EuroSkills2018 Budapest @ fodrász szakág beszámoló
euroskills budapest 2018 hajas laszlo kovacs alexandra

3 nap, 6 versenyszám, 21 versenyző. A szakmák Európa-bajnokságán, fodrász szakágban Kovács Alexandra eredményesen képviselte Magyarországot. A dobogóra sajnos nem sikerült felállnia, ám munkájával minden szakmabelinek példaképe lehet. Íme a három nap fényképes összefoglalója.

Óriási az, amit Kovács Alexandra elért! A több éves felkészülés meghozta gyümölcsét: fodrász szakágban a fiatal tehetség méltán képviselte munkájával Magyarországot. Szandi sajnos a dobogóra nem állhatott fel, de a verseny szervezőitől Kiválósági Érmet kapott. 

EuroSkills 2018 élő közvetítés

Aki tagja az első márkafüggetlen zárt fodrászati csoportnak, a Fodrászinfó Pro-nak, az láthatta, hogy a EuroSkills 2018 három versenynapja alatt élő közvetítést adtunk a fodrászoknak, akik nem tudtak személyesen eljutni a rendezvényre. Szakkomentátorunk Tombácz Zsuzsa fodrászmester volt, aki egyben Szandi felkészítője is.

EuroSkills 2018 – első versenynap

  1. versenyszám

Module B: Men’s haircut from photo with colouring (azaz férfi hajvágás és hajfestés – fotó alapján)

A verseny sajátsága az, hogy a versenyzőktől mindig plusz dolgokat kérnek – akárcsak az életben. Ezúttal azt kérték a versenyzőktől, hogy pontosan mondják el, milyen termékeket használnak az adott frizurához. Ezzel azt a célt szerették volna elérni a verseny szervezői, hogy a diákok tudatosan használják a termékeket, mindig az adott hajigénynek megfelelően. Egy frizuránál minimum 7-8 termék volt használandó.

Ebben a versenyszámban azt a frizurát kellett elkészíteniük, amit a tükrön láttok. Ezt Szandi a megnyitó után, az első megbeszélésen kapta. Ez egy vegykezelt babafej, így az ehhez megfelelő termékeket kellett kiválasztania. A hajvágásnak és az alapszínnek meg kellett egyeznie a fotón látott munkával. A színtónus Szandi fantáziájára volt bízva.

Szandi már a babafejet festi. A háttérben Hajas László, a EuroSkills2018 Experts-e, akinek hétfő délután szintén le kellett vizsgáznia a három nap versenyszámaiból.

Euroskills2018_Budapest_004
Euroskills2018_Budapest_003
  1. versenyszám

Module F Ladies Cut and perm, azaz Női dauer és hajvágás. Itt is volt inspirációs kép, aminek meg kellett felelnie. A cél egy hordható női hajvágás elkészítése hullámosított hajon – babafejen.

A versenyzők várják a következő inspirációs fotót. (Technikai megbeszélés: Kovács Alexandra és Hajas László között). Elkészült a frizura. Erről a versenyszámról élő közvetítést láthattok a Fodrászinfó Pro csoportban.

Euroskills2018_Budapest_019
Euroskills2018_Budapest_020

EuroSkills 2018 – második versenynap

A második nap egy sorsolt modellel kellett dolgoznia a versenyzőknek.

  1. versenyszám

Hosszú haj kategória hajfestéssel. Az első napi babafejes versenyszámok után a második nap sorsolt modellen kellett dolgozniuk a versenyzőknek. Hosszú haj festéssel: itt is kaptak a versenyzők egy inspirációs anyagot. Nehezítés, hogy a versenyző nem tudja előre, milyen a modell hajszíne – hiszen színvilágban az inspirációs képet kell követnie.

Szerencsére Szandi nagyon helyes modellt kapott, a haja tökéletes volt a kiírás elkészítéséhez.

Plusz feladat: kommunikáció a modellel, hogy milyen terméket használjon majd otthonra a hajápolásához.

Euroskills2018_Budapest_001
Euroskills2018_Budapest_022
  1. versenyszám

Module C: Ladies bridal long hair (menyasszonyi frizura, nyitott haj kategória)

A versenyzőknek a korábban elkészített modell hajából kellett menyasszonyi frizurát készíteniük. Ehhez inspirációs fotót és hajdíszeket is kaptak: a többi a kreativitásukon múlt.

Euroskills2018_Budapest_024
Euroskills_2018_Budapest_day2_022

EuroSkills 2018 – harmadik versenynap

  1. versenyszám

Module D Ladies cut and colour with wishes. Női hajvágás hajfestéssel. Itt is voltak inspirációs képek. Az inspirációs képnél figyelembe kellett venni a versenyzőnek a hajvágás stílusát, illetve a színvilágát. A versenyző a kreativitásától függően eltérhetett ettől egy kicsit.

Euroskills2018_Budapest_017
Euroskills2018_Budapest_008
  1. versenyszám

Module A Men’s classic modern haircut – férfi hajvágás klasszikus szárítással, sorsolt modellen.

Euroskills2018_Budapest_007
Euroskills_2018_Budapest_day3_005

Kovács Alexandra felkészítői voltak:

Tombácz Zsuzsa, Cseh István, Hajas László, Veress Győri Sándor.

A fodrász szakág győztesei a EuroSkills2018 versenyen: 

  1. Alix Darles, Franciaország
  2. Anna Krontseva, Oroszország
  3. Gavin Jon Kyte, Egyesült Királyság

euroskills 2018 budapest hairdressing winners

A díjakat György Annamária (Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság főosztályvezetője), Borbíró Gertrúd (CosMed Kozmetológiai és Diagnosztikai Gyártó és Kereskedelmi KFT. ügyvezetője) és Bakán András (L’Oréal Professionnel kereskedelmi vezetője) adták át.

Szöveg: Hansági Dorka

Képek: Tombácz Zsuzsa és EuroSkills2018 (Oláh Máté Gergely, Mudra László). Cover: Bánhalmi Norbert

Büszke vagy Te is Kovács Alexandrára? Oszd meg ezt a hírt másokkal is, Like & Share!

Közzétéve: 2018-09-29 21:32

Euroskills_2018_Budapest_day3_005
Euroskills_2018_Budapest_day3_005
Euroskills_2018_Budapest_day2_023
Kapcsolódó cikkek
VGS Education 3 napos alap hajvágás oktatás már Bu... Tanulj Veress-Győri Sándortól, a London Covent Garden-i Sassoon szalon egykori kreatív igazgatójától és vegyél részt három napon át tartó alap hajvágás oktatásán! Oktatás témaköre alap hajvágás Mit sajátíthatsz el az oktatás során? vonal, graduáció, fokozatosság, formák (háromszög, kör, négyzet)...
Hajvágás és kommunikáció mesterkurzus Hajas László... Hajvágás és kommunikáció mesterkurzus Hajas Lászlóval és Dudás Attilával, a L’Oréal Professionnel nagyköveteivel. Ismerd meg a trendek mellett a leghatékonyabb kommunikációs technikákat, amit szalonodban alkalmazhatsz. Vegyél részt Hajas László és Dudás Attila, a L'Oréal Professionnel nagykövetein...
Gold Haircare Professional rendezvényen jártunk: V... Nemrég még csak beharangoztuk, ma már pedig egy szép emlékként tekintünk vissza a tegnapi napra, amikor is részt vehettünk a Gold Haircare Vegan World II. rendezvényén. Rengeteg élményben volt részünk, amelyet most szeretnénk megosztani veletek. Fogadjátok sok szeretettel képes beszámolónkat!  Go...