Előzd meg a problémát! – 5+2 szalontipp a koronavírus terjedése ellen

szalontippek_koronavirus_cover

Sorra mondják le a közelgő nagyszabású szakmai programokat, mi több, a legtöbben már a személyes utazásaikat is elhalasztják a biztonság érdekében. A koronavírus terjedése lassan az egész világra kihatással van, ezért muszáj tudatosan kezelni a helyzetet, és óvintézkedéseket tenni a probléma megelőzéséért. Ez nem csak az otthoni szférában igényel odafigyelést, de az üzlet falai között is. Ismerj meg 5+2 koronavírust megelőző szalontippet cikkünkből!

5+2 szalontipp a koronavírus megelőzése érdekében

A koronavírus aggasztó képet fest, ezért mindvégig tudatosnak kell maradnunk ahhoz, hogy már csírájában elfojthassuk a problémát. Fodrászként nap mint nap számtalan vendég megfordul a kezed alatt, és sajnos már egy érintés is elég ahhoz, hogy a betegség továbbterjedjen. Habár sokan úgy vélik, hogy részben a média hatása miatt kelt ilyen mértékű félelmet a koronavírus, akkor is egy súlyos következményekkel járó problémáról beszélünk, amelyet bizonyos praktikákkal akár könnyedén megakadályozhatunk. Íme 5+2 szalontipp a rettegésmentes hétköznapokhoz!

szalontippek_koronavirus_4

Szalontipp NO.1.: több kézmosás, kevesebb arcbabrálás

Az emberek napjában átlagosan több mint háromezerszer érnek a saját arcukhoz! Ez azért számít egy aggasztó statisztikának, mert a koronavírus elsődlegesen a nyálkahártya, az orr, a szem, a száj segítségével terjed. A szalonmunka során egyértelműen nem tudod elkerülni a vendégeiddel való érintkezést, de a két kézmosás közötti időszakban redukálhatod az arcodon történő babrálást. Tudjuk, hogy könnyen hangzik, de ne vedd félvállról, hiszen nem biztos, hogy tudatosan észleled az ilyen jellegű automatikus mechanizmusokat!

Szalontipp NO.2.: a vendégek tudatos gondolkodásra való sarkallása

Minden szépségipari szakember életében megesett már, hogy a vendége betegen is ellátogatottott a kezelésre, hajfestésre stb. Sokan ilyen esetben nem mernek szólni, félnek, hogy emiatt udvariatlannak tűnnek, ezzel kockáztatva saját egészségüket és megélhetésüket. Bizonyára te is tudod, hogy ez így nincs jól, pláne egy ilyen kritikus helyzetben, ezért igenis merd kimondani vendégeidnek, hogyha egy betegség bármely tünetét is észlelik magukon, inkább maradjanak otthon!

Szalontipp NO.3.: időpontok átütemezése

Ha már a vendégeid elfogadják és tiszteletben tartják a második pontban összefoglaltakat, akkor neked is empatikusan és készségesen kell kezelned az időpontok átütemezését. Egy ilyen szituációnak mindig két oldala van, hiszen sokszor a vendégek azért félnek lemondani egy időpontot, mert utána a szakember nem feltétlenül biztosít neki egy bizonyos intervallumon belüli újabb lehetőséget. Legyél rugalmas és flexibilis, legyen kölcsönös a tisztelet! 

szalontippek_koronavirus_3

Szalontipp NO.4.: extra fertőtlenítés, extra biztonság

Szeretnéd megőrizni a szalonod biztonságát? Szeretnél meggyőződni róla, hogyha ellátogatnak hozzád a vendégek, akkor garantáltan egészségesek maradnak? Akkor bizony itt az ideje egy kis extra takarításnak és extra fertőtlenítésnek. Szerencsére napjainkban sokféle fertőtlenítő létezik, de ebben az esetben különösen ajánljuk a törlőkendős verziót, hiszen ezzel a tárgyakat és bútorokat is könnyen át tudod tisztítani két vendég között!

Szalontipp NO.5.: ösztönzés az első pillanattól kezdve

Az emberek hatékony ösztönzéséhez nem minden esetben van szükség szavakra, sokszor elég egy jól elhelyezett figyelemfelhívó termék.  Mit értünk pontosan ez alatt? Az előző pontnál már megemlítettük a kézfertőtlenítő-kendő használatát, azonban nemcsak neked van erre szükséged, hanem a vendégeidnek is.  Legyen szó kendőről vagy gélről, tedd ki a fertőtlenító eszközt a szalonod egy olyan pontjára, ami már a belépés pillanatában is feltűnést kelt és impulzívan hat a betoppanó ember cselekedetére!

szalontippek_koronavirus_1

Szalontipp NO.6.: kézfogás helyett mosolygás

Egy fodrászszalonba bármikor betérhetnek új vendégek, sőt sokan egy azonnali találkozással és egy személyes beszélgetéssel térképezik fel leendő szakemberüket. Fontos az első benyomás, de talán most csökkentsd a kézfogások számát, és próbáld meg inkább mosollyal és szemkontaktussal irányítani az interakciót! A félreértések elkerülése érdekében tegyél ki a falra egy ehhez kapcsolódó kedves felhívást, így nem kell azon stresszelned, hogy mit gondolnak majd rólad! 

Szalontipp NO.7.: mosni, mosni, de nemcsak a hajat

A törölközők állandó mosása nem újdonság, de vajon a beterítőkendők tisztítására is ugyanekkora figyelmet szentelsz? Ha nem így van, akkor ezen mindenképp változtass, hiszen a köpenyeknek is legalább annyi fertőtlenítésre van szükségük, mint a törölközőknek – fogalmazzunk úgy, hogy egyszer használatosak!

+1 ráadás tipp: az egészséghez vezető út

Az egészség megőrzése és fenntartása nemcsak ott kezdődik, hogy többször mosol kezet, vagy jobban odafigyelsz a vendégeiddel történő hatékony kommunikációra. Minden esetben szem előtt kell tartanod azt is, hogy a szervezetednek szüksége van a megfelelő alvásra, mozgásra és evésre is – és valljuk be – utóbbit sok fodrász megspórolja magától. Ebéd helyett kávé, vacsora helyett egy beeső vendégnek egy gyors szárítás – ismerős, igaz? Száz szónak is egy a vége, minden módon figyelj oda önmagadra!

szalontippek_koronavirus_2

 

Készítette: Fodrászinfó

Forrás és cover fotó: bangstyle.com

Képek: itt, itt, itt, itt és itt

Ha tetszett a legújabb cikkünk, köszönjük a lájkokat és a megosztásokat! 🙂

Közzétéve: 2020-03-10 14:02

szalontippek_koronavirus_cover
szalontippek_koronavirus_5
szalontippek_koronavirus_2