Csetneki, Fróna, Latrovszky, Buzássy nyári hajvágó look&learn beszámoló

csetneki_frona_latrovszky_buzassy_hajvagas_cover

A fodrász szakma különlegessége nem minden esetben a tökéletes technika elsajátításában rejlik. Sőt, aligha beszélhetünk tökéletességről. A fodrászat mindig a különböző szakemberek egyéniségétől válik karakteressé, kirajzolva a hivatás iránti alázat megnyilvánulásának számtalan formáját. Milyen az, amikor egy fodrász esemény hátterében több rejlik, mint a frizurák forma-, és színvilága? Csetneki, Fróna, Latrovszky és Buzássy nyári hajvágó look&learn beszámoló következik.

Csetneki, Fróna, Latrovszky, Buzássy hajvágó look&learn

Egy forró – ráaadásul vasárnap – délután, amikor mindenki a hétvége fáradalmait igyekszik kipihenni. Pontosabban igyekezne, ugyanis létezik egy fodrász réteg, aki a lazítás óráit is a továbbtanulásnak és szakmai fejlődésnek szenteli. Csetneki Sasa, Fróna Sándor, Latrovszky Péter és Buzássy Steve nem is olyan régen még csak a közös sörözés pillanatait posztolta Facebookon, miközben már a nyári hajvágó szeminárium részleteit tervezgették. Akkor még ők maguk sem gondolták, hogy egy laza, nyári, hajvágós hétvége ilyen mértékben képes megmozgatni a szakma apraja-nagyját. 

csetneki_frona_latrovszky_buzassy_hajvagas_34

csetneki_frona_latrovszky_buzassy_hajvagas_12

80-as évek és progresszivitás

2019. július 21-én a magyarországi fodrász brandek legikonikusabb arcai tűntek fel a budapesti Figaro kertben, hogy részesei legyenek egy különleges hajvágó képzésnek. A színpadon – azaz a kert egy kiemelt szegletében -, négy teljesen különböző hajvágást figyelhettünk meg. A négy fodrász a 80-as évek ikonikus elemeinek inspirációjából alkotta meg a modellek frizuráját, amelyet végül négy – stílusban teljesen eltérő -, progresszív demó modell bemutatása követett. A fiúk már elöljáróban is változatos formákat és színeket ígértek – nem okoztak csalódást.

csetneki_frona_latrovszky_buzassy_hajvagas_23

Hat frizura és négy karakteres fodrász 

A narancsos-pasztelltől kezdve, a metálos tónusokon át, a legtermészetesebb gesztenyebarna frizuráig, minden megvalósulni látszott, amely a formavilágban is hasonlóan változatosan jelent meg. A hajvágás első felében Csetneki Sasát és Latrovszky Pétert köszönthettük a színpadon. Amíg Sasa a hétköznapi karakterét szerette volna megmutatni az általa készített frizurákkal – és a nevetős pillanatokba torkolló stand-up szövegeivel -, addig Peti elrugaszkodva a szalonmunka világától egy markáns, korántsem hétköznapi pixie hajat alkotott. 

csetneki_frona_latrovszky_buzassy_hajvagas_29

Csetneki Sasa és modellje

csetneki_frona_latrovszky_buzassy_hajvagas_20

csetneki_frona_latrovszky_buzassy_hajvagas_30

Latrovszky Péter és modellje

csetneki_frona_latrovszky_buzassy_hajvagas_24

Egy fél órás szünet után Fróna Sándor és Buzássy Steve munkáit kísértük figyelemmel, akik szintén egy teljesen másik oldalról közelítették meg a 80-as évek témakörét. Sándor egy “bundeszliga” név alatt elterjedt formát vágott. Hiába, hogy ilyenkor mindenki a menő gyerekkorára gondol mosolyogva – vagy éppen szégyenkezve -, be kell vallani, hogy a bundeszliga menő. Ilyen kontextusban legalábbis mindenképp. Steve, elrugaszkodva az általa preferált rövid formáktól, egy hosszú hajú modell frizuráját készítette el. Az erőteljes színvilág dominanciáját egy könnyed és játékos forma oldotta fel, amely nemcsak keretezte az arcot, de viselőjének karakterét is meghatározta.

csetneki_frona_latrovszky_buzassy_hajvagas_11

Fróna Sándor és modellje

csetneki_frona_latrovszky_buzassy_hajvagas_17

Buzássy Steven és modellje

“Én nem próbálok úgy tenni, mintha…”

A hajvágó look&learn egészét átjárta egy barátságos, családias, humoros, és a maga hektikus megjelenésében, egy szakmailag mégis profi hangulat. A jókedv nemcsak a hideg sörnek és fröccsöknek volt köszönhető, az időjárás  is igyekezte megviccelni a srácokat. Az akadályok leküzdése sikerrel és jó hangulattal, na meg az alteres – korántsem 80-as évekbeli – demó modellekkel zárult, akik szó szerint magukon hordozták az esemény üzenetét:

“…az emberiség barátja volnék.”

Hogy mire gondolt a költő, vagy éppen a négy fodrász? Kár volna megkérdezni. Ha még szerkezetében nem is egy kérdő mondattal állunk szemben, az idézet maradjon meg nyitott kérdésként, ami mindent elárul a fodrászok karakterének és egyéniségeinek kibontakozásáról. 

csetneki_frona_latrovszky_buzassy_hajvagas_6

csetneki_frona_latrovszky_buzassy_hajvagas_4

csetneki_frona_latrovszky_buzassy_hajvagas_7

csetneki_frona_latrovszky_buzassy_hajvagas_3

csetneki_frona_latrovszky_buzassy_hajvagas_2

csetneki_frona_latrovszky_buzassy_hajvagas_36

A teljes galériáért kattints ide! 🙂

 

Haj: Csetneki Sasa, Fróna Sándor, Latrovszky Péter és Buzássy Steven

Styling: Vintage.treats

Smink: Farkas Margaréta és Kovács Gabriella

Fotó: Csoboth Edina

 

Szöveg: Gódor Virág

Ha tetszett a beszámoló, a lájkokat és megosztásokat köszönjük! 🙂

Közzétéve: 2019-07-24 17:24

csetneki_frona_latrovszky_buzassy_hajvagas_5
csetneki_frona_latrovszky_buzassy_hajvagas_cover
csetneki_frona_latrovszky_buzassy_hajvagas_cover