EuroSkills2018 Budapest @ fodrász szakág beszámoló

euroskills budapest 2018 hajas laszlo kovacs alexandra

3 nap, 6 versenyszám, 21 versenyző. A szakmák Európa-bajnokságán, fodrász szakágban Kovács Alexandra eredményesen képviselte Magyarországot. A dobogóra sajnos nem sikerült felállnia, ám munkájával minden szakmabelinek példaképe lehet. Íme a három nap fényképes összefoglalója.

Óriási az, amit Kovács Alexandra elért! A több éves felkészülés meghozta gyümölcsét: fodrász szakágban a fiatal tehetség méltán képviselte munkájával Magyarországot. Szandi sajnos a dobogóra nem állhatott fel, de a verseny szervezőitől Kiválósági Érmet kapott. 

EuroSkills 2018 élő közvetítés

Aki tagja az első márkafüggetlen zárt fodrászati csoportnak, a Fodrászinfó Pro-nak, az láthatta, hogy a EuroSkills 2018 három versenynapja alatt élő közvetítést adtunk a fodrászoknak, akik nem tudtak személyesen eljutni a rendezvényre. Szakkomentátorunk Tombácz Zsuzsa fodrászmester volt, aki egyben Szandi felkészítője is.

EuroSkills 2018 – első versenynap

  1. versenyszám

Module B: Men’s haircut from photo with colouring (azaz férfi hajvágás és hajfestés – fotó alapján)

A verseny sajátsága az, hogy a versenyzőktől mindig plusz dolgokat kérnek – akárcsak az életben. Ezúttal azt kérték a versenyzőktől, hogy pontosan mondják el, milyen termékeket használnak az adott frizurához. Ezzel azt a célt szerették volna elérni a verseny szervezői, hogy a diákok tudatosan használják a termékeket, mindig az adott hajigénynek megfelelően. Egy frizuránál minimum 7-8 termék volt használandó.

Ebben a versenyszámban azt a frizurát kellett elkészíteniük, amit a tükrön láttok. Ezt Szandi a megnyitó után, az első megbeszélésen kapta. Ez egy vegykezelt babafej, így az ehhez megfelelő termékeket kellett kiválasztania. A hajvágásnak és az alapszínnek meg kellett egyeznie a fotón látott munkával. A színtónus Szandi fantáziájára volt bízva.

Szandi már a babafejet festi. A háttérben Hajas László, a EuroSkills2018 Experts-e, akinek hétfő délután szintén le kellett vizsgáznia a három nap versenyszámaiból.

Euroskills2018_Budapest_004
Euroskills2018_Budapest_003
  1. versenyszám

Module F Ladies Cut and perm, azaz Női dauer és hajvágás. Itt is volt inspirációs kép, aminek meg kellett felelnie. A cél egy hordható női hajvágás elkészítése hullámosított hajon – babafejen.

A versenyzők várják a következő inspirációs fotót. (Technikai megbeszélés: Kovács Alexandra és Hajas László között). Elkészült a frizura. Erről a versenyszámról élő közvetítést láthattok a Fodrászinfó Pro csoportban.

Euroskills2018_Budapest_019
Euroskills2018_Budapest_020

EuroSkills 2018 – második versenynap

A második nap egy sorsolt modellel kellett dolgoznia a versenyzőknek.

  1. versenyszám

Hosszú haj kategória hajfestéssel. Az első napi babafejes versenyszámok után a második nap sorsolt modellen kellett dolgozniuk a versenyzőknek. Hosszú haj festéssel: itt is kaptak a versenyzők egy inspirációs anyagot. Nehezítés, hogy a versenyző nem tudja előre, milyen a modell hajszíne – hiszen színvilágban az inspirációs képet kell követnie.

Szerencsére Szandi nagyon helyes modellt kapott, a haja tökéletes volt a kiírás elkészítéséhez.

Plusz feladat: kommunikáció a modellel, hogy milyen terméket használjon majd otthonra a hajápolásához.

Euroskills2018_Budapest_001
Euroskills2018_Budapest_022
  1. versenyszám

Module C: Ladies bridal long hair (menyasszonyi frizura, nyitott haj kategória)

A versenyzőknek a korábban elkészített modell hajából kellett menyasszonyi frizurát készíteniük. Ehhez inspirációs fotót és hajdíszeket is kaptak: a többi a kreativitásukon múlt.

Euroskills2018_Budapest_024
Euroskills_2018_Budapest_day2_022

EuroSkills 2018 – harmadik versenynap

  1. versenyszám

Module D Ladies cut and colour with wishes. Női hajvágás hajfestéssel. Itt is voltak inspirációs képek. Az inspirációs képnél figyelembe kellett venni a versenyzőnek a hajvágás stílusát, illetve a színvilágát. A versenyző a kreativitásától függően eltérhetett ettől egy kicsit.

Euroskills2018_Budapest_017
Euroskills2018_Budapest_008
  1. versenyszám

Module A Men’s classic modern haircut – férfi hajvágás klasszikus szárítással, sorsolt modellen.

Euroskills2018_Budapest_007
Euroskills_2018_Budapest_day3_005

Kovács Alexandra felkészítői voltak:

Tombácz Zsuzsa, Cseh István, Hajas László, Veress Győri Sándor.

A fodrász szakág győztesei a EuroSkills2018 versenyen: 

  1. Alix Darles, Franciaország
  2. Anna Krontseva, Oroszország
  3. Gavin Jon Kyte, Egyesült Királyság

euroskills 2018 budapest hairdressing winners

A díjakat György Annamária (Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság főosztályvezetője), Borbíró Gertrúd (CosMed Kozmetológiai és Diagnosztikai Gyártó és Kereskedelmi KFT. ügyvezetője) és Bakán András (L’Oréal Professionnel kereskedelmi vezetője) adták át.

Szöveg: Hansági Dorka

Képek: Tombácz Zsuzsa és EuroSkills2018 (Oláh Máté Gergely, Mudra László). Cover: Bánhalmi Norbert

Büszke vagy Te is Kovács Alexandrára? Oszd meg ezt a hírt másokkal is, Like & Share!

Közzétéve: 2018-09-29 21:32

Euroskills_2018_Budapest_day3_005
Euroskills_2018_Budapest_day3_005
Euroskills_2018_Budapest_day2_023