Fodrászinfó kisokos: felkészülés az esküvői frizurára
eskuvo_hajtrend_2018_001

A esküvői frizura készítésnél a fodrász legfontosabb feladata, hogy olyan hajat álmodjon meg és készítsen el vendégének, ami teljes mértékben harmonizál a menyasszony egyéniségével. Így a nagy napon boldogan, elégedetten vonulhat vendégünk az oltár elé; az ara magabiztos kisugárzásával pedig biztosan lenyűgözni jövendőbeli férjét és az egész násznépet. De ehhez még hosszú az út… Kezdjük az elejéről. Fodrászinfó kisokos: felkészülés az esküvői frizurára.

Fodrászinfó kisokos: felkészülés az esküvői frizurára

#Álmodozás – Az esküvői frizura megálmodása

A frizura megálmodásához sok információ begyűjtésére van szükség. Mivel a ruha, fátyol, zene, helyszín stílusának és hangulatának ebben igen meghatározó szerepe van, ezért nagyon fontos az előzetes kommunikáció az esküvő részleteiről vendégünkkel. A nagy nap – nevéből is adódóan, – bevonul a menyasszony életének történelemkönyvébe, de legalábbis a családi fotóalbumba, ezért egy esetleges negatív élmény elég nagy hatással lesz a továbbiakra. Talán az igent nem veszélyezteti, de vendégünkkel a kapcsolatunkat meglehetősen ingatag alapokra helyezheti, így érdemes erre jobban odafigyelnünk.

Ezeket a kérdéseket mindenképp tedd fel az arának:
1. Milyen stílusú frizura tetszik neki?
2. Milyen lesz a ruhája és lesz-e egyáltalán fátyla?
3. Mikor lesz a nagy nap?
4. Milyen színkompozícióban álmodta meg az esküvőt?
5. Hol lesz a szertartás?
6. Lesz-e “táncoltatós” lagzi?

Extra tipp
Szánj rá időt. Ismétlem: szánj rá EXTRA időt, hiszen ez vendéged életének nagy napja, ezért vedd te is komolyan, érezze a törődést.

eskuvo_hajtrend_2018_001
Fodrászinfó kisokos: felkészülés az esküvői frizurára

#Próbafrizura – Játsszunk esküvősdit

Megvannak az alapok, elkészültek a skiccek, lebeszéltétek a részleteket, átnyálaztatok kismillió frizurafotót, majd kiválasztottatok belőle “tophármat”, jöhet a próbafrizura. Azaz lesz egy, az esküvőt megelőző alkalom, ahol a frizurát lepróbáljátok és ahol még lehetőség nyílik a változtatásra. Ha megvan a végleges verzió, érdemes azt “elmenteni” emlékezetben és fényképeket is készíteni róla, hogy ne az esküvő napján kelljen a képzeletben kotorászni, vajon a drága arával melyik frizurát is beszéltétek meg.

Különösen cikis tud lenni a helyzet, ha egyszerre több menyasszonyod is van…

#Előkészületek – Mindent a csodaszép frizuráért

Jöjjön, aminek jönnie kell: hajápolás, hajfestés, esetleges póthajak és díszítő elemek beszerzése. Azért, hogy az ara ragyogjon a nagy napon és frizurája tényleg a koronája legyen, érdemes mindent elkövetnünk. Ha fakó, száraz a haj, akkor már jó előre kezdjük el a vitalizáló hajápoló kúrát, induljunk el a kívánt hajszín irányába már pár hajfestéssel és/vagy szőkítéssel a nagy nap előtt, illetve legyen gondunk a díszek és a póthajak időbeni beszerzésére is, ne maradjon semmi sem az utolsó pillanatra.

Extra tipp
A feladatmegosztás kulcsfontosságú: vendégünkkel pontosan beszéljük meg, kinek mi a feladata ebben a kérdésben, senkit se érjen váratlanul egy “azt hittem, te veszed meg a póthajat” című mondat szombaton, a világtól elzárva egy rancson, kettő órával az igen előtt.

eskuvo_hajtrend_2018_001
Fodrászinfó kisokos: felkészülés az esküvői frizurára

#Részletek – Beszéljünk az üzletről!

Aki már készített esküvői frizurát, pláne a helyszínre kivonulva, felszerelkezve az összes szépítő eszközével, az bizony jól tudja, hogy mindig van egy “az örömanyát és a nagybácsim feleségét még esetleg el tudnád készíteni? Csak néhány hullám kéne a hajába…” című félmondat. Drága ara csak éppen abba nem gondol bele, hogy 1. az ő frizurájának az elkészítése még háromnegyed óra, hogy az tényleg olyan legyen, mint a próbafrizurakor elkészített, 2. neked fix melód van a város túloldalán másfél óra múlva és ez már nem fog beleférni. Éppen ezért mindent alaposan beszéljetek át: hány főnek kell frizurát készítened és kinek mit. Így semmi sem érhet váratlanul.

#Fizetség – A piszkos anyagiak

Azért, mert valakinek ez a nagy napja, neked ez még ugyanúgy munka. Aminek ára van. És pont. Ezért ne legyél szégyenlős és szabd meg az árát

  • a próbahajnak,
  • a menyasszonyi frizurának,
  • a kiszállásnak (ha nem a szalonban készíted a frizurát),
  • illetve annak is, ha plusz fővel kell számolnod és nem csak egy frizurát kell elkészítened.

Hidd el, még a pap sem a menyasszony két szép szeméért fog esketni a templomban…

Miért most hozzuk elő a témát?
Zord tél van, miért éppen most foglalkozunk a témával? 1. Télen is vannak esküvők. 2. Bár tapasztalatunk szerint a nyári esküvők gyakoribbak. Azok tervezése pedig már javában zajlik a négy fal között a pároknál, amire a fodrászok februárban és márciusban kapják a tisztes felkérést. Ezért szeretnénk elébe menni a dolgoknak és segíteni nektek.

eskuvoi_hajtrend_fodraszinfo_2018_001
Fodrászinfó kisokos: felkészülés az esküvői frizurára

A folytatásban bemutatjuk 2018 esküvői frizura trendjeit!

Szöveg: Hansági Dorottya
Képek: itt, itt, itt, itt, itt és itt

Te mivel egészítenéd ki a sort? Írd meg kommentben! Ha tetszett a cikk, köszönjük a Like-ot és megosztást! 😉

Közzétéve: 2018-02-02 19:01

eskuvo_hajtrend_2018_001
eskuvo_hajtrend_2018_001
eskuvoi_hajtrend_fodraszinfo_2018_001
Kapcsolódó cikkek
Tippek a téli hajhullás ellen – mit tegyünk és mit... Tippek a téli hajhullás ellen – mit tegyünk és mit nem? A haj hullása bizony elkerülhetetlen. És természetes is. Nem kell tőle megijedni. De persze vannak olyan esetek, amikor bizony már nem a természetes mennyiségű hajhullásról kell beszélnünk. De ne keseredj el, van megoldás! Tippek a téli hajhull...
Fodrász kisokos a botrányok elkerüléséért: arcform... Megjelenésünk szerves problematikáját képezi, ha elfelejtjük mérlegelni, hogy valójában mi is áll jól nekünk. Mi több, talán mérlegelünk, de nem járunk utána kellően, majd évek múltán rájövünk, „hát ez borzalmas választás volt.” Mi segítünk a frizurával és arcformával kapcsolatos tippekben, te pedig...
Fodrász továbbképzés ajánló: Wedding Day A Hair Spa Hungary 2018-ban is szuper továbbképzésekkel vár! Gyere el a look&learn Wedding Day-re és ismerd meg 2018 esküvői hajtrendjét! Wedding Day fodrász továbbképzés a Hair Spa Hungary szervezésében  Legyél naprakész a 2018-as esküvői frizura trendekkel, látogass el Viola Dóra legújabb...