Authentic Beauty Concept képzések: naprakész styling technikák fodrászoknak

authentic-beauty-concept-kepzesek-cover

“Az oktatás a leghatékonyabb eszköz arra, hogy fejlődjünk, inspirálódjunk ás közösséget formáljunk.” – hirdeti az Authentic Beauty Concept. A brand szívügyének tekinti, hogy partnerei naprakészek legyenek az aktuális trendek és autentikus hajviseletek terén, ezért is ajánlunk most neked két kihagyhatatlan lehetőséget erre. Mutatjuk a részleteket!

Authentic Beauty Concept képzések: az autentikus szépséghez vezető úton

Az autentikus frizurák elkészítése mindig a jó alapanyagokon és a leghatékonyabb styling módszereken múlik. Az Authentic Beauty Concept képzések épp ennek a kettősségét foglalják magukba, két különböző szemszögből. A továbbiakban ennek részleteit osztjuk meg veled, ha pedig kedvet kapsz, tudod mi a dolgod: jelentkezz!

EMBRACE STYLING: betekintés a fotózások és forgatások világába

1) Mit tanulhatsz a képzésen?

Az Embrace Styling képzésen megismerheted, hogy pontosan mi egy hairstylist feladata egy magazinfotózás során, és betekintést nyerhetsz a forgatások előkészületeinek kulisszatitkaiba. Mindeközben hasznos tippekkel, tanácsokkal gazdagodhatsz – például, hogy mit kell figyelembe venni egy fotózás vagy forgatás során, mi érvényesül jól a kamerán keresztül, és mik azok a technikák, amik segítségével egy speciális helyzetben is mindig a legmegfelelőbb döntést tudod meghozni. Délelőtt egy Look & Learn bemutató során modelleken figyelheted meg a légies, lágy formák elkészítésének rejtelmeit, délután pedig babafejen, te magad is begyakorolhatod a látottakat.

authentic-beauty-concept-kepzesek-embrace-styling

2) Kitől tanulhatsz?

Lázár József számtalan elismeréssel büszkélkedhet:

 • a LAZAR’S hair tulajdonosa,
 • megannyi filmes produkció és divatfotózás vezető fodrásza,
 • illetve az Authentic Beauty Concept nagykövete.

Saját bevallása szerint, a letisztult világú divatfotózásokon érzi magát igazán otthon. Mindemellett szakmai pályafutása alatt rengeteg versenyre pályázott, amik közül többet meg is nyert. Tapasztalatainak nagy részét forgatások kapcsán, filmes munkáiból adódóan szerezte: ő volt a Zimmer Feri 2, a Drakulics elvtárs, az Apatigris vagy éppen az El a kezekkel a papámtól vezető fodrásza, de a Kincsem egyik vezető hairstylistja is. Ha ez még nem volna elég, olyan Netflixes szuperprodukciókban is hairstylistként dolgozott, mint a The Alienist vagy a The Crown.

3) Mit vigyél magaddal a képzésre?

A formázáshoz szükség lesz hajsütővasra és lapvasra.

A képzés legfontosabb részletei:

 • Időpont:  2022. április 3. (vasárnap)
 • Időtartam: 10:00-16:00
 • Helyszín: ASK Academy Budapest – 1093 Budapest, Közraktár utca 30-32.
 • Oktatási díj: 40.000 forint
 • Jelentkezés: a képzésre előzetesen regisztrálni kell, amit a +36-30-437-4519 telefonszámon vagy az authenticbeautyconcept.hu@henkel.com email címen tudsz megtenni.

authentic-beauty-concept-kepzes-lazar-joci

Lázár Joci portré

Kérdezz-felelek Jocival

Kinek ajánlod a képzést és miért?

Minden olyan fodrász szakembernek, aki nyitott az újra, illetve főleg azoknak akiket érdekel a fotózások, forgatások világa.

Miben tér el a te képzésed más típusú oktatásoktól?

A forgatások, fotózások világa merőben eltér a szalonfodrászattól, ezáltal a képzéseken is másra fókuszálunk. Fontos és egyben elengedhetetlen az egyénre szabott frizura, ami az adott koncepcióba illeszkedik.

Mit tanulhatnak a résztvevők?

Különböző személyre szabott stylingokat, és az ezekhez megfelelő termékek használatát.

authentic-beauty-concept-styling-kepzesek

#2 EFFORTLESS STYLING: súlytalan, természetes, fonatokra épülő technikák

1) Mit tanulhatsz a képzésen?

Ezen a képzésen az olyan súlytalan, fonatokra épülő frizurák világát ismerheted meg, amik mind azt sugallják, mintha a viselőjük készítette volna őket. Természetesen ez csak a látszat, ugyanis elengedhetetlen hozzá a fodrász szakmai tudása. Az oktatás közben folyamatosan szó lesz a helyes és megfelelő termékhasználatról, azaz arról, hogy hogyan kell kiválasztani azokat az alapanyagokat, amikkel a legjobb végeredményt lehet kihozni a vendég hajából.

2022 egy új világ, ami új személetet igényel, mert teljesen más hajak kerülnek előtérbe, mint korábban. Az emberek önmaguk szeretnének lenni, a frizura nem mutathat túl rajtuk, a fodrász saját filozófiáját és egyéniségét mindezek figyelembevételével tudja megjeleníteni a végső lookban. A délelőtti Look & Learn során 4 különböző inspirációs frizura elkészítésének lépéseit figyelheted meg, amikből néhányat a délutáni gyakorlati munka alatt te is megvalósíthatsz.

authentic-beauty-concept-kepzesek-effortless-styling

2) Kitől tanulhatsz?

Forró Édua gyermekkora óta fodrász szeretett volna lenni. Pécsett egy meghatározó fodrászszalonban tanult, és az ezt követő tizenhat évében topstylistként tevékenykedett ott. Ez az időszak meghatározó volt szakmai életében, hiszen számos fotópályázaton vett részt. Itt kezdte el igazán érdekelni a szakma, hogy a fodrászkodás nemcsak a hajról szól, hanem annál sokkal több – művészeti szintre emelhető.

Folyamatosan dolgozott fotózásokon, bemutatókon, esküvőkön, ahol előtérbe kerültek a természetes, autentikus frizurák és a menyasszonyi feltűzések. Élvezettel tölti el, hogy valami olyat alkothat, ami más, mint a megszokott. Szereti az egyedi, természetes hajakat melyek kiemelik és felszínre hozzák az autentikus szépséget. Egy frizura akkor tökéletes, amikor megszületik a nő, aki magabiztos és tökéletesnek látja magát. Természetes, egyszerű, őszinte – ez a vízió vezérli Éduát a mindennapokban.

A képzés legfontosabb részletei:

 • Időpont: 2022. május 16. (hétfő)
 • Időtartam: 10:00-16:00
 • Helyszín: ASK Academy Budapest – 1093 Budapest, Közraktár utca 30-32.
 • Oktatási díj: 40.000 forint
 • Jelentkezés: a képzésre előzetesen regisztrálni kell, amit a +36-30-437-4519 telefonszámon vagy az authenticbeautyconcept.hu@henkel.com email címen tudsz megtenni.
 • Az alábbi eszközeidet hozd magaddal: hajszárító, kúpvas, csipeszek, kontygumi, hullámcsat, hajkefe (bontó), kontyfésű.

authentic-beauty-concept-kepzes-forro-edua

Forró Édua portré

Kérdezz-felelek Éduával

Kinek ajánlod a képzést és miért?

Minden olyan fodrásznak, aki megújulásra vágyik a szakmájában, és aki szeretne olyan frizurákat készíteni a munkája során, amik egyszerűen elkészíthetők, könnyedek, és mégis valami nagyon mást nyújtanak, mint a megszokott.

Miben tér el a te képzésed más típusú oktatásoktól?

Ezzel a képzéssel egy olyan segítséget – mankót – szeretnék a fodrászok kezébe adni, ami által tovább tudják gondolni a szakma szépségét. Célom, hogy a szakemberek ne csak abban tudjanak gondolkodni, amit még az iskolában megtanultak. Egy nyitottabb szemlélet átadására törekszem, amiben a természetes hajviselet kerül a középpontba, fodrász kezekkel megalkotva. Úgy gondolom, hogy 2022 egy új világ, egy új szemlélet.

Mit tanulhatnak a résztvevők?

A képzés során kitérek az anyagok használatára, anyagok ismeretére, és emellett bemutatom:

 • az Authentic Beauty Concept filozófiáját, egyediségét;
 • a különböző hajtípusokra elkészített frizurák lépéseit;
 • hogy hova kell helyezni a hangsúlyt a munka során (a hajra vagy a viselőjére);
 • miért nem szabad egy hajat erőltetve elkészíteni;
 • miért fontos a szakmán belüli megújulás.

Mivel ezen a területen ez lesz az első olyan oktatás, ahol átadhatom a szakmaiságomat a fodrászok számára, azt is szeretném felmérni, hogy mi az amiben még a segítségükre tudok lenni ahhoz, hogy magabiztosan tudjanak alkotni a mindennapok során.

Inspirálódnál még a témában? Kattints:

#1 Professzionális fodrász termékek: bemutatkozik az AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT

#2  Authentic Beauty Concept beszámoló – A márka, ami nem igényel filtereket

#3 Autentikus vagyok és a részese vagyok: Authentic Beauty Concept bevezetés Berlinben

Készítette: Fodrászinfó

Forrás és képek: Authentic Beauty Concept

Ha más fodrászoknak is érdekesek lehetnek az Authentic Beauty Concept képzések, bátran oszd meg cikkünket kollégáiddal – köszönjük! 🙌

Közzétéve: 2022-03-10 10:18