Eszteri Zsófia a L’Oréal Style & Colour Trophy 2017 verseny győztese

Eszteri_Zsofia_LOreal_Professionnel_Coour_Trophy_winner_cover

A szecesszió inspirálta munkájával Eszteri Zsófia – és lelkes csapata – Sevillába készül, hogy a L’Oréal Style & Colour Trophy 2017. verseny magyar döntője után a nemzetközi zsűrit is lenyűgözze. A fiatal fodrásztehetség nem először szerepel oldalunkon, de úgy gondoljuk, nem is utoljára… A végső megmérettetés előtt még készítettünk vele gyorsan egy interjút.

Hogyan készültél erre a versenyre?

Minden versenyre úgy készülök, hogy megnézem a kiírást és feltételek. Majd kitaláljuk az inspirációt és a témát, ha az nem adott. Ezek a dolgok formálják leginkább azokat a pályamunkákat, amikkel nevezni szoktam különböző versenyekre. Aztán általában fotográfusok, festőművészek munkáiból építkezünk. Különböző művészettörténeti korszakokat tanulmányozunk. Nagyon sok utána olvasás, kutatómunka van ezek mögött az editoriálok mögött.

Kik segítették munkádat, kik voltak a csapattagok?

A csapatom adott volt. Nagyon sok saját és egyéb projektben szoktunk együtt dolgozni, és nem volt kérdés, hogy a L’Oréal Color Trophy-t is velük szeretném végig vinni. Nagyon inspiráló emberek és abszolút profik a szakterületükön. Értjük egymás gondolatait és szeretünk együtt gondolkozni. Mindenki a 100%-ra törekszik és szerintem ezért ilyen sikeresek a közös projektjeink.

Eszteri_Zsofia_LOreal_Professionnel_Coour_Trophy_winner_2017_001

Mi a különlegessége az általad beadott pályamunkádnak?

Ez munka nagyon közel áll mindannyiunk szívéhez, mert abszolút tükrözi azt a letisztultságot, amit képviselünk mind a hétköznapok, mind a versenyek világában.

Gondolom végig nézted a korábbi évek finalistáinak munkáit – hogyan inspiráltak téged?

Épp ellenkezőleg: egyáltalán nem néztem végig a tavalyi évek finalistáinak munkáit. A tavalyi évben második lettem a magyarországi középdöntőn, ez az ami igazán inspirált arra, hogy idén is elinduljak. Tudtam, hogy egy letisztult, elegáns total look-ot várnak ezen a versenyen, így én a tavalyi munkámat követve, idén is ehhez tartottam magam. Talán ezért áll közel a szívemhez ez a verseny, mert itt tényleg a saját stílusomat hozhatom, ami nem túl „kevés” és nem is „túl sok” ezekhez a feltételekhez.

Eszteri Zsófia a hazai élő versenyen és az eredméynhirdetésen. 

Nézd meg az ezzel kapcsolatos galériánkat! Kattints ide!

Mennyiben különbözött ez a verseny például az Alternative Hair Show meghirdette Visionary Award megmérettetéstől?

Az Alternative Hair Show egy teljesen más rendezvény. Ott alapvetően egy jótékonysági eseményről beszélünk, ahol a bevétel, a felajánlások, a jegyek és még a Visionary Award-ra való nevezési díjak is egy a leukémiás gyermekek számára létrehozott alapítványhoz kerülnek. Ez szerintem hatalmas mértékben befolyásolja az egész rendezvény és a versenyre való felkészülés hangulatát is. Szerintem ez egy csodálatos esemény a fodrászvilág számára és a mai napig nagyon hálás vagyok azért, hogy felállhattam a Royal Albert Hall színpadjára munkámmal. A Visinary Award versenyén több kategóriában indulhatnak a versenyzők. Én az alternatív kategóriát választottam, ahol igazából semmiféle kritérium, vagy megkötés nincsen és minden kiegészítő, póthaj szabadon használható. Azt hiszem ez az a kategória, ahol a képzeletnek semmiféle határt nem szabnak.

A L’Oréal Professionnel Style & Colour Trophy 2017 hazai élő versenyről készített fényképeket itt tudod megnézni.

Kattints a galériára!

Vendégeid mennyit tudnak versenyzői karrieredről?

A környezetem, a vendégeim általában tudnak a versenyekről, amiken szerepeltem, de azért nem szoktam ezeket nagy dobra verni. Természetesen mellettem állnak és bátorítanak, ez nagyon jó érzés.

Eszteri_Zsofia_LOreal_Professionnel_Coour_Trophy_winner_2017_001

Sok remek munka közül is kiemelkednek az általad készített frizurák. Szerinted mitől lesz egy végeredmény “Eszteris”? 

A fotóanyagok, amiket készítek talán tényleg hordoznak egy sajátságos stílust magukkal, de ez mind a csapatmunka eredménye. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy sikerült három olyan embert találnom, akik ugyanarra gondolnak, amire én és mindegyikük fejében hatalmas lexikális tudás van. Nagyon szeretünk művészettörténeti korszakokhoz visszanyúlni, festőművészek munkásságából inspirálódni vagy fotográfusok életét tanulmányozni. Ez adja leginkább meg azt a stílust, amit képviselünk.

Kedvet kaptál a versenyzéshez? Jelentkezz Te is a L’Oréal Professionnel Style & Colour Trophy 2018 fotópályázatára. A részleteket itt találod: 

Fodraszinfo jelentkezem gomb

Fotó: Udvardi Attila
Haj: Eszteri Zsófia
Smink: Skrionya Sára
Stylist: Kiss Márk
Modell: Szegő Júlia
Werk fotók: Schmidt Alfréd
Szöveg: Hansági Dorka

Ha máskor is szívesen olvasnál a fodrászvilág jelességeiről és nemzetközi eredményeikről, akkor kövess minket a naponta frissülő tartalomért. Munkánkat azzal is nagyban segíted, ha megosztod ezt az interjút! Köszönjük

Közzétéve: 2018-07-25 12:38

Eszteri_Zsofia_LOreal_Professionnel_Coour_Trophy_winner_2017_001
Eszteri_Zsofia_LOreal_Professionnel_Coour_Trophy_winner_2017_001
Eszteri_Zsofia_LOreal_Professionnel_Coour_Trophy_winner_2017_001