Az első alkalom: natúr haj festése lépésről-lépésre (videóval)

natur_haj_festese_cover

A fodrászok szakmai életének legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy természetes hajszínnel rendelkező vendég változtatni szeretne, és egy új árnyalat mellett dönt. Ilyenkor mutatkozik meg igazán a bizalom, ezért az első alkalomnál maximális erőbedobás mellett, érdemes fokozott figyelemmel követni a vendég minden kérését is. A Wella Professionals oktatófodrásza, Pápai Gábor lépésről-lépésre megmutatja, hogyan zajlik a natúr haj festése – ezt figyeld!

Natúr haj festése lépésről-lépésre

by Pápai Gábor

Figyelem, a natúr haj festésének lépéseit Pápai Gábor megfogalmazásában tolmácsoljuk!

Kiindulási alap:

A vendég natúr hajszínnel érkezett a szalonba, ami 5-ös színmélységű volt. Kérése csupán az volt, hogy valami igazán vagány változás történjen, ami teljesen feldobja majd a személyiségét.

natur_haj_festese_2

Natúr hajfestés step by step

STEP NO.1. – előszőkítés

Az előszőkítéshez Wella Freelights szőkítőport használtam 6%-os emulzióval, amelyet szabadkezes balayage technikával vittem fel. (A Wella Freelights hatóanyaga kifejezetten ehhez a technikához lett kifejlesztve.)

STEP NO.2. – tőszín festése

A festésnél a tőszínnel kezdtem, amelyhez a Color Touch Plus 2 (55/05+55/06) árnyalatát választottam. A még élénkebb hatás eléréséhez Color Touch Plus 4%-os emulziót használtam. A hajat a tőtől, egészen a végekig passzénként átfésültem, hogy a végeredménynél látványos és esztétikus legyen az átmenet. 

STEP NO.3. – hajvégek

A hajvégek festéséhez három különböző Color Fresh Create árnyalatot választottam. A folyamat során 2-3 cm-es leválasztásosokkal dolgoztam, felváltva vittem fel a különböző színeket, hogy az összhatás játékos legyen. Ezen a ponton fontos megjegyezni, hogy a Color Fresh Create fizikai színezőt hatóidő után nem szabad melegsamponos vízzel eltávolítani, kizárólag hideg vízzel kell leöblíteni! 

További tippek Pápai Gábortól:

  • A hajfestés közben mindenképp ápold a hajat – erre tökéletes választás a Wella Professionals Color Motion szortimentje!
  • A stylinghoz alkalmazz GHD-technikát!
  • A tápláló és színvédő hatása miatt, otthoni hajápolásra is ajánld vendégednek a Color Motion termékeket!

natur_haj_festese_3

Ezek a Fodrászinfó cikkek érdekelhetnek még:

#1 Schwarzkopf Professional PUNK SPIRIT step by step

#2 Pyé Rasin modern férfi frizura inspirációja step by step

#3 Női hajvágás step by step Sassoon módra

 

Készítette: Fodrászinfó

Cover: itt

Ha tetszett a cikk, köszönjük a like-ot és a megosztást! 🙂

Közzétéve: 2020-08-14 11:11

natur_haj_festese_cover