Egészséges hajfestés: ammóniamentesen a fodrászatokban!

oway_ammoniamentesseg_cover

Tudatosabb szakemberként és fogyasztóként, és talán alap ösztöneinktől vezérelve, sokszor érezzük úgy, hogy szükségünk van egy egészségesebb élet kialakítására. A fodrászati szalonok, illetve a hajfestés már önmagában feltételez egy veszély faktort, miszerint káros, vagy allergén anyagokkal kell érintkezzünk. Sokunk éppen ezért tántorodik el, hogy valami újat kipróbáljon, igyekszik utána járni, majd miután rengeteg szakmai véleménnyel találkozik, próbál mérlegelni, de az információáradat sokaságában elvész. Mutatunk egy ammóniamentes megoldást, íme az egészséges hajfestés!

Létezik megoldás az ammóniamentes hajfestésre

A mai világunkban szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen már nem csak a technológiában, de a szépségiparban is folyamatos kísérletezés folyik az olyan jellegű újításokra, amelyek megkönnyítik életünket. Ez esetben nem csak megvédjük szervezetünket a káros anyagoktól, de egy időben eleget tehetünk az aktuális hóbortunknak is.

Az OWAY küldetése

Az Oway termékek tulajdonképpen egy szépségipari forradalmat indítottak ammóniamentes hajfestékeikkel, amelyek organikus, biodinamikus és fair-trade gazdálkodásból származó hatóanyagokból és olajokból készülnek. Az olasz márka küldetése, hogy minél természetesebb anyagokból alkossanak az ember hajának tökéleteset. Biodinamikus gazdaságaikban nevelik alapanyagaikat, ilyen például a kakukkfű, zsálya, vagy a levendula illóolajai, gyógynövény párlatai, vagy mikronizált kivonatai.

egészséges hajfestés

Egészséges hajfestés: ammóniamentesen!

Az ammóniamentesség fontossága

Az ammónia a hajfestésnél a hajszálszerkezet – vagyis a kutikula – megnyitására alkalmazott vegyi anyag, amely rengeteg esetben allergénként szolgálhat. A hajfestés során ugyanis az ammónia hatására vegygőz jöhet létre, amely hosszútávon légzőszerveinkre károsan hathat, továbbá a nap, mint nap vegyi anyagokkal való érintkezés során, bőrünk felületén is jelentős kárt tehetünk. Fordított esetben – azaz ammóniamentes termék alkalmazásával – vegygőz nem alakul ki, ezzel megvédve nyálkahártyánkat, illetve elkerülve az allergiás reakciók sokaságát.

OWAY célcsoport

Az OWAY készítői egyaránt meghatároztak elsődleges és másodlagos célcsoportot. Elsősorban a nagy vendégkörrel rendelkező szakembereket szeretnék elérni és megszólítani – fodrászokat, hairstylistokat – hogy a sokadik festés alkalmával ők maguk is védeni tudják szervezetüket, illetve, hogy még nagyobb bizalmat tudjanak kiépíteni vendégkörükben. Az OWAY másodlagos célcsoportja a természetbarát és tudatos vendégkör megszólítása, akik a szépségápolásban is tudatos fogyasztókként vannak jelen, de ide tartozik minden fej- és hajproblémával küzdő ember, és nem utolsó sorban a várandós hölgyek csoportja is.

Egészséges hajfestés: az OWAY termékek használata

Egy új termék kipróbálása esetén sokunkban felmerülnek kérdések a használattal kapcsolatban, nem egy esetben azért nem váltunk, mert félünk, hogy nem tudjuk majd használni, így maradunk a már jól bevált terméknél. Az ammóniamentes OWAY termékek azonban ezt a problémát is feloldják, ugyanis csak összetevőikben térnek el hagyományos értelemben vett társaiktól, használatukban minden ugyanúgy működik, ahogyan azt megszokhattuk. Az ammóniamentes hajfestékek ugyanúgy egy krémfestékből, illetve egy előhívóból állnak, a hajra felvitel pedig szintén a hagyományos értelemben történik.

ammoniamentesszokites_oway_cover
Ammóniamentes szőkítés

Gyakori kérdések: őszfedés és várandósság alatti hajfestés ammóniamentes termékekkel

Gyakori kérdések közé tartozik, hogy a természetes alapanyagokból előállított termékek hatékonysága megegyezik-e a korábbi termékek minőségével. Az OWAY ammóniamentes termékeivel azonban ezúttal is szerencsések lehetünk, hiszen 100%-os őszfedést biztosítanak, illetve összetevőinek köszönhetően egyaránt táplálják a hajszálakat. Ezen túl örök téma a várandósság, illetve a szoptatás időszakában történő hajfestés, amelyet már korábbi cikkünkben is körbejártunk. (Kattints ide! – a szerk.) Az ammóniamentes termékek alkalmazása ebben az időszakban is engedélyezett, hiszen az összetevőkben semmilyen káros anyaggal nem találkozunk, ammónia nem kerül a kismama fejbőrére, gőze pedig nem kerül belégzésre.

Az OWAY különlegessége

Az OWAY igazán különleges. Ha kicsit utánanézünk, számtalan szimpátiát keltő dologgal találkozunk. Említést tettünk természetes, organikus és biodinamikus összetevőiről, és arról is, hogy gyakorlatilag bárki alkalmazhatja, mindenkit megvéd a káros anyagoktól. Ez azonban még mindig nem minden, amit az OWAY termékek nyújtanak számunkra. Nem kizárólag a fodrászati szalonban résztvevők életét segíti elő, de fair trade együttműködései révén, támogatja a szegényebb országok fejlődését, és egyaránt megvédi a kisállatokat, ugyanis tudatosan elzárkóznak az állatkísérletektől is.

Ismerd meg az OWAY-t!

Jelentkezz az OWAY hajfestő továbbképzésre és próbáld ki Te is!

Fodraszinfo jelentkezem gomb

Inspirálódnál még a témában? Kattints:

Ammóniamentes hajfesték: az egészséges hajszínváltoztatás lehetséges

Schwarzkopf Professional ammóniamentes hajfestés és szőkítés képzés

A cruelty-free jelentése és a vegán termék definíciója: mi a különbség?

Szöveg: Fodrászinfó

Képek: OWAY

Ha tetszett a cikk és szerinted másnak is hasznos lehet, köszönjük a Like-ot és megosztást! 🙂

Közzétéve: 2018-01-14 11:11

oway_ammoniamentes (3)
oway_ammoniamentes (4)
oway_ammoniamentes (2)