A koronavírus utáni időszak a HairContrast fodrászaként

HairContrast_koronavirus_utan_cover2

A koronavírus új élethelyzetet teremtett mindenki számára. Már egy ideje figyelemmel kísérjük, hogy a helyzet hogyan érinti a magyar fodrászközösséget, és most a szalonok újranyitási hulláma is sok érdekességet rejt. Hogyan állnak újra munkába az önkéntes karanténba vonult szakemberek? Miért várhatja egy HairContrast fodrász nyugodtabban a koronavírus utáni időszakot? Tudj meg mindent legfrissebb cikkünkből!

HairContrast fodrászként a koronavírus után

visszaállni a régi kerékvágásba

Márciusban még nagyon távolinak tűnt, most két hónappal később mégis sok szalontulajdonos döntött úgy, hogy ideje újra munkába állni. Nem kizárólag az anyagi helyzet miatt, számos fodrászt például a hivatás hiánya, és a szüntelenül érkező vendégigény csábítja vissza az üzlet falai közé. A HairContrast szolgáltatások esetében ez kifejezetten igaz, hiszen a fodrászat egy olyan speciális területéről beszélünk, ahol a vendég nem csupán egy szép frizurát szeretne, hanem megteremteni az ehhez szükséges alapot. Mi várható a vírus után HairContrast fodrászként? Megkérdeztük!

HairContrast_koronavirus_utan_3

Mi várható HairContrast szakemberként a vírushelyzet után?

Azok a vendégek és érdeklődők, akik stabil anyagi háttérrel rendelkeznek, ugyanúgy érdeklődnek majd a termékek iránt, vagy továbbra is a klienseid között maradnak. Egyedül a létbizonytalanságban élők lesznek kénytelenek egy prioritási sorrendet felállítani, és a pénzüket hatékonyabban beosztani. Ebben az esetben természetesen a hajpótlás valószínűleg hátrébb kerül majd a listán, de a vendégek drasztikus lemorzsolódásáról ekkor sem beszélhetünk. Ennek oka, hogy a HairContrast szolgáltatások magasabb árfekvésűek, tehát akinek eddig nem volt stabil háttere, egyébként sem tudott a hajpótlások lehetőségével élni.

Miért jó, hogy a HairContrast szolgáltatások nem olcsók?

Azért jó, hogy a HairContrast szolgáltatások nem olcsók, mert így fodrászként képes vagy egy exkluzív szintet képviselni. Ez azt jelenti, hogy nem minden sarkon található egy olyan szakember, aki a legtöbb hajproblémára képes megoldást nyújtani. Mivel a vendéged a régióban csak általad találkozhat megoldási lehetőségekkel, ezért ezt magasabb áron, és így nagyobb árréssel is nyújthatod neki. Ettől függetlenül, hogyha ár-érték arányban nézzük, a piacon lévő hasonló szolgáltatások terén a HairContrast termékei még így is nagyon kedvező kategóriát képviselnek. 

HairContrast_koronavirus_utan_1

Miért számít biztos pontnak egy “HairContrast vendég”?

Az első osztályú emberi hajakból készült pótrészek, és a hozzájuk szervesen tartozó felsőkategóriás hajápolók komolyabb kiadásokat igényelnek. Ahogyan azt korábban említettük, a HairContrast szolgáltatások alapvető célpiacának nem a kis jövedelemmel bíró érdeklők számítanak, ezért bármilyen fajta válság is van jelen, a HairContrast szolgáltatások később sem az árérzékeny érdeklődőket fogják befolyásolni és vonzani. A szépség és az igényesség a módosabb társadalmi rétegnél úgy jelenik meg, hogy többet is hajlandó áldozni azért, hogy valódi minőséghez jusson. 

Mire kell törekedni fodrászként, hogy elkerüld a válsághelyzetet?

Egy fodrásznak mindig törekednie kell arra, hogy egy válsághelyzetben is képes legyen elkerülni a legtöbb negatív hatást. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, szükség van az olyan szolgáltatásokra, amelyeket akármikor kínálsz, a célcsoportod képes megvásárolni. 

HairContrast_fodrasz_koronavirus_utan_1

Ezek a Fodrászinfó cikkek még érdekelhetnek:

#1 Élet a HairContrast oktatófodrászaként – Tresó Erika gondolatai

#2 Túl a klasszikus fodrászképzésen: interjú a HairContrast oktatófodrászaival

#3 HairContrast szalonszolgáltatások üzleti oldalról

 

Készítette: Fodrászinfó

Ha tetszett a cikk, köszönjük a lájkokat és a megosztásokat! 🙂

Közzétéve: 2020-05-16 15:22

problemasfejbor_haircontrast_cover2