Allilon: Wiggle kollekció Budapesten

Allilon Davines Budapest

Aki egy kicsit jobban beleásta magát a fodrászat alternatívabb világába, az valószínűleg találkozott már az Allilon nevű formációval. A brit kreatív csapat trendteremtő, menő és letisztult világa eléggé rabul ejtő, kiváltképp akkor, ha előnyben részesítjük a precizitást és az előre eltervezettséget az ad hoc munka helyett. Az Allilon Wiggle kollekciós bemutatóján jártunk.

Brody Club Life: már a helyszín is arról árulkodott, hogy itt most valami egészen más készül: a Davines Hungary elhozta Magyarországra az Allilon csapatát. A színpadon Johnny Othona stylist és Madeleine Murphy colorist, bemutatójuk középpontjában pedig legújabb kollekciójuk, a Wiggle állt. Az első blokkban Johnny-tól egy a szalonban is alkalmazható hosszabb haj vágását láthattuk lépésről-lépésre, miközben Madelein a szivárvány színeit festette meg két modellen. A második blokk már az alternatív vonal képviselőinek szólt, amiben Johnny két rövid és kellően extrém frizurát vágott.

Wiggle kollekció

Zsizsgés, zizegés, hullámzás, valahogy ezek egyvelege alkotja a Wiggle-t, melynek legfőbb inspirációját dr. Alan Watts angol származású filozófus tanításai adtak.

„A kontroll illúziója
A természet maga, a felhők, a víz, a kontinensek határai, a hegységek, a biológiai egzisztenciák… és ezek zsizsegése zavarja az emberi elmét, mert mindig meg akarja fejteni, hogy mi is ez.”

Allilon Wiggle kollekcio
Allilon Wiggle kollekcio
Allilon Wiggle kollekcio

Allilon oktatási szisztéma

Az Allilon legfőbb feladatának érzi az egységesítést és egy olyan közös szakmai nyelv megalkotását, amit minden fodrász egyszerűen megért és használni tud. Az igény a 16 éves Johnny Othonaban született meg, mikor pályakezdőként egy szakmai kérdésre minden kollégájától egészen más választ kapott, ami sokszor összezavarta őt. Az Allilon alapvető célja a fodrászok bíztatása a szakmaiság pontos átadásával.

Allilon_Davines_Budapest_2017_030
Allilon_Davines_Budapest_2017_068
Allilon_Davines_Budapest_2017_049

Szöveg: fodraszinfo.com
Képek: Szántó Áron

Hamarosan interjú készül az Allilon csapatával! Te mit szeretnél megtudni róluk-tőlük? Írd meg kommentben nekünk! Ehhez görgess egy kicsit lejjebb 😉 

Közzétéve: 2017-11-30 22:24

Allilon_Davines_Budapest_2017_079
Allilon_Davines_Budapest_2017_095
Allilon_Davines_Budapest_2017_021