Shaping Futures: fodrászati értékteremtés egy jobb életért
Shaping_Futures_fodrasz_kepzes_cover

A Schwarzkopf Professional ASK Akadémia 2018. június 22-én sajtótájékoztatót tartott legújabb edukációs programjáról, amely a Shaping Futures nevet viseli szerte a világban. A program nem a professzionális világmárka egy újabb innovációja, hanem egy egészen új terület, amelynek főszereplői a hátrányos helyzetű fodrásztanulók.

A sajtótájékoztatón Havasi Krisztián, a Henkel Beauty Care Professional üzletágának vezetője mutatta be a világmárka történetét, innovatív szerepét és a Schwarzkopf Professional filozófiát, amelynek szerves része az edukáció. Elmondása szerint a Schwarzkopf Professional jelenleg több mint 90 oktatási központtal rendelkezik és ezekben a központokban évente kb. 650.000 fodrászt oktat. A Henkel 2020-ra 75%-os hatékonyságnövelést vállalt a 2012-es tényhez képest, amelynek középpontjában a környezetvédelemmel összhangban lévő értékteremtés is szerepet játszik.

A Schwarzkopf Professional elvei között nem csak a haj iránti szenvedély szerepel, de a szakmabeliek összekötése, immáron pedig a tanulni vágyó hátrányos helyzetű fiatalok támogatása is. A Shaping Futures nemzetközi szintű szociális kezdeményezés, amely 2010. novemberében indult, Magyarországon pedig az idei évben vette kezdetét. A program keretében a Schwarzkopf Professional munkatársai olyan hátrányos helyzetű diákokat kerestek fel, akiknek vágyai között a fodrászszakma elsajátítása szerepelt, azonban szociális és gazdasági helyzetük miatt nem engedhették meg maguknak saját képzésüket.

Shaping_Futures_fodrasz_kepzes_054

Cél a fodrásztanulók támogatása

Az „INNOVA” Szociális Innovációs és Képzési Alapítvány és Stúdió D fodrászlánc képviselőinek köszönhetően kilenc iskola kilencven diákjának figyelmét hívták fel személyesen a kedvező lehetőségre, amelyben nemcsak a szakmai képzés, illetve a bizonyítvány megszerzése biztosított, de a későbbi állásinterjúk és gyakornoki elhelyezkedések egyaránt. A munka világába való integrálásban és a szakma különböző lehetőségeinek kipróbálásában – például szalonvezető, vagy colorist munkakör – a Studio D munkatársai és szalonjai segítenek tapasztalatot szerezni.

Az „INNOVA” Szociális Innovációs és Képzési Alapítvány támogatása mellett a program lelki mozgatórugói a Shaping Futures önkéntes oktatói (Zsekov Katalin, Hegedűs Zoltán, Marity Péter), akik szakmai tudásukkal támogatják a tanulni vágyó diákok életét. A sajtótájékoztató keretében Hegedűs Zoltán fodrászmester számolt be élményeiről, aki a program részeseként 20 év szakmai tapasztalat után úgy érzi, hogy ő maga is rengeteget tanul a jótékony munka keretében.

Shaping_Futures_fodrasz_kepzes_054

A Shaping Futures üzenete a fodrászat által történő értékátalakítás, amelynek célkitűzései között szerepel a fiatal, tanulni és dolgozni vágyó diákok életének megváltoztatása, a szakmai tudás, illetve identitás átruházása. Mindezek mellett jelentős hangsúlyt fektetnek a piacképes tudás átadására is, ugyanis a tapasztalatok szerint a frissen végzett fodrászok úgy kerülnek a munka világába, hogy a legújabb technológiákat nem ismerik, valós szakmai kapcsolatokkal pedig nem rendelkeznek. A Schwarzkopf Professional biztosítja az elszánt szakembereket, a képzési eszközök és termékek beszerzését, a képzési létesítmények szervezését, a nonprofit szervezetek pedig – mint az INNOVA -, az elszánt fiatalok kiválasztásában, az önkéntesek elszállásolásában, és nem utolsó sorban a munkába állás előtti tanácsadásban és a kommunikációskészség kialakításában játszik fontos szerepet.

Shaping Futures: egy jobb élet biztosítása

A Shaping Futures 2010-ben csupán 110 diákot ért el, azonban az évek múlásával jelentős növekedés vette kezdetét. Jelenleg 30 országban tartanak fodrászképzéseket, amelyben 360 önkéntes vesz részt. A Shaping Futures legnagyobb eredményei között tudható a ma már 1932 képzett diák, akikből 50 százalék végérvényesen főállású fodrásszá vált.

Shaping_Futures_fodrasz_kepzes_054

A Schwarzkopf Professional célkitűzése a jövőre nézve az elért eredmények növelése, illetve a Shaping Futures köztudatba való integrálása, a programterv szélesebb körű megismertetése és népszerűsítése hazai viszonylatban.

Szöveg és képek: Schwarzkopf Professional

Ha tetszett a cikk és szerinted másnak is érdekes lehet, köszönjük a Like-ot és megosztást! 😉 

Közzétéve: 2018-06-26 22:41

Shaping_Futures_fodrasz_kepzes_030
Shaping_Futures_fodrasz_kepzes_018
Shaping_Futures_fodrasz_kepzes_021
Kapcsolódó cikkek
Fodrászképzés ajánló: Fit for colour Ismerd meg a Schwarzkopf Professional hajszínváltoztató termékeinek teljes színpalettáját ezen a képzésen. Fit for Colour képzés by Schwarzkopf Professional „Amennyiben kreatív határaidat szeretnéd kiterjeszteni, meg kell tanulnod az alapokat. Az interaktív órák
során bemutatjuk, hogyan használd a...
Bódis Richárd, az ABC hajvágás specialistája ... 10 kérdés 10 válasz sorozatunkban ezúttal a Schwarzkopf Professional oktatófodrászait mutatjuk be, akik a 2018-as évben rengeteg nagyszerű képzéssel készülnek a tanulni vágyó fodrászok számára. A sort Bódis Richárddal nyitjuk, aki az ABC hajvágás specialistája. Kitől tanultad a fodrászszakmát, ki ...
Short Cut Képzés Zsidró Tamással 2018-ban is hódítanak a rövid frizurák, ezért nem árt ismerni a legújabb fazonokat és praktikus hajvágási technikákat. Zsidró Tamás, a L'Oréal Professionel nagykövetének egésznapos képzésén most megsimerheted a legújabb rövid frizura divatot, melyet már másnap be tudsz építeni mindennapi szalonmunká...