Egy profi szalon profi időpontfoglalót használ @Salonic vendéginterjú

Hortobagyi_Kaszon_interju_10

Abban, hogy egy termék vagy szolgáltatás kiemelkedővé váljon, szükség van az olyan véleményekre és tapasztalatokra, amelyek profi szakemberektől érkeznek. Hortobágyi Kászon, a Close to you szalonok tulajdonosa egy nap úgy döntött, hogy a Salonic időpontfoglaló rendszere mellett rakja le a voksát, és ezt azóta is az egyik legjobb lépésének tartja. Ismerd meg Kászon történetét, avagy, hogy miért választotta a magyar fejlesztésű online rendszert! Salonic vendéginterjú következik.

Egy színvonalas fodrászüzlet-hálózat sikeres üzemeltetése több komponensű feladat. Nem elég, hogy frekventált helyen vannak az üzletek, profi a marketing és magasan képzett szakemberek dolgoznak benne prémium minőségű anyagokkal, elengedhetetlen az a folyamatos szívvel-lélekkel végzett munka is, melynek köszönhetően a vendégek hűségesen visszajárnak, valamint a munkatársak szakmailag és emberileg egyaránt a helyükön érzik magukat. Az emberi faktor szem előtt tartása mellett, rendszeres és összetett adminisztráció áll egy jól működő üzletláncolat mögött, melyben egy online rendszer hatalmas segítséget jelent. 

Salonic_interju_Close_Hortobagyi_Kaszon_1

Close Pest enteriőr

Hortobágyi Kászon a Close to you szalonok tulajdonosa és fodrásza két kiemelkedő okból döntött a Salonic mellett:

 Az egyik a fenntarthatóság elve, hiszen a Salonic 100%-ban magyar termék és szolgáltatás.

“Nekem fontos, hogy támogassuk azokat a hazai vállalkozásokat, akik valami jót tesznek.”

A másik döntő indok a Salonic csapatának közvetlen, segítőkész és felelősségteljes hozzáállása volt.

“Dávid korrekt és hiteles ember, figyelmesen kezeli a partnereket. Az üzletvezetőim igényeit, ugyanolyan komolyan veszi, mintha én kérném azokat. Minden speciális kérésünket megoldotta a rendszer használata során. Az ilyen jellegű hozzáállás manapság rendkívül ritka és becsülendő. A munkám során az egyik legfontosabb számomra, hogy jó emberekkel vagyok üzleti és emberi kapcsolatban.” – fejtette ki Kászon.

Kíváncsi vagy a Close szalonok történetére és, hogy mi történt a COVID-19 alatt? Olvasd tovább interjúnkat!

Először a Close Pest fodrászszalon nyílt meg három fodrásszal, ahol közel 10 évig könyvben, papíron vezették az időpontokat. Majd sorra indult a Close Buda és a Close Mini, ahol mára 20-22 szakember is dolgozik. Egy időben Google naptárba írták az időpontokat, de mivel több fodrász felváltva dolgozott az üzletekben, hamarosan átláthatatlanná vált a rendszer. A vendégadatokat egy összetett Excelben vezették, a raktárkészletet pedig egy külön táblázatban. Túl sok felülettel kellett dolgozni, a vendégek pedig hiányolták az online időpontfoglalást. Ezért Kászon úgy döntött, átfogó megoldást keres.

A Salonicra Vince, a Close Buda üzletvezetője talált rá, ebben a szalonban rövidesen tesztelni kezdték a rendszert. Az egész csapat oktatásban részesült, hogy mielőbb élesben is használni tudják a Salonicot, és elindulhasson az online bejelentkezés. Szépen lassan mindhárom szalon áttért a Salonicra, kialakítva egy egységes, jól átlátható kezelőfelületet. Ehhez először néhány speciális fejlesztésre volt szükség, mert az üzletek belső működésére kellett szabni a rendszert.

Salonic_interju_Close_Hortobagyi_Kaszon_4

Close Buda enteriőr

A Salonic a COVID-19 okozta fejetlenséget is nagyszerűen áthidalta

“Nem volt egyszerű, de megcsináltuk!” – emlékezett vissza Kászon a 2020-as tavaszi időszakra.

“1 hónapra az összes üzletünket bezártuk, közel 600 időpontot mondtunk le, miközben vezetőként igyekeztem kollégáimban tartani a lelket. A fodrászokkal alkotói közösségként működünk, ami azt jelenti, hogy közös költségvállalást fogadtunk. Eleinte nagy volt az ijedtség, de végül sikerült higgadt és jó döntéseket hoznunk. Büszkén mondhatom, hogy a COVID-19 válság ellenére az összes Close szalonban dolgozó kollégát meg tudtam tartani.”

Kászon azt is elmondta, hogy nagyon figyelmes és bátor hozzáállásnak tarja a Salonic 3 hónapos díjfizetési moratóriumát, mely hatalmas támogatást jelentett a kritikus időszakban. A Close szalonok összes időpontja a Salonic digitális naptárában volt, vendégadatokkal és elérhetőségekkel ellátva, így a recepciósok gyorsan értesíteni tudtak mindekit, a rendszerből küldhető hírlevél formájában. Mivel előre nem tudták meddig kell zárva tartaniuk, első körben lemondták az időpontokat, és biztosították a vendégeket, hogy amint újra dolgozhatnak, megnyitják az online időpontfoglalás lehetőségét. Amikor több hét elteltével erre végre sor került, a fodrászok naptára fél nap alatt betelt.

Először csökkentett munkarendet alkalmaztak, vagyis hetente egy napot dolgozhatott minden fodrász üzletenként. A Salonic könnyen testre szabható naptárának köszönhetően, a szakemberek “új beosztásának” időpontjai azonnal láthatóvá váltak az online foglalási felületen, így pillanatok alatt elkeltek a szabad helyek. Amikor újra indult az élet, mindenki fellélegzett, mert soha nem látott vendégáradat vette ostrom alá a fodrászszalonokat. Egyszerre érkezett meg a visszajáró és az új vendégek hada, ami az átmeneti bevételkiesés után jól jött a szakembereknek és a szalonoknak egyaránt. A nyári hónapok elteltével a Salonic kimutatásaiból tisztán látszott, hogy milyen arányban tértek vissza a törzsvendégek, és mennyi új vendég érkezett.

Salonic_interju_Close_Hortobagyi_Kaszon_2

Close Mini enteriőr

Második hullám és karrierépítés

Kászon két dolgot emelt ki, amiért igazán hálás a Salonic komplex, ám könnyen kezelhető rendszerének.

1) Amikor megérkezett a második hullám, ismét csökkent az időpontfoglalás és kevesebb lett a vendég a szalonokban. Ám a Salonic kimutatásoknak köszönhetően Kászon tökéletesen le tudta modellezni kollégái számára, hogy az átmeneti pangást, mozgalmas napok és rekord bevétel követi majd. Ahogy ez már tavasszal is megtörtént, a vendégek visszatérnek, aggodalomra semmi ok, csak türelmesnek és kitartónak kell lenni!

2) Üzlettulajdonosként és mentorként Kászon számára nagyon fontos, hogy motiválni tudja kollégáit. Ebben is segítségére van a Salonic, mely rögzíti, hogy melyik munkatársnak hány időpontja van, és milyen arányban tudja megtartani vendégeit. Ha a számok valakinél azt mutatják, hogy nehezen alakul ki visszatérő vendégkör, akkor közösen új “akciótervet” alakítanak ki, és megkeresik, hogy mely dolgokon kell javítani a szakembernek, hogy vendégei hűségesek maradjanak hozzá.

Hosszasan tudnánk még sorolni a rendszer adta lehetőségeket, mert Kászon nagyon tudatosan és körültekintően használja a Salonicot, és szívén viseli a szalonok valamint a fodrászok sikerét. Egy dologban biztosak lehetünk, hogy ahol profi szakemberek dolgoznak és előremutató szalonmenedzsment van, ott a Salonic online időpontfoglaló– és vendégkezelő rendszer a legjobb választás. Azáltal, hogy hatékonyan támogatja a fodrászok mindennapos munkáját, képes még tovább emelni a szolgáltatások színvonalát.

Kedvet kaptál a Salonic időpontfoglaló rendszeréhez?

Próbáld ki most, igényelj 30 napos ingyenes próbaverziót, és pörgesd fel a szalonmunkát! Kattints a képre, és azonnal elirányítunk a regisztrációs platformra!

salonic online bejelentkezo fodraszatoknak

A következő cikkekből még átfogóbban megismerheted a Salonic hátterét:

#1 Törj a csúcsra 2021-ben a digitalizációval!

#2 Így szabadulj meg fodrászként az adminisztrációs terhektől: Salonic & Billingo

#3 Salonic “egypercesek”: így gazdálkodj okosan az időpontjaiddal!

 

Készítette: Fodrászinfó

Szöveg: Salonic

Képek: Hortobágyi Kászon

Ha tetszett a cikk, köszönjük a lájkot és a megosztást! 🙂

Közzétéve: 2021-01-11 08:21

Salonic_interju_Close_Hortobagyi_Kaszon_4