Beauty & Style Nemzetközi Szépségipari Kiállítás sajtótájékoztató @ Home of Franziska

beauty_and_style_sajtotajekoztato_cover1

2018. október 10-én a Home of Franziska adott otthont a Beauty & Style Nemzetközi Szépségipari Kiállítás sajtótájékoztatójának, ahol még több információval gazdagodhattunk az impozáns rendezvény részleteiről. 

Beauty & Style Nemzetközi Szépségipari Kiállítás sajtótájékoztató

A Hungexpo idén egy egészen innovatív és igazán új kiállítással jelentkezik, ahol a szépségipar minden területéről várják a lelkes szakembereket és érdeklődő vendégeket. A Beauty & Style Nemzetközi Szépségipari Kiállítás egy kifejezetten részletes és sokoldalú programtervet kínál, amely egyaránt kedvez a kozmetikusoknak, fodrászoknak, manikűrösöknek és pedikűrösöknek.  

A rendezvényre való jegyvásárlás és szakmai regisztráció már javában folyik, azonban az eseménnyel kapcsolatos részletek sora folyamatosan frissül. Ebből kifolyólag beszélgetett Takács Nóra – a sajtótájékoztató moderátora -, a Beauty & Style Nemzetközi Szépségipari Kiállítását elősegítő és létrehozó szakembereivel. (A kiállító márkák sora folyamatosan bővül – jelenleg 60 kiállító cég és 100 márka -, és listája megtekinthető a Beauty & Style hivatalos honlapján.)

Beauty & Style Nemzetközi Szépségipari Kiállítás sajtótájékoztató résztvevői

A sajtótájékoztató 10 óra 30 perckor vette kezdetét a budapesti Home of Franziska vendéglátóhelyen. A résztvevők között köszönthettük Debreczeni (Annoni) Zitát a rendezvény nagykövetét, Raunicker Ivettet a kiállítás igazgatóját, Ács Mónikát a BKIK elnöki sajtótanácsadóját, Juhász Klára kozmetikus mestert, Hegyi Andrea kézápoló és műkörömépítő mestert, és nem utolsó sorban Szécsényi István fodrászmestert.

beauty_and_style_sajtotajekoztato1

Beauty & Style Nemzetközi Szépségipari Kiállítás: a sajtótájékoztató részletei

A sajtótájékoztató keretein belül a rendezvény létrejötte mellett a Beauty & Style versenyeinek részleteivel is gazdagodtunk az adott terület képviselőitől. 

A kiállítás keretében a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozatával karöltve, több szakmai versenyre is jelentkezni lehet, melynek nyertesei igencsak nagy megtiszteltetésben részesülnek. 

Műkörömépítő-, és lábápoló verseny

Műkörömépítő-, és lábápolóversenyen indulni lehet több kategóriában is, amelynek részleteit Hegyi Andrea osztotta meg velünk, aki már évtizedek óta versenyzik a szakmában. Az első napon egy technikai, a második napon pedig egy díszítő versenyszámban tudják összemérni tudásukat a szakemberek. Utóbbi egy egészen új megmérettetést foglal magába – amelyet Andrea egészen Amerikából hozott magával -, a “színre csillogást”.

Az újdonság gyakorlatilag annyit jelent, hogy a kész alapkörmöt, amelyet a versenyzők a délelőtt folyamán megépítenek, Swarovski kristályokkal kell díszíteniük fantáziájuk szerint. A verseny díjazása sem kismértékű, ugyanis profi kategóriában a nyertes modelljével együtt belépést nyer a 2019-es londoni Nail Olimpiára, a tanuló kategória első helyezettje pedig elkísérheti oda a magyar csapatot. Természetesen a lábápolás sem marad el, azonban ott csupán egy egynapos versenyt rendeznek, ahol egyaránt hangsúlyt fektetnek a hagyományos és esztétikai pedikűrre.

beauty_and_style_sajtotajekoztato4

 

Masszázsverseny

A kozmetika területén masszázs kategóriában tudnak versenyezni az arra jelentkezők, árulta el nekünk Juhász Klára kozmetikus mester. Indoklása szerint, azért ezt a területet ragadták ki, mert ez a magyar szakemberek sajátossága, hiszek tudásukat tekintve a magyarok egyedülállóak: ezt a területet is tanulják és művelik nap mint nap. A szervezők ezzel a versennyel szeretnék felhívni a figyelmet a hazai szakemberek különlegességére. Lehet indulni egyéni-, és csapatversenyben – ez maximum két főt jelent -, jelentkezni pedig még jelenleg is lehet. 

60. Magyar Bajnokság: fodrász és kozmetikus verseny 

Az idei évben 60. alkalommal kerül megrendezésre az MFKKE és a BKIK által a fodrászok és kozmetikusok Magyar Bajnoksága. (Részletekért kattints ide!) Szécsényi István fodrászmester ezzel kapcsolatban elárulta nekünk, hogy férfi és női hajvágásban is lehet nevezni a versenyre, tanuló, illetve felnőtt kategóriában, ahol a jelen és a közeljövő legfontosabb fodrászelemei és trendjei fognak megjelenni. 

beauty_and_style_sajtotajekoztato12

 

Beauty & Style Nemzetközi Szépségipari Kiállítás sajtótájékoztató összegzés

A sajtótájékoztató végén volt lehetőség a szépségipar szakembereivel és a kiállítás szervezőivel beszélgetni. Kedves és humoros pillanatok fűszerezték a beszélgetést, ahol már felmerültek különböző igények a következő évre is, ilyen például a “férfi megőrző”, hiszen valljuk be, itt most női többségre számíthatunk, amely kevésbé kedvez a futballnak vagy a Forma1-nek. 🙂 

Beauty & Style Nemzetközi Szépségipari Kiállítás emlékeztető

Ha eddig még nem jelentkeztél vagy regisztráltál, de felkeltette érdeklődésedet a rendezvény, ide, ide és ide kattintva pillanatok alatt tájékozódhatsz! (Na jó, pár percet igénybe vesz. 🙂 )

  • Az esemény a Hungexpón kerül megrendezésre a “G” pavilonban.
  • A rendezvény ideje alatt ingyenes a parkolás a Hungexpo területén.
  • A versenyszámok mellett különböző szakmai szemináriumokon és előadásokon vehetünk részt, ahol szó lesz tényekről, tévhitekről az összes szépségipari területtel kapcsolatban. 
  • A szakmabeliek és a sajtó számára térítésmentes a belépés, illetve a megfelelő Glamour lapban található kuponnal is. 

beauty_and_style_sajtotajekoztato9

Ha felkeltette érdeklődésedet a Beauty & StyleNemzetközi Szépségipari Kiállítás, ne habozz, jelentkezz és vegyél részt egy szakmai hétvégén 2018. október 26-28. között!

Ha tetszett a beszámolónk, osztani, lájkolni és szeretni ér! 🙂

Szöveg és képek: Gódor Virág

Közzétéve: 2018-10-02 18:38

beauty_and_style_sajtotajekoztato5
beauty_and_style_sajtotajekoztato7
beauty_and_style_sajtotajekoztato4