TIGI szeminárium Londonban
Tigi_Magyarorszag_London_fodraszkepzes_cover

A TIGI Magyarország már sok-sok éve szervezi a külföldi továbbképzéseit partnerfodrászai számára, hiszen elgondolásuk szerint a TIGI filozófiát a legjobb, ha a márka szülővárosában, Londonban ismeri meg az ember. A rebellis márka szemináriuma és a pezsgő város sokszínű forgataga markáns áttekintést ad a fodrászoknak az aktuális divatról. Kántor Judit, TIGI Magyarország ügyvezető igazgatójának úti beszámolója következik.

TIGI szeminárium Londonban  

Mindig nagy izgalommal és örömmel utazunk Londonba a szokásos éves képzésre, melyre az idén június közepén került sor. Partnerfodrászaink legnagyobb örömére a mostani szemináriumon Bódi Ákos, a TIGI Európai Oktatási Igazgatója mellett Kovács Mari, a TIGI Session Directora is végig az oktatócsapat tagja volt.

Tigi_Magyarorszag_London_fodraszkepzes_001

A TIGI legújabb kollekciója: Retrospective

Épp most jelent meg a TIGI legújabb kollekciója a Retrospective, így a szeminárium fókuszában a könyvben bemutatott formák és hajszínek voltak. A legnagyobb sikert idén a rövidebb hajak és a bob formák aratták, a legtöbben ezeket a frizurákat készítették el a workshopok alkalmával.

Nagyon nagy szerencsénk volt, mert Anthony Mascolo Könyvtárában, a „The Library Space”-ben épp egy antropológus professzor gyűjteményéből összeállított, hajról szóló kiállítás volt, így mi ezt is meg tudtuk nézni, amikor Ákos elvitte a csapatot a könyvtárba.

Tigi_Magyarorszag_London_fodraszkepzes_001
Tigi_Magyarorszag_London_fodraszkepzes_001
Tigi_Magyarorszag_London_fodraszkepzes_001

 

Nézegess képeket a TIGI londoni képzéséről. Kattints ide!

TIGI szeminárium: találkozni Anthony Mascolo-val

Anthony Mascolo természetesen most sem feledkezett meg rólunk, sajnos csak az utolsó napon tudta meglátogatni a magyar fodrász csapatot, mivel épp az INFRINGE Magazin számára készített anyagot Spanyolországban. A reptérről hazafelé azért beugrott az Akadémiára, így sikerült kicsit beszélgetnünk vele is. A néhány felejthetetlen nap élményeiről a fodrászokat is megkérdeztük:

Tigi_Magyarorszag_London_fodraszkepzes_001

Élménybeszámoló a TIGI Akadémiáról

Csorvási Erzsébet E&L Szalon tulajdonosa Hajdúszoboszlóról már évek óta a csapat tagja, és ebben az évben már a legfiatalabb kolléganője is csatlakozott az utazókhoz.

„Az információáramlás felgyorsulása és a közösségi média használatának elterjedése hatással van vendégeinkre, ezáltal a mi mindennapjainkra is. Több hajfestéket is kipróbáltam, a vendégeim bíztak bennem annyira, hogy segítették a munkámat a festékek tesztelése során. Tulajdonképpen együtt választottuk ki a TIGI hajfestéket, ebben az anyagban mind a vendégeim mind én megtaláltam a számomra fontos értékeket. A Díva Kft. oktatást támogató üzletpolitikájának köszönhetően mi is Londonba járunk a TIGI továbbképzéseire, ezáltal folyamatosan tudjuk követni az aktuális trendeket. Talán az egyik legnagyobb érték, amit ezeken a továbbképzéseken kapunk a TIGI oktatócsapatától, az az a szemléletmód, mellyel az utca emberének próbálnak segíteni a használható hajvágási és hajfestési technikák ötvözésével, melynek eredménye egy személyiséghez illeszkedő, mégis nagyon egyedi stílus megteremtése. Negyedik alkalommal voltam Londonban a TIGI Akadémián. Eleinte kicsit aggódtam, hogy a szakma krémje előtt vágok és festek, de minden segítséget megkaptunk a tanuláshoz. A tanulásnak köszönhetően a szakmai életünk egyszerűbb és sikeresebb, munkánk során pedig magabiztosabbak vagyunk.

Nagyon sokat változott a szakma és a vendégek is, rengeteg az új technika, melyek elsajátításával, alkalmazásával mi tudjuk irányítani a szakmai munkánkat. Büszke vagyok arra, hogy a befektetett munka eredményeként, rendkívül gyorsan bővült a vendégköröm, és a jövőben is részt fogok venni a TIGI külföldi továbbképzésein.”

Tigi_Magyarorszag_London_fodraszkepzes_001

Vörös Kata a Horror Barbie Szalon tulajdonosa és megálmodója a magas színvonalú képzéseken való részvételben erőteljes dolgozói motivációt lát. Kata korábban a TIGI Nagyköveteként az Egyesült Államokban tartott oktatásokat és a hazai oktatócsapat tagjaként maga is részt vesz képzéseken a londoni TIGI Akadémián.

„A Díva Kft. évről-évre lehetőséget biztosít a szalonban dolgozó fodrászaink számára, hogy tanuljanak a londoni szemináriumokon. Ez nagyon jó lehetőség a fejlődésre, hiszen rengeteg ötletet, új információt kapunk az ott tanító kollégáktól, melyeket akár már másnap a szalonban tudunk alkalmazni. A legújabb hajfestési-, és hajvágási technikákat sajátíthatjuk el, és az a nagyszerű ebben az oktatásban, hogy mindezt még ott a helyszínen el is tudjuk készíteni, oktatók segítségével tudjuk gyakorolni.”

Tigi_Magyarorszag_London_fodraszkepzes_001

Jövőre folytatjuk! 😉 

Szöveg és képek: Kántor Judit

Tetszett a beszámoló? Köszönjük a like-ot és megosztást! 🙂

Közzétéve: 2018-07-19 10:11

Tigi_Magyarorszag_London_fodraszkepzes_001
Tigi_Magyarorszag_London_fodraszkepzes_001
Tigi_Magyarorszag_London_fodraszkepzes_001
Kapcsolódó cikkek
TIGI Retrospective Collection 2018 Vannak pillanatok, amikor a múlt emlékei köszönnek vissza rád egy újra divatba jövő ruhadarab formájában, és van, amikor meglepődve állsz a számtalan modern és innovatív dolog előtt, hogy már valóban itt tartunk. És hogy mitől kavarognak majd benned hasonló érzések? TIGI Retrospective Collection 201...
“A munkakört, amit végzek, én teremtettem meg” ... Alázat, kitartás és kedvesség, mindenképpen így jellemezhetnénk elsőre Bódi Ákost, a TIGI európai kreatív igazgatóját, aki a szakmai alapokat Szabó Imre fodrászmestertől tanulta, majd az álmait valóra váltotta. Könnyen és lazán hangzik mindez, de el sem tudjuk képzelni, mennyi munka és milyen akarat...