Egy új élet kezdete: Shaping Futures program

SKP_Shaping_Futures_cover

A Schwarzkopf Professional és a Fritz Henkel Alapítvány együttműködéséből született Shaping Futures kezdeményezés nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy változást hozzon a társadalmilag hátrányos helyzetű fiatalok életébe. A kezdeményezés 2010-ben indult, amely végül kinőtte magát. Jelenleg 30 országban önkéntesek segítenek a fiatal, pályakezdő szakemberek továbbképzésében.

Shaping Futures program: egy új élet kezdete

A Schwarzkopf Professional elvei között nem csak a haj iránti szenvedély szerepel, de a szakmabeliek összekötése, immáron pedig a tanulni vágyó hátrányos helyzetű fiatalok támogatása is. A Shaping Futures nemzetközi szintű szociális kezdeményezés 2010 novemberében indult. Ekkor a program nemzetközileg mindössze 110 diákot ért el. Az évek múlásával jelentős növekedés mutatkozott, jelenleg 360 önkéntes fodrász segítségével több, mint 30 országban tartanak fodrászképzéseket.

A Shaping Futures “egy jobb élet biztosítása” Magyarországon 2018-ban vette kezdetét. A program keretében a Schwarzkopf Professional munkatársai olyan hátrányos helyzetű diákokat kerestek fel, akiknek vágyai között a fodrászszakma elsajátítása szerepelt, azonban szociális és gazdasági helyzetük miatt nem engedhették meg maguknak saját képzésüket.

SKP_Shaping_Futures_1

Shaping Futures filozófia

A Shaping Futures üzenete a fodrászaton keresztül történő értékközvetítés, amelynek célkitűzései között szerepel a fiatal, tanulni és dolgozni vágyó diákok életének megváltoztatása, illetve a szakmai tudás átruházása. A piacképes tudás átadása ma már jelentős szerepet játszik, ugyanis a tapasztalatok szerint, a frissen végzett fodrászok a legújabb technológiák ismerete, és valós szakmai kapcsolatok nélkül kerülnek ki a munka világába.

A Schwarzkopf Professional csapata a Shaping Futures program segítségével ennek a tudásnak a kialakításában támogatja az elszánt fiatalokat. A fodrásztanulók kiválasztásában, az önkéntesek elszállásolásában, és nem utolsó sorban a munkába állás előtti tanácsadásban és kommunikációskészség kialakításában az Innova Szociális Innovációs és Képzési Alapítvány nyújt segítséget a fiatalok számára.

SKP_Shaping_Futures_2

Shaping Futures program Magyarországon

A hazai Shaping Futures szakmai és szociális segítségnyújtás egy 24 napos ingyenes továbbképzést jelentett a fiatal pályakezdő és hátrányos helyzetű fodrászok számára. Az intenzív képzés során olyan neves szakemberek oktattak, mint Sas Detty, Hegedűs Zoltán és Fehér Máté. A fiatal szakembereknek a hajfestéstől és hajvágástól kezdve, lehetőségük volt belelátni a legújabb trendek világába is, így elméletben és gyakorlatban is gazdagon fejleszthették szakmai tudásukat.

Az SKP munkatársai biztosították a szálláshelyet, az utazási költséget és a teljes körű ellátást is. A színes oktatási program és értékes termékcsomagok mellett, a pályakezdő szakembereknek lehetőségük nyílt megismerni a partnerszalonok tulajdonosait is, akik állásajánlatokat tettek a fiatalok számára. 

“Minden ember mögött áll egy történet”

Az Inside Shaping Futures programmal már egy dokumentumfilm formájában is megismerkedhetnek az érdeklődők, amelyben három tanuló, Darejan, Lesego és Annabelle mindennapjait követhetik végig. A megindító történetek feltárják a fiatal felnőttek sebezhető életének rideg valóságát, rámutatva, hogy mennyire fontos számukra mindaz, amit a Shaping Futures program nyújtott számukra. Nézd meg Te is!

A Henkel leányvállalat célkitűzése a jövőre nézve, hogy az elért eredményeket megnövelje, és a Shaping Futures programot integrálja a hazai köztudatba. 

 

Készítette: Fodrászinfó

Szöveg és képek: Schwarzkopf Professional

Oszd meg másokkal is a hírt! Köszönjük! 🙂

 

Közzétéve: 2019-07-28 18:35

SKP_Shaping_Futures_cover
SKP_Shaping_Futures_cover
SKP_Shaping_Futures_cover