Az óceáni műanyagba csomagolt fodrászmárka

Az egyik legégetőbb probléma az évtizedek alatt felhalmozott műanyag, amely komoly terhetó ró a bolygóra. Nem elég beszélni róla, a változásért tenni kell. A KEVIN.MURPHY brand filozófiája már alapjaiban a környezettudatos életmódra, a praktikumokra és a természetes erőforrások kihasználására épít, ebből kifolyólag a csomagolásai sem tekinthetőek hétköznapinak – ezt figyeld!

KEVIN.MURPHY O.W.P – fodrászati példamutatás

A KEVIN.MURPHY brand különös hangsúlyt fektet a környezetvédelemre, amit minden lépésével igyekszik alátámasztani. Budapesten a partnerszalonok számára elektromos autóval szállítja ki a termékeket, minimálisra csökkentette a nyomdai anyagokat és az elhasznált termékcsomagolásokat minden alkalommal újrahasznosítja. Első ránézésre nem is gondolnád, de a KM termékek tubusai is a tudatosság jegyében készülnek, 2019-től az óceánból kinyert műanyagokból állítják elő a menő flakonokat:

100% Ocean Waste Plastic

Kevin.Murphy_OWP_1

Műanyagcsökkentés KEVIN.MURPHY módra

A lágy pasztell színekből összeállított kifinomult KEVIN.MURPHY csomagolások letisztultak és vonzóak már anélkül is, hogy tudnánk, hogy milyen eljárással készülnek. A brand a palackok megtervezésekor és elkészítésekor már a kezdetektől fogva kiemelt szempontként tekintett a műanyag-felhasználás csökkentésére, amelyet egyre sikeresebben véghez is visz – már 40 százalékkal redukálta a felesleges műanyagok igénybevételét. A KEVIN.MURPHY az első szépségipari márka, amely 100%-ban óceáni hulladék újrahasznosításával készíti a termékek csomagolását. Ennek köszönhetően évente több mint 360 tonna új műanyagtól menti meg a bolygót, illetve tisztítja meg az óceánokat. Hogyan csinálja?

#1 COLLECTE

Hajókkal összegyűjti az óceánban lévő műanyagot.

#2  TRANSPORTE

A kinyert műanyagot elszállítja és szétválogatja.

#3 SHREDDING

A válogatást követően, a műanyagot összeaprítja és a szennyeződéseket eltávolítja.

#4 WASH

A megmosott műanyagot megolvasztja és feldolgozza…

#5 SHAMPOO BOTTLE

…és kész is a KEVIN.MURPHY termékcsomagolás!

Kevin.Murphy_OWP_5

Kevin.Murphy_OWP_6

A KEVIN.MURPHY hozzáállása példaértékű, amelyet minden szépségipari márkaképviseletnek érdemes követnie! 🙂

 

Szöveg: Fodrászinfó

Forrás és képek: KEVIN.MURPHY 

Ha tetszett a cikkünk, a lájkokat és megosztásokat köszönjük! 

Közzétéve: 2019-12-11 18:00

Kevin.Murphy_OWP_5
Kevin.Murphy_OWP_5
Kevin.Murphy_OWP_5