Elrontott balayage, avagy egy karantén utáni színkorrekció bemutatása

Íme egy újabb cikk és egy újabb bizonyíték az otthoni hajfestés hátrányairól. Ezúttal Gombos Tímea osztotta meg velünk tapasztalatait, amikor vendége a karantén után úgy érkezett a fodrászszalonba, hogy időközben négy alkalommal saját magának készítette el a hajszínét. Kíváncsi vagy, hogy hogyan alakult a színkorrekció? Már mutatjuk is!

Erre gondolj először, amikor otthoni hajfestésre adod a fejed

A járványhelyzet így vagy úgy mindenki életére rányomta a bélyegét. A feltöltődés és a belső béke megtalálása most kizárólag önmagunkra volt rábízva, így nem is olyan meglepő, hogy sajnos az otthoni hajfestés még a szalonba járó vendégek körében is felerősödött. Nem véletlen, hogy az elmúlt időszakban több alkalommal is foglalkoztunk a témával. Most egy újabb gyakorlati példát hoztunk el számotokra azért, hogy tudatosítsuk, miért nem éri meg a négy fal között kísérletezni a frizuránkkal.

Az otthoni hajfestés azért nem éri meg, mert

  • a végeredmény soha nem közelíti meg egy szakember munkáját (mondhatjuk: ez egy elrontott balayage).
  • végül egy fakó, foltos hajat kapunk, amely már az elkészülés pillanatában sem esztétikus és szép. 
  • a fodrászszalonba visszatérve a szakember több éves munkáját kezdheti elölről. 
  • a fodrász ennek következtében még több időt tölt el a te hajaddal. (A színkorrekcióknak a legtöbb esetben nem véletlenül borsos az áruk.)
  • a fodrász sokkal több anyagot is használ, ami miatt a szolgáltatási díj még tovább növekszik.

#nefesdotthon, íme az elrontott balayage helyrehozása

egy karantén utáni színkorrekció bemutatása Gombos Tímea tapasztalatai alapján

Kiindulási alap:

A vendégem a karantén alatt négyszer festette be a haját otthon bolti hajfestékkel, és hozzám érkezve már 2 cm-es jól látható lenövése is volt. Eredeti hajszíne 5-ös sötéstbarna. A lenövés alatti részen kialakult egy rezes 2 cm-es sáv, ami alatt egy nagyobb citromsárga rész keletkezett, alatta pedig az én 9-es szőkém maradványai látszódtak. A hajszerkezet állapota szerencsére nem volt roncsolt, mert normál esetben négy hetente én készítem el a frizuráját, ami közben hajkötés sokszorozó kezelést is alkalmazok. 

Gombos_Timea_szinkorrekcio_1

Íme az elrontott balayage, amiből kiindulunk

Színkorrekció első lépése: egységes szőke alap megalkotása

Első lépésként a KEVIN.MURPHY ammóniamentes szőkítőporát kevertem ki 3%-os aktivátorral, amelyet kizárólag a sötét lenövésre kentem fel, de 15 perc múlva ráfésültem a rezes részre is. (A citromsárga sávot kihagytam a szőkítésből.) Míg a szőkítőporom dolgozott, 1%-os aktivátorral kikevertem egy újabb adagot, hogy a haja aljára is kenjek belőle, ami szinte már vissza volt sötétedve. A célom az volt, hogy a procedúra végén egy szép, új és egységes szőke árnyalatot lássak. Miután lemostam a szőkítőport, megszárítottam a vendégem haját, és ekkor már látható volt az egységes alapom, amiből eltűntek a különböző nem kívánatos sávok.

Gombos_Timea_szinkorrekcio_3

Elrontott balayage helyrehozása: mutatjuk sorban a lépéseket

Színkorrekció második lépése: a végleges hajszín elérése és hajszerkezet-építés

A végső szín eléréséhez a KEVIN.MURPHY COLOR.ME ammóniamentes festékéből kevertem ki 9-es és 10-es alapszíneket és 10.1 és 10.2-es hamvas és bézs árnyalatokat, hogy természetes szőke hajat tudjak varázsolni a vendégemnek. Ezt a színkeveréket 30-35 percig hagytam fent a haján. A festék lemosása után Olaplex hajkötés sokszorozó kezelést alkalmaztam, aminek hatóideje 40 perc volt.

Finish:

A vendégem a hajszárítást követően csak minimális igazítást kért a hajvégeinél, egyenes frizurát szeretett volna. A végeredménnyel nagyon meg volt elégedve, megígérte, hogy többet nem festi be otthon a haját. A teljes munkafolyamat 11:00-tól 14:30-ig zajlott. 

Gombos_Timea_szinkorrekcio_2

És a végeredmény: viszlát elrontott balayage, üdvözlünk csoda hajszín! 

Ezek a Fodrászinfó cikkek még érdekelhetnek: 

# 1 Tudj meg mindent a balayage-ról!

#2 Egy helyes színkorrekció technikai lépései és megvalósítása

#3 Elrontott frizurák helyrehozása @Fodrászinfó Pro

 

Szöveg: Gombos Tímea és Fodrászinfó

Képek: Gombos Tímea

Hasznosnak találtad a cikket? Köszönjük, hogyha lájkolod vagy megosztod! 🙂

Közzétéve: 2020-06-02 14:51

Gombos_Timea_szinkorrekcio_4