Kada Szabó Éva a magyarországi GOLD művészeti vezetője
Kada_Szabo_Eva_fodraszmester_GOLD_cover

Oktató- és bemutató fodrásznak, művészeti vezetőnek lenni egy kiemelkedő professzionális fodrászati cégnél nagyon nagy szó és a szakmaiság méltó elismerése. Kada Szabó Éva fodrászmester rögtön két hihetetlen felkérést kapott: egyrészt ő lett a magyarországi GOLD Professional Haircare művészeti vezetője, másrészt bekerült a nemzetközi GOLD művészeti csapatába is. Vele beszélgettünk.

Mire vagy legbüszkébb eddigi pályád során?

Legbüszkébb talán arra vagyok, hogy amit megálmodtam, azt mind meg is valósítottam. L’Oréal Professionnel nagykövetként, Intercoiffure mesterfodrászként, Senscience művészeti vezetőként és most a Hair Spa Hungary által forgalmazott GOLD Professional Haircare művészeti vezetőjeként képviselem Magyarországot a GOLD nemzetközi csapatában.

Szakmaiságodnak melyek a sarokpontjai? Mit képviselsz szakmádban?

Mindig is prémium márkákat választottam. Emellett a folyamatos fejlődést és az egyediséget képviselem.

Kada Szabo Eva fodraszmester

Mi határozza meg számodra azt, hogy milyen termékkel dolgozol?

Mindenképp a prémium magas minőség, illetve mostanában egyre inkább előtérbe helyezem az egészséges hatóanyagokat és a környezettudatosságot. Ezeket az egyedi feltételeket számomra ma egyedül a GOLD termékei tudják biztosítani. A GOLD egyedi vegán koncepciója igazi jövőbe mutató példa számomra, amit érdemes követni és szívből ajánlom mindenkinek.

Hogyan lesz valakiből művészeti vezető? Hogyan talált meg ez a feladat?

Régi kedves barátom, Rémai Zsolt, a Hair Spa Hungary egyik tulajdonosa kiküldte Dániába, a GOLD főhadiszállására a munkáimról összeállított portfóliómat. A GOLD dán tulajdonosai, Marco Merie és Victor Moreno egy órán belül hívták is Zsoltot, hogy a portfólió annyira megtetszett nekik, hogy azt kérték tőle, mielőbb állapodjon meg velem a GOLD Artistic Director pozíciójára.

A megállapodást követően milyen feladat várt rád?

Szorosan egy hét múlva mennem kellett a márka nemzetközi csapatának tagjaként egy koppenhágai trend fotózásra. Egy igazi álom vált valóra: a világ legjobb fodrászaival dolgoztam együtt.  

Kada Szabo Eva fodraszmester

Művészeti vezetőként milyen feladatokat kell ellátnod a GOLD-nál?

Művészeti vezetőként azt csinálhatom, amit a legjobban szeretek: megélhetem a művészi énemet, kollekciókat és fellépéseket tervezhetek és Magyarországon szalontréningeken ás bemutatókon oktathatok. 2018 őszén Koppenhágában fogok fellépni a GOLD International Team tagjaként egy nagy nemzetközi fodrász show-n 1500 fodrász előtt, akik 20 országból érkeznek a rendezvényre. Az elkövetkező években a nemzetközi csapattal minden évben együtt fogunk dolgozni újabb és újabb nagy rendezvényeken, ez számomra a legnagyobb kihívás.

Kada Szabo Eva fodraszmester

Voltál már hasonló szerepben? Ha igen, mesélj róla kicsit, mi tetszett benne igazán.

L’Oréal Professionnel nagykövetként igen, de ott is, mint mindenhol, mindig a saját utamat jártam. Számos KADA hajshow és divatbemutató van mögöttem. Mesterem, Szabados Iréne példáját követem. Iréne mindig azt tanította, hogy a legfontosabb a szakmai alázat, illetve a folyamatos szakmai fejlődés és önfejlesztés. Ehhez persze elengedhetetlen a nemzetközi divatvilág folyamatos nyomon követése. A Hair Spa Hungary-vel és a GOLD-dal ezt az álmomat tudom tovább álmodni, már most rengeteg tervem van.

Szöveg: Hansági Dorka

Képek: Kada Hajszalon

Ha tetszett az interjú, köszönjük a Like-ot és megosztást! 

Közzétéve: 2018-07-24 08:00

Kada Szabo Eva fodraszmester
Kada Szabo Eva fodraszmester
Kada Szabo Eva fodraszmester
Kapcsolódó cikkek
American Barber by Kovács-Rohoska Ádám Ha szeretnél egy szisztematikus, erős alapokon nyugvó, komplex tudás birtokába kerülni a férfi fodrászaton belül, egészen az alapoktól kezdve, akkor itt a helyed. A képzés kifejlesztője és oktatója Kovács-Rohoska Ádám, a Hajas Szalonok mesterfodrásza, OMC világbajnok 3. helyezett, Adria Liga Kupa ba...
Tökéletes munka és bevételnövelés a fodrászatban... 2018. november 22-én a Fiore by Müster&Dikson szalonban jártunk, ahol Maurer Virág fodrászmester, a szalon tulajdonosa egy Facebook élő bejelentkezésben az i-Master ózonos-ionos gőzbúra használatát mutatta be nekünk. Korábban már írtunk a csodagépről, amivel a hajfestés csupán 8+3 perc, ám ezt é...
Hairtrends live képzés by L’Oréal Profession... A hajfestés az új smink. A közösségi médiának, a nők és a fodrászok kreativitásának köszönhetően néhány hét alatt bejárja a világot egy-egy új, különleges, személyre szabott színhatás. Már nincsenek évszakokhoz kötött kollekciók, bármikor, bárhol megszülethet egy új ötlet, ami néhány hét alatt meghó...