Enyhítés Angliában: eltörlik a kötelező maszkhasználatot

Boris-Johnson-eltorlik-kotelezo-maszkhasznalatot

Bejelentés érkezett Angliából, eltörlik a kötelező maszkhasználatot!

2022. január 19-én Boris Johnson brit miniszterelnök enyhítést jelentett be. Ennek értelmében a jövő csütörtöktől megszűnik a koronavírus-járvány megfékezésére korábban elrendelt korlátozások nagy része Angliában. Mutatjuk, mit jelent ez a fodrászatok esetében, valóban eltörlik a kötelező maszkhasználatot?

A mögöttes

Boris Johnson a londoni alsóházban tartott szerda délutáni tájékoztatásában kihangsúlyozta, mi áll a döntés mögött: az egész Európában példátlan sikerű nagy-britanniai oltási kampány tette lehetővé ezt a lépést. Majd hozzátette, hogy az omikron koronavírus-variáns okozta fertőződések száma az elmúlt hónapok nagyon gyors felfutása után a jelek szerint immár tetőzött az országban. A szigetországban eddig 36,5 millióan kapták meg mindhárom oltási adagot, ez a teljes brit lakosságnak csaknem a kétharmada.

Mindezek alapján jövő csütörtöktől nem kell oltási igazolást bemutatni a belépés feltételeként azokban az angliai intézményekben, amelyekben ezt jelenleg kormányzati rendelkezés írja elő.

Eltorlik-kotelezo-maszkhasznalatot-angliaban

Eltörlik a kötelező maszkhasználatot Angliában

Eltörlik a kötelező maszkhasználatot a fodrászatokban?

A brit miniszterelnök bejelentette: amint a jelenlegi általános járványügyi szabályozás lejár – ez jövő szerdán éjfélkor lesz -, minden egyéb helyen, így a tömegközlekedési eszközökön, a boltokban és a fodrászatokban is megszűnik a maszkviselési kötelezettség. Hozzátette ugyanakkor: az egyes intézmények saját hatáskörükben továbbra is kérhetik, hogy a látogatók viseljenek maszkot.

Maszkhasználat Magyarországon a szalonokban

Magyarországon utoljára 2021. novemberében volt intézkedés, mely a maszkhasználatot szabályozta a hazai fodrászatokban. Ennek értelmében, amennyiben 4 főnél többen tartózkodnak az üzletben, akkor kötelező maszkot viselni. Természetesen az üzlet üzemeltetői saját hatáskörükben továbbra is kérhetik, hogy a látogatók/vendégek viseljenek maszkot.

Készítette: Fodrászinfó

Fénykép: itt 

Közzétéve: 2022-01-21 12:02