitása cikksorozatban fókuszáltan a leghangsúlyosabb kérdésekre koncentráltunk, mert úgy gondoltuk, hogy egy biztos alappal már könnyebb a tervezés. Ebből a sorból természetesen nem maradhatott ki a pénztárgéphasználatra vonatkozó jogszabály sem, hiszen sokszor még mindig úgy tapasztaljuk, hogy még ez a topik sem teljesen tisztázott a kezdő vállalkozók körében. Ezen felbuzdulva felkerestük a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársait, hogy a következő kérdéseinkre mindenképp pontos és hiteles választ kapjunk:

1)  A vállalkozó fodrásznak, mikor van szüksége pénztárgéphasználatra?

2) Ha a fodrász adott esetben kávét, üdítőt, szendvicset vagy sört kínál a vendégeinek, de mindezt ingyen, azaz grátiszként ajánlja fel, abban az esetben mi a helyzet: szükség van engedélyre/pénztárgépre vagy sem?

fodraszszalonok_nyitasa_11

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal hivatalos válasza

#1 A pénztárgéphasználatról általánosságban

“A pénztárgépek műszaki követelményeiről, a nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek forgalmazásáról, használatáról és szervizeléséről, valamint a pénztárgéppel rögzített adatok adóhatóság felé történő szolgáltatásáról szóló 48/2013. (XI. 15.) NGM rendelet (a továbbiakban: Pénztárgép rendelet) 1. § (1) bekezdése értelmében nyugtaadási kötelezettségüket kizárólag pénztárgéppel, taxaméterrel teljesíthetik az 1. melléklet szerinti adóalanyok, illetve üzletek. Az adóalanynak, illetve üzletnek tehát kizárólag abban az esetben áll fenn pénztárgép használati kötelezettsége, ha a tevékenysége – a 2009. október 15. napján hatályos TEÁOR ’08 besorolás alapján – a Pénztárgép rendelet 1. melléklete alá tartozik.

Tekintettel arra, hogy a 96.02 „Fodrászat, szépségápolás” alágazat a Pénztárgép rendelet 1. mellékletében nem szerepel, a fodrászok, kozmetikusok, amennyiben kizárólag ezen szolgáltatási tevékenységet folytatják, vagyis kiskereskedelmi értékesítést nem végeznek, pénztárgép használatára nem kötelezettek. Abban az esetben viszont, ha akár kozmetikai termékeket, akár élelmiszert vagy italt értékesítenek, akkor a Pénztárgép rendelet 1. melléklet 4. pontja szerinti kiskereskedelmi tevékenységükből adódóan kötelező a pénztárgépes nyugtaadás.”

“Fodrászinfósan” összefoglalva:

Tehát, alapvetően a fodrász, mint vállalkozó nem kötelezett a pénztárgéphasználatra, kivéve egy esetben, ha a szolgáltatásai mellett kereskedelmi tevékenységet is folytat: legyen szó ital-, étel vagy fodrászcikk árusításáról.

fodraszszalonok_nyitasa_12

#2 A fodrász által biztosított grátisz (ingyen felajánlott) ételről és italról röviden

“A levele 2. pontjában Ön arra vonatkozóan kért tájékoztatást, hogy a fodrászati tevékenységet végző adóalanyoknak (a továbbiakban: fodrászok) felmerül-e pénztárgép használatára vonatkozó kötelezettségük abban az esetben, ha a vendégeik részére ellenérték megfizettetése nélkül – azaz ingyenesen – kávét, üdítőt, sört és szendvicset (a továbbiakban együtt: termékek) biztosítanak (vélelmezhetően helyben történő fogyasztásra).

Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (a továbbiakban: Áfa tv.) 70. § (1) bekezdés b) pontja kimondja, hogy termék értékesítése, szolgáltatás nyújtása esetében az adó alapjába beletartoznak a felmerült járulékos költségek, amelyeket a termék értékesítője, szolgáltatás nyújtója hárít át a termék beszerzőjére, szolgáltatás igénybevevőjére, így különösen: a bizománnyal, egyéb közvetítéssel, csomagolással, fuvarozással és biztosítással összefüggő díjak és költségek.

A járulékos költséggel kapcsolatban kialakított rendező elvek szerint termékértékesítés, szolgáltatásnyújtás ellenértéke olyan esetben értelmezhető járulékos költségként, ha azt ugyanaz az adóalany teljesíti (akár közvetített ügyletként), aki a főügyletet (termékértékesítést, szolgáltatásnyújtást) is. Azok a szolgáltatásnyújtások, termékértékesítések, amelyeknek az értéke járulékos költségként (szokásos fogalma szerint járulékos szolgáltatásként, mellékszolgáltatásként) a főügylet adóalapjába tartozik, meghatározóan olyan ügyletek, amelyek elősegítik a főügylet megvalósulását, vagy kiegészítik azt, illetve a főügylet vállalásának és megvalósulásának következményeként szokásosan előfordulnak, illetve egyes esetekben elengedhetetlenül szükségesek a főügylet teljesítéséhez. 

Úgy véljük, hogy a levelében ismertetett esetben a termékek helyben történő fogyasztás céljából történő felszolgálása

 • vendéglátásra, illetve italszolgáltatásra irányuló szolgáltatásnyújtásként valósul meg; 
 • és nem minősíthető olyan járulékos jellegű ügyletnek, illetve szolgáltatásnak, mellékszolgáltatásnak, amelynek a megvalósulása elősegítené a fodrászati szolgáltatásnak, mint főügyletnek a megvalósulását, vagy kiegészítené azt, illetve a fodrászati szolgáltatás vállalása, megvalósulása következményeként szokásosan előfordulna, vagy ahhoz elengedhetetlenül szükséges lenne.

fodraszszalonok_nyitasa_13

Az előzőekből következően a fodrászati szolgáltatás nyújtása és a termékek helyben fogyasztás céljából történő felszolgálása – mint vendéglátás, illetve italszolgáltatás – az Áfa tv. alkalmazásában nem egy összetett, komplex ügylet keretében, hanem két önálló ügylet keretében valósul meg, és így a termékek költségei az Áfa tv. 70. § (1) bekezdés b) pontja alapján nem minősíthetők a fodrászati szolgáltatás adóalapjába beépülő járulékos költségnek.

TEHÁT:

Figyelembe véve azt a tényt, hogy a fodrászok a termékeket kifejezetten az általuk ellenérték felszámítása nélkül, illetve ingyenesen teljesített vendéglátás és italszolgáltatás érdekében szerzik be és ténylegesen ez utóbbi célból használják, hasznosítják, a fodrászoknak, mint adóalanyoknak

 • sem az Áfa tv. 2. § a) pontja szerinti, belföldön és ellenérték fejében teljesített szolgáltatásnyújtás jogcímén, sem az Áfa tv. 14. § (2) bekezdés szerinti ingyenes szolgáltatásnyújtás jogcímén nem keletkezik adókötelezettségük, vagyis nem valósítanak meg Áfa tv. hatálya alá tartozó ügyletet;
 • az Áfa tv. 120. § a) pontja, a 124. § (1) bekezdés i) és k) pontja, a 125. § (1) bekezdés a) pontja, valamint a 125. § (2) bekezdés g) pontja alapján a termékek és azok alapanyagai, összetevői – mint italok és élelmiszerek – beszerzését terhelő előzetesen felszámított adóra vonatkozóan adólevonási joguk nem keletkezik, illetve annak gyakorlása fel sem merül, tekintettel arra, hogy 1) a termékek és azok alapanyagai, összetevői nem továbbértékesítési célt szolgálnak, illetve 2) a fodrászok a vállalkozásukon belül nem végeznek olyan termékértékesítést, szolgáltatásnyújtást, amelyeknek az adóalapjába a termékek, és azok alapanyagai, összetevői közvetlen anyagjellegű ráfordításként beépülnének (függetlenül attól, hogy a fodrászok alanyi adómentes minőségben járnak-e el vagy sem).

EZÉRT:

Az Áfa tv. hatálya alá nem tartozó, ellenérték felszámítása nélkül, illetve ingyenesen teljesített vendéglátással és italszolgáltatással összefüggésben Áfa tv. szerinti bizonylatokat, többek között pénztárgép útján előállított nyugtákat, nem kell kiállítaniuk.”

“Fodrászinfósan” összefoglalva:

Alapvetően egy olyan helyzetben, ahol a fő szolgáltatási ágat egy ilyen kereskedelmi promóció támogatna, szóba kerülhetne a pénztárgéphasználat, ugyanis akkor már adózási kötelezettséget vonna maga után a tevékenység. A fodrászszalonok esetében azonban erről nem beszélhetünk, ebből kifolyólag az ingyen felajánlott ételek és italok még nem indokolják a kötelező pénztárgéphasználatot!

fodraszszalonok_nyitasa_14

Ezek a Fodrászinfó cikkek érdekelhetnek még:

#1 Fodrászszalonok nyitása I. rész: a bejelentési kötelezettségekről röviden

#2 Fodrászszalonok nyitása II. rész: a leginkább félreérthető tárgykörök tisztázása

#3 Fodrászszalonok nyitása III. rész: 5 dolog, amire kérdezz rá az ÁNTSZ-nél!

#4 Fodrászszalonok nyitása IV. rész: röviden az érintésvédelemről

 

Szöveg: Fodrászinfó

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal // Központi Irányítás // Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási Főosztály

Cover: itt

Képek: itt, itt, itt és itt

Ha érdekesnek találtad a cikket, köszönjük a lájkot és a megosztást! 🙂

The post Fodrászszalonok nyitása V. rész: pénztárgéphasználat? A NAV válaszolt! appeared first on Fodrász szakmai hírportál és fodrász magazin.

]]>
Maszkhasználat a fodrászatokban https://fodraszinfo.com/maszkhasznalat-a-fodraszatokban/ Tue, 22 Sep 2020 12:54:34 +0000 https://fodraszinfo.com/?p=27238 A legújabb szigorítások sok helyen kötelezővé teszik a maszk használatát, ám az eddig nem volt világos, vajon a fodrászatokban is kötelező érvényű-e. A minap megérkezett a Nemzeti Népegészségügyi Központ hivatalos állásfoglalása e kérdésben. Mutatjuk, milyen választ kaptunk! Kötelező maszkhasználat a fodrászszalonban? Ha csak ez érdekel, elmondjuk előre: NEM.  Ám a maszk elhagyása adott esetben nagy...

The post Maszkhasználat a fodrászatokban appeared first on Fodrász szakmai hírportál és fodrász magazin.

]]>
A legújabb szigorítások sok helyen kötelezővé teszik a maszk használatát, ám az eddig nem volt világos, vajon a fodrászatokban is kötelező érvényű-e. A minap megérkezett a Nemzeti Népegészségügyi Központ hivatalos állásfoglalása e kérdésben. Mutatjuk, milyen választ kaptunk!

Kötelező maszkhasználat a fodrászszalonban?

Ha csak ez érdekel, elmondjuk előre: NEM. 

Ám a maszk elhagyása adott esetben nagy kockázattal járhat, ezért érdemes megfontolni saját szabályaink szigorítását, önmagunk és környezetünk védelme érdekében.

Higiénés előírások a fodrászatokban

A szépségszalonokra vonatkozó higiénés előírásokkal kapcsolatos megkeresésére válaszolva, a Nemzeti Népegészségügyi Központ az alábbi tájékoztatást adta:

“Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány második hulláma zajlik Magyarországon, a vírus már közösségben terjed. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat, ezért a már érvényben lévő és könnyen betartható általános szabályoknak most még nagyobb a jelentősége.

A járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 431/2020. (IX. 18.) Korm. rendelet mai napon hatályos állapota szerint:

1. § (1) A hatodik életévét be nem töltött kiskorú kivételével mindenki köteles  

a) a tömegközlekedési eszközön,

b) – a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló kormányrendelet szerinti vendéglátó üzlet (a továbbiakban: vendéglátó üzlet) vendégei kivételével – az üzletben történő vásárlás, illetve az üzletben történő munkavégzés során orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot (a továbbiakban együtt: maszk) olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.

A kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény (a továbbiakban: Törvény) alapján:

üzlet: kereskedelmi tevékenység folytatása céljából létesített vagy használt épület, illetve önálló rendeltetési egységet képező épületrész, helyiség, ideértve az elsődlegesen raktározás, tárolás célját szolgáló olyan épületet vagy épületrészt is, amelyben kereskedelmi tevékenységet folytatnak;”

Szolgáltatási tevékenység nyújtása céljából létesített épület nem felel meg a Törvényben leírt üzlet definíciójának.

Fentieket figyelembe véve a szépségszalonban dolgozó, illetve szolgáltatást igénybe vevő személyek számára a jogszabály nem állapít meg maszkviselési kötelezettséget.”

brit_fodraszszalonok_koronavirus_cover

A WHO ajánlása

“Hangsúlyozom, hogy a WHO ajánlása szerint maszk viselése javasolt minden olyan helyen ahol nehézségekbe ütközik a távolságtartási szabályok betartása, azaz a védelmet jelentő 1,5 méteres távolság nem tartható,  ezért került a magatartási  útmutatóba javaslatként a szépségipari szolgáltatást végző számára is a maszkviselés.  

Jellemzően a szolgáltatást igénybe vevő a kezelés jellege miatt nem tud maszkot viselni.

A járvány jelenlegi szakaszában is a fertőzés terjedésének megakadályozását szolgáló megelőző szabályokat (egészséges személy, személyi higiéné betartása, távolságtartás, csoportosulás kerülése, fokozott fertőtlenítés, szellőztetés) kell a szalonok tevékenységére a lehetőségekhez mérten adaptálni és a legszigorúbban betartani.

A jelenlegi új koronavírus járvány elsősorban direkt módon cseppfertőzéssel terjed, azaz a vírus terjedése szempontjából a legnagyobb veszélyt a megbetegedett köhögő, tüsszögő ember jelenti.

§  Ezért az elsődleges és legfontosabb megelőző intézkedés, hogy kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató, magát egészségesnek érző személyek vegyenek igénybe bármilyen szolgáltatást, álljanak munkába, menjenek közösségbe.

§  Továbbra is a fertőzés megelőzésének legfontosabb eszköze a gyakori, alapos szappanos kézmosás vagy alkoholos kézfertőtlenítés.

§  A szépségszalonban javasolt figyelmeztető táblák kihelyezése a gyakori és helyes kézmosásról, kézfertőtlenítésről. Emellett szigorúan be kell tartani a köhögés etikett szabályait (papír zsebkendő használata, annak hiányában behajlított kar könyökhajlatába történő köhögés, tüsszentés).

§  A köhögéssel, tüsszentéssel a különböző felületekre került vírus inaktiválása érdekében rendszeres fertőtlenítő takarítás elvégzése szükséges a különböző helyiségekben.

§  A fertőtlenítő takarítás során kiemelt figyelmet kell fordítani arra, hogy a kézzel gyakran érintett felületek vírusölő hatású szerrel, megfelelő gyakorisággal és alapossággal fertőtlenítésre kerüljenek.

§  Az adott tevékenység során használt eszközök felületének rendszeres, felhasználók és vendégek közötti fertőtlenítése rendkívül fontos.

§  A szociális helységekben biztosítani kell legalább a szappanos kézmosási lehetőséget, papírkéztörlő használatát, lehetőség szerint vírusölő hatású kézfertőtlenítő szert.

§  Javasolt a bejáratánál érintésmentes vírusölő hatású kézfertőtlenítő adagoló berendezés elhelyezése, annak folyamatos utántöltése és a használatára történő figyelemfelhívás.

§  A zsúfoltság elkerülése érdekében amennyiben lehetséges, javasolt az előzetes, on-line időpont foglalás lehetőségét biztosítani, illetve a helyszínen is a készpénzmentes megoldásokat (bankkártya, okos eszközök) helyezni előtértbe.

§  Zárt térben történő tevékenységek esetében a kórokozók koncentrációjának minimalizálása érdekében kiemelt figyelmet kell fordítani a fokozott és folyamatos szellőztetésre az egyedi lehetőségek függvényében.”

Bár a COVID első hulláma alatt kérdeztünk Duda Ernő virológus professzortól. Gondolatait most is érdemes meghallgatni: 

A fodrászat most „veszélyes üzem”: Duda Ernő virológussal beszélgettünk

Készítette: Fodrászinfó

Lájkold és oszd meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson az infó. Köszönjük!

The post Maszkhasználat a fodrászatokban appeared first on Fodrász szakmai hírportál és fodrász magazin.

]]>
Fejbőrápolás természetes anyagokkal: újabb termékbemutatót szervez a Nevitaly https://fodraszinfo.com/fejborapolas-termeszetes-anyagokkal-ujabb-oktatast-szervez-a-nevitaly/ Mon, 21 Sep 2020 09:19:51 +0000 https://fodraszinfo.com/?p=27111 A Nevitaly csapata felejthetetlen kétnapos termékbemutatóra hívja az egészségtudatos fejbőrápolási technikák iránt érdeklődő, professzionális fodrászokat! A természet ihlette termékpalettával terjeszkedő, ma már Magyarországon is ismert olasz prémium márka hírnökei, második look and learn bemutatójukat tartják meg október elején. A témakör az egészséges fejbőr lesz, a kulcsszó pedig ezúttal is az illóolaj, hiszen a márkafilozófia középpontja...

The post Fejbőrápolás természetes anyagokkal: újabb termékbemutatót szervez a Nevitaly appeared first on Fodrász szakmai hírportál és fodrász magazin.

]]>
A Nevitaly csapata felejthetetlen kétnapos termékbemutatóra hívja az egészségtudatos fejbőrápolási technikák iránt érdeklődő, professzionális fodrászokat! A természet ihlette termékpalettával terjeszkedő, ma már Magyarországon is ismert olasz prémium márka hírnökei, második look and learn bemutatójukat tartják meg október elején. A témakör az egészséges fejbőr lesz, a kulcsszó pedig ezúttal is az illóolaj, hiszen a márkafilozófia középpontja az esszenciális növényi alapanyagok professzionális fodrászati alkalmazása. Mikor és hol kerül megrendezésre az átfogó esemény? Minden fontos információt megtalálsz a cikkben!

A Nevitaly termékbemutató jelentősége

Egyértelmű, hogy a haj egészsége és megfelelő növekedése is a fejbőr ideális működésén alapszik. Ez a működés nemcsak a városi életforma, de XXI. századi életkörülmények, a szmog, a rengeteg káros anyag, vagy éppen az UV-sugárzás miatt is gyakran akadályba ütközik, méghozzá a fejbőrön azonnal lerakódó méreganyagok következtében. Emiatt a haj hullani kezd, a fejbőr viszket, túlzsírosodik és korpásodik, de egyéb tartós problémák is jelentkezhetnek. 

A Nevitaly kétnapos look&learn bemutatója ezekre a krónikus bajokra kínál újszerű, természet ihlette fejbőrkezelési megoldást, amely értékes esszenciális hatóanyagokon alapszik:

 • egy detoxikáló kúrával összegyűjti és eltávolítja a hajas fejbőr méreganyagait,
 • fokozza a nyirokkeringést,
 • tisztít és javítja a sejtek oxigénellátását,
 • a roncsolódás típusának megfelelő, újabb esszenciális hatóanyagokkal tartósan is egészségessé teszi a bőrt.

Nevitaly_egeszseges_fejbor_apolas_oktatas_3

Mit tanulhatsz a Nevitaly fejbőrkezelési termékbemutatón?

A Nevitaly az egészség és a szépség közötti tökéletes egyensúly megteremtésére törekszik, és mindemellett széles spektrumú, egészségtudatos prémium termékskálát, illetve alapos hatóanyag-ismeretet és értékes szaktudást kínál a fodrászoknak. A Nevitaly look and learn szemináriumán bemutatásra kerülnek a fejbőrkezelésekhez alkalmazható illóolajok és samponok, illetve a használatukhoz szükséges technikák is. Szóba kerül továbbá a fejbőrvizsgálat menete, és az ahhoz szükséges eszközök alkalmazása is, de a képzésen egy aromaterapeuta előadásán keresztül, az ellátogató fodrászok betekintést nyerhetnek az illóolajok pozitív és gyógyító hatásainak témakörébe is.

Miért fontosak az illóolajok?

Az illóolajok komplex természetes aromatikus anyagok, amelyek kis mennyiségben egyaránt megtalálhatóak a növények leveleiben, a virágszirmokban, a gyümölcshéjban, a gyantában, vagy akár a különböző növények fás részeiben, terméseiben. A Nevitaly fejlesztései során arra jutott, hogy az atomatikus anyagok

 • gyorsan átverekszik magukat a bőr és a fejbőr külső rétegein;
 • segítségével gyógyíthatók a lokalizált betegségek;
 • létrehozható egy általános, természetes egyensúly.

Az aromatikus anyagok tehát bizonyítottan jótékony tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek nemcsak a velük közvetlenül érintkező fejbőrre, hanem a nyálkahártyánkon és a légzőszerveinken keresztül a testünkre, lelki állapotunkra is hatnak.

Nevitaly_egeszseges_fejbor_apolas_oktatas_2

Termékbemutató időpontja

2020. október 5-6. (hétfő-kedd)

Termékbemutató helyszíne

Nádas Park Hotel Superior

2211 Vasad, Monori út 100.

Fontos információ

A koronavírus okozta járványhelyzetre való tekintettel az eseményen való részvételi létszám limitált, a járványügyi védekező, megelőző előírások betartása pedig kötelező. A Nevitaly fejbőrápolási termékbemutatón való részvétel feltételeiről, és minden egyéb részletről a Nevitaly Facebook-oldalán, illetve az esemény oldalán olvashattok bővebben, de kapcsolatba léphettek a márka képviselőivel is!

Nevitaly képviselő

Sándor Szilárd: +36-20-345-3007

Az újdonságokért kövesd a Nevitaly oldalát Facebookon és Instán is: 

https://www.facebook.com/nevitaly.hu/

https://www.instagram.com/nevitaly_hu/ 

 

Készítette és szerkesztette: Fodrászinfó

Forrás (szöveg és képek): Nevitaly Hungary

Lájkold és oszd meg cikkünket, hogy minden fodrászkolléga értesüljön a kétnapos oktatásról – köszönjük! 🙂

The post Fejbőrápolás természetes anyagokkal: újabb termékbemutatót szervez a Nevitaly appeared first on Fodrász szakmai hírportál és fodrász magazin.

]]>
FRAMAR Tropic Vibes: a fodrászeszközök stílusforradalma https://fodraszinfo.com/framar-tropical-vibes-a-fodraszeszkozok-stilusforradalma/ Sun, 20 Sep 2020 12:21:57 +0000 https://fodraszinfo.com/?p=27094 Stílusteremtő erők a fodrászatban? A szalon berendezésének alkotóelemeihez bizony hozzátartozik a haj elkészítéséhez szükséges eszköztár is, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy egy ecset vagy egy keverőtál milyen design-t képvisel. A világhírű, professzionalitásáról híres FRAMAR nem rég piacra dobott egy nem hétköznapi, de annál menőbb szortimentet, a Tropic Vibes-t. A termékeket Magyarország öt kiemelkedő colorist szakembere...

The post FRAMAR Tropic Vibes: a fodrászeszközök stílusforradalma appeared first on Fodrász szakmai hírportál és fodrász magazin.

]]>
Stílusteremtő erők a fodrászatban? A szalon berendezésének alkotóelemeihez bizony hozzátartozik a haj elkészítéséhez szükséges eszköztár is, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy egy ecset vagy egy keverőtál milyen design-t képvisel. A világhírű, professzionalitásáról híres FRAMAR nem rég piacra dobott egy nem hétköznapi, de annál menőbb szortimentet, a Tropic Vibes-t. A termékeket Magyarország öt kiemelkedő colorist szakembere tesztelte. Kíváncsi vagy, hogy miként nyilatkoztak? Olvass tovább!

Professzionális eszközök, stílusforradalom: minden, ami FRAMAR

Gondolnád, hogy a FRAMAR története már több mint 50 évre nyúlik vissza? És vajon azt tudtad, hogy a professzionális fodrászeszközök egy szerelmi történet produktumai? Bizony, Frank Gallo szakmai alázatának, kíváncsiságának, törekvési vágyának és végül Maria iránt táplált szerelmének köszönhető – innen az elnevezés is: FRA-MAR -, hogy ma olyan hajfestési termékekkel dolgozhatnak a fodrászok, mint a tökéletesen kialakított FRAMAR fóliák, ecsetek, keverőtálak (csak, hogy egy párat említsünk a sok közül). A cég hivatalosan 1986 óta üzemel, és azóta is megállíthatatlanul pörög, aminek következtében már több, mint 100 terméket forgalmaz. Ebben nem kizárólag a magas szám a lenyűgöző, hanem éppen az, hogy az eszközök ennek ellenére is egy olyan magas színvonalat képviselnek, amit nehéz felülmúlni. A FRAMAR hisz a folyamatos megújulásban, az innovációban, és legalább annyira fontosnak tartja az eszközök stílusát, mint a funkcionalitását.Ennek szellemében alkotta meg a Tropical Vibes szettjét is, amit itthon öt kiváló fodrászszakember tesztelt, most az ő véleményüket osztjuk meg veletek!

FRAMAR Tropic Vibes termékekkel festeni élvezet

#1 Dr. Oroszné Csala Emőke

“Hihetetlen nagy élmény a Framar festőeszközeivel dolgozni, ugyanis prémium minőségű sörtével ellátott ecseteinek köszönhetően nagyon könnyű az anyag felhordása a hajra. Évek óta használom már ezeket a termékeket, ám az új Tropic Vibes festőcsomag „még egy kis nyár” dizájnja is képes volt pluszt biztosítani a mindennapos munkámhoz. A trópusi hangulatot idéző minták, színek, fólialapok csillogó zöldeskékes színátmenete még a vendégeim tetszését is elnyerték, megfigyelhető volt, hogy minél több fólia került a hajba, annál jobb kedvük lett. A színek elektromágneses rezgése jelentős befolyást gyakorol az életünkre, ezért nagyon örülök, hogy ilyen termékekkel dolgozhatok a szalonomban.”

framar_tropical_vibes_teszt_DrOroszneCsalaEmoke_4

framar_tropical_vibes_teszt_DrOroszneCsalaEmoke_3

#2 Farkas Andrea

“Korábban is használtam már a Framar termékeit, mert hosszú életük ellenére ár-értékarányban is korrektek. Az ecsetek különösen a kedvenceim, mert a sörtéik egy olyan minőséget biztosítanak, amivel nagyon könnyű az anyagok felhordása a hajra. Fontosnak tartom kiemelni a termékek sokoldalúságát is. Itt elsősorban arra gondolok, hogy a cég tényleg az összes hajfestési folyamatra létrehozott egy funkcionalitásában is gazdag eszközt: minden technikához tartozik egy megfelelő formájú ecset, de például a fóliák tekintetében is beszélhetünk egy előre összehajtott verzióról is, amivel nagyon sokat lehet spórolni a munkaidőn. A tálak kialakítását is szeretem, mert mélyek, és ezáltal sok anyag elfér benne, ezzel segítve a festékek kikeverését. A Tropic Vibes stílusát és színeit azért találtam megnyerőnek, mert úgy gondolom, hogy annyi minden éri az embereket, hogy szükség van az ehhez hasonló, pozitív hatást keltő színvilágra és mintázatokra. Ez nem kizárólag a fodrászoknak, de a vendégeiknek is kellemes élményt nyújt.”

framar_tropical_vibes_teszt_FarkasAndrea_2

framar_tropical_vibes_teszt_FarkasAndrea_1

#3 Fátrai Krisztina

“A Framar pont időben találta meg a rést a pajzson, és ezért egy igazi hiánypótló termékcsaláddá nőtte ki magát. Mielőtt Magyarországra érkeztek volna, nagyon sok helyről kellett azért vásárolnom, hogy megfelelő eszközökkel dolgozzak, mert itthon sok olyan dolgot nem lehetett megkapni, amire szükségem volt a precíz munkához. A cég éppen akkor érkezett hazánkba, amikor a vendégek körében is őrületté vált – eleinte – az ombre, majd a balayage stb. A Framar kiemelkedő cég, ugyanis majdnem minden hajfestési technikához fejlesztett egy-egy eszközt, amivel a munka nemcsak egyszerűbb, de gyorsabb is. Itt elsősorban például az olyan dolgokra gondolok, minthogy kezdetben itthon nem lehetett olyan fóliát beszerezni, ami a balayage-hoz szükséges lett volna, most pedig azzal, hogy a Framar fólia dobozát a vendég kezébe adom, még őt magát is be tudom vonni a szolgáltatás folyamatába.

Kedvencem például a habfólia, mert Magyarországon sokáig ez is hiánycikknek számított, én viszont a melírokat 90%-ban ennek segítségével készítettem el. A Framar megkönnyítette az életem, mert nem kizárólag egy habfóliát biztosított, hanem egy olyan minőségi eszközt is, ami eltér a klasszikustól: egy kicsit szélesebb és hosszabb, így biztonságosabb vele a munka egy hosszú haj esetében is. Az ecseteket is nagyon szeretem, mert a sörtéik nem túl puhák és nem is túl kemények (ha túl puha, nehéz bedolgozni az anyagot a hajba, ha túl kemény, akkor az ecset lerúgja az anyagot magáról). Kifejezetten fontos, hogy az ecset nyele redőzött, így hogyha a kesztyűm festékes is, az eszköz nem csúszkál a kezemben, ezzel biztosítva a precíz munkát. Továbbá a festéstechnikák és a hajvágások alapja a pontos leválasztás, amihez szükség van a stabilitásra. Ebben nagy segítséget nyújtanak a Framar melírcsipeszek, amik megingathatatlanul helyén tartják a passzékat.

A Tropic Vibes szett színei számomra a szalonmunkában nyújtottak nagy segítséget, mert a vendégeimnek azonnal megakadt rajtuk a szemük. Bevallom, én fekete mániás vagyok, de úgy éreztem, hogy ezzel a kis plusszal képes voltam valami újat adni számukra. Szakemberként már akkor is lenyűgözöd a vendéged, hogyha egyszer nem balról jobbra fésülöd a hajat, hanem fordítva, és ugyanígy van ez egy színes ecsettel, keverőtállal vagy fóliával is – szolgáltatás szempontjából is jelentős színvonalat képvisel a Framar-design.”

framar_tropical_vibes_teszt_FatraiKrisztina_7

#4 Szikriszt József

“A Framar nagyon magas színvonalat képvisel. Azzal, hogy a cég nincs márkához kötve, a tesztelés különösen izgalmas volt számomra – nagyon örültem, hogy ezúttal nem a JOICO révén, hanem teljesen függetlenül érkezett hozzám a felkérés. Coloristként nagyon fontosnak tartom, hogy mindig jó eszközökkel dolgozzak, hiszen ha már professzionális termékeket használok, akkor a szép és precíz munkához elengedhetetlen a jó eszköz is. Elég régóta használom a Framar termékeit, amelyek közül az ecsetek a kedvenceim, de nagyon széles a repertoár. Ha az eszközök bármelyikét is vizsgálom, mindegyikről tudok egy olyan gondolatot, amitől forradalmivá válik a használatuk, még akkor is, ha ezek elsőre apróságoknak is tűnnek.

framar_tropical_vibes_teszt_SzikrisztJoci_5

Szeretem, hogy a fóliás dobozoknak a szélén található egy vágóél, mert felgyorsítja a munkafolyamatot, és hatalmas előnynek számít a fóliák textúrázott felszíne is, ami segíti a tapadást. Külön szeretném kiemelni a tálak összetett kialakítását is, mint például, hogy egymással összeilleszthetők (úgy képzeld el, mint egy méhkaptár), vagy hogy a csúszásgátlás érdekében található az aljukon egy gumigyűrű. Amikor sok színnel dolgozom egyszerre, akkor ennek a kombinációja hatalmas segítség és biztosíték a tiszta és precíz munka eléréséhez. A tálak kialakítása a forma tekintetében is forradalmi, ugyanis a perem több szögből áll, aminek mérete éppen megegyezik az ecset fejének méretével, így könnyű a felesleges anyagot eltávolítani az eszközről. Az ecsetek sörtéi mindig alkalmazkodnak az éppen aktuális technikai trendekhez. Napjainkban még mindig a mosott technikák hódítanak, ezért az ecsetek feje töve tömör és nagyon sűrű, míg a szálak végei puhítottak. Végül de nem utolsó sorban szeretnék kitérni a fóliák színének a jelentőségére is, ugyanis a hajfestési módszerben és a vendégek szórakoztatásában is hangsúlyos. A színek segíthetnek a fodrásznak annak memorizálásában, hogy melyik tincsre milyen árnyalatot kent fel, továbbá egy kidolgozott, kreatív eszköz a vendég hangulatát is képes befolyásolni. A Tropic Vibes eszközeinek színe ezért is hangsúlyos, nem beszélve arról, hogy például a fóliák igényes felhelyezése a vendégek számára is egyet fog sugallni: minőséget.”

framar_tropical_vibes_teszt_SzikrisztJoci_6

#5 Szofrán Zsolt

“Körülbelül 2,5 éve dolgozom a Framar termékeivel. Azért szeretem őket, mert az eszközök koncepciója úgy lett kidolgozva, hogy valóban segítse a fodrász munkáját. Ha részleteiben kell mesélnem róla, akkor kiemelném az ecsetek AccuSoft sörtéit, amelyeknek vékonyított a vége. Ez azért fontos, mert nem kell annyi ecsetmozdulatot tennem ahhoz, hogy a vonalak ne legyenek élesek. A színösszeolvadás évek óta az egyik legnagyobb trend, amit a korábban kapható ecsetekkel nem lehetett ilyen szépen és magabiztosan megalkotni. Érdemes néhány szót ejteni a Framar különböző méretű és keménységű fóliáiról is, hiszen coloristként az egyik legfontosabb eszközről beszélünk. Nem mindegy, hogy egy hajfestés során 12 vagy 120 fóliát használunk, ezért fontos, hogy minél rugalmasabb eszközzel dolgozzunk. Éppen ezért a méretre vágott és pop up formulák nagyon megkönnyítik a munkát, mert már azzal is időt spórolunk, hogy nem kell előkészítenünk őket. Nagyon szeretem, hogy a méretre vágott fóliánál a tartó ergonomikus, azaz „nem kell túl messzire nyúlnom” a folyamat alatt, mert így például egy babylights technikánál 180 fólia alkalmazása esetében sem veszítek annyi időt.

A koncepcióról tehát sokat lehetne mesélni, de egy biztos a Framar termékeinek fejlesztésében nagyon komoly energia van. Gyakorlatilag ezek az eszközök azért jöttek létre, hogy csökkentsék a fodrász hibázási lehetőségét – gondolok itt például arra, hogy a fóliát nem kell előre meghajtani és levágni, de még hosszan folytathatnám a sort. Úgy gondolom, hogy a színes- és design szettek, mint ahogyan a Tropical Vibes is, nagyon jó marketingfogások, mert annak, aki szolgáltatást nyújt, mindig oda kell figyelnie arra, hogy valami adjon a vendégének. Ha valaki megtalálja a fodrászát, és hosszú időn keresztül ugyanolyan frizurát készíttet, akkor szakemberként nehéz mindig wow-élményt biztosítani, ilyen apróságokkal viszont azonnal képesek vagyunk adni egy kis pluszt: jópofa képeket lehet készíteni a színes fóliákkal, jó hangulatot és „have fun” érzést biztosít. Ami még ebben a legjobb, hogy az emberek sokszor azt gondolják, hogyha egy design-ra egy cég nagy hangsúlyt fektet, akkor a termék/szolgáltalás „tudását” kompenzálja. A Framar esetében ez sem így van, hiszen annak ellenére, hogy sokat ad a stílusra, az eszközeinek minősége még ugyanolyan magas színvonalú.”

 

Vendégeid mit szólnának egy ilyen menő készlethez? Próbáld ki Te is, nyűgözd le őket! 🙂

A szett elérhető az alábbi linken:

https://www.welovehair.hu/framar-tropic-vibes-kit

Készítette: Fodrászinfó

Cover fotó: Szikriszt József

Képek: Dr. Oroszné Csala Emőke, Farkas Andrea, Fátrai Krisztina, Szikriszt József, Szofrán Zsolt

Ha tetszett a cikk, köszönjük, ha lájkolod vagy megosztod! 🙂

The post FRAMAR Tropic Vibes: a fodrászeszközök stílusforradalma appeared first on Fodrász szakmai hírportál és fodrász magazin.

]]>