Emberiség és emberség: összefogás Zente életéért

zente_osszefogas_cover

Egy tornádóként söpört végig Zente, a súlyos izomsorvadásban szenvedő kisfiú története. Családja minden követ megmozgatott annak érdekében, hogy előteremtse a gyógyulásához szükséges felfoghatatlan közel 700 milliós összeget, majd az elképzelhetetlen valósággá vált. Ehhez nem “csak” orvosokra, gyógymódra volt szükség, hanem minden emberre, akinek megakadt a szeme a Zentéhez kapcsolódó posztokon. A mai nap mindenki szíve újradobbant, az édesanya üzent: sikerült!

Emberiség és emberség: együttérző szívek segítették Zente családját

Zente csupán másfél éves, de már most szembenézett az élet legnagyobb nehézségeivel, ha még ő ezt nem is tudja. 2018. február 28-án látta meg a napvilágot, és habár a betegségnek voltak előjelei, az orvosok és szülők sem gondolták, hogy ilyen komoly problémával kell megküzdeniük. A kisfiút az izomsorvadás legsúlyosabb formájával, az SMA 1-gyel diagnosztizálták. A szülők erejüket felmülmúlva és hátrahagyva a kétségbeesést, megoldást kerestek. 

Az SMA 1 egy genetikai eredetű betegség, aminek során a szervezet nem képes az izomsejteket védő fehérje termelésére, ezért az izmok sorvadni kezdenek. Gyógymód ugyan létezik, azonban a világ legdrágább kezeléséről, a Zolgensma génterápiáról beszélünk, ami közel 700 millió forint. Zente szülei létrehoztak egy saját alapítványt és bankszámlaszámot, amivel megkísérelték a lehetetlent. Versenyt futva az idővel – ugyanis a kezelés kizárólag két éves korig alkalmazható -, pénzgyűjtésbe kezdtek, rábízva magukat az emberi jóságra. 

zente_osszefogas_3

Az összefogás ereje: összegyűlt 700 millió forint Zente kezelésére

2019. szeptember 25-én mindannyian boldogsággal a szívünkben olvastuk a Zentéért létrehozott Facebook oldalán – SIKERÜLT! 🙂 Az emberség és az összefogás erejével egy család lehetetlennek tűnő küldetése – ha még nem is a végére -, de egy mérföldkőhöz érkezett. A másfél éves kisfiú egy hatalmas esélyt kapott, amiben szinte “mindannyian” részt vettünk.

Mindenki a maga módján, a maga szakmáján keresztül – borravalóval, licitvásárral vagy a hagyományos pénzutalással – segítette a cél elérését. Akárhogyan is, mindenki hatalmas szerepet vállalt. Az emberek összefogtak – és hogy a saját területünkön maradjunk – a fodrászok, és még a legnagyobb cégek is segítették a gyógyuláshoz vezető utat, mint például a Hair-Line Kft. is, aki jelentős összeggel járult hozzá az adományozáshoz. Sokan állnak még a sorban, naphosszig sorolhatnánk – de száz szónak is egy a vége -, boldogok és hálásak vagyunk. Civilként és szakemberként sem lehetne jobb célokra használni az életet, mint segíteni. Álljon itt ékes példaként Zente története: akárkinek is tartod magad, elég ha ember maradsz, pont elég.

zente_osszefogas_1

Figyelem: további segítségnyújtásra is lehetőség van!

A Zentének létrehozott alapítvány nem közhasznú, ezért csak akkor utalj továbbra is a megadott számlaszámra, hogyha Zente rehabilitációs összegébe is szeretnél segítséget nyújtani. 

Kövesd továbbra is Zente Facebook oldalát, ugyanis a szülők és barátok további SMA betegségben szenvedőket mutatnak neked, hogy másokon is segíthess!

 

Készítette: Fodrászinfó

Képek és forrás: Zente Facebook oldala

 

Közzétéve: 2019-09-25 13:01

zente_osszefogas_4
zente_osszefogas_4
zente_osszefogas_4