Buzássy Steven a Salon International rendezvényen
Salon International Buzassy Steven Hair.tribe_cover

A Salon International rendezvény a fodrászat Mekkája. Jól tudjuk ezt, minden évben elzarándokolunk oda, de legalábbis ezen a kiemelt októberi hétvégén izgatottan követjük a történéseket. Ezúttal Buzássy Steven is fellépett a Hair.Tribe stage-en, Fróna Sándorral kiegészülve két hajvágást mutattak be a menő stage-en. Mini interjú következik. 

Buzássy Steven a Salon International rendezvényen

Buzassy Steven Hairtribe Salon International 2018

Milyen frizurákat mutattál be Londonban? 

Két teljesen különböző formával készültem. Az egyik egy klasszikus súlyfelépítés technikával készült forma volt, tiszta kontúrvonalakkal. A fejtetőn kapcsolatnélküli rövidebb, átpuhított szálakat hagytam, amikkel a modell több féleképpen tud majd játszani. A másik demo modellem haja pedig egy nyers textúrájú, progresszív forma volt. A forma pontos megnevezése “mullett”, ami annyit takar, hogy a fejtető rövidebb, az alsó részek hosszabbak, azaz lefelé hosszabbodó. A styling és a textúra is nyers volt, amihez Lakmé Sea Mist tengervizes sprayt és Matter, matt hatású waxot használtam.

Fróna Sándor kollégáddal léptél fel: mi volt a koncepció, hogyan osztottátok fel a munkát egymás közt?

A demo modellünk haját és a styling-ját közösen találtuk ki. Arra törekedtünk, hogy a legkönnyebben érjük el a végső formát és look-ot. Sanyinak nagyobb tapasztalat van a session fodrászatban, azaz abban, hogy hogyan stylingoljunk egy hajat és ezáltal hogyan érjünk el bizonyos hatásokat; így a demo modellemet teljesen rábíztam, tökéletesen ráérzett arra, hogy mit szeretnék látni. A színpadi vágó modellemet is ő festette, úgyhogy tökéletesen kiegészítettük egymás munkáját a hétvégén.

Salon International Buzassy Steven Hair.tribe.1

Mennyire érezted nehéznek/könnyűnek a feladatot?

Nyilván egy ekkora rendezvényen fellépni nagy felelősség és hatalmas megtiszteltetés, úgyhogy komolyan kellett venni. A legnagyobb nehézség talán az angol nyelven történő oktatásban volt, hiszen itthon magyarul oktatok, bár az angol mindig is közelebb állt hozzám, ha a szakmai nyelvről van szó. Minden fellépés előtt fejben levágom a formát, hogy rögzüljön. Mindaddig, amíg ezt nem teszem meg, izgulok, utána elengedem, mert ha fejben megvan, hogy mit fogok csinálni, akkor a kezemben is benne lesz. 

Könnyen vetted végül a nyelvi különbözőséget?

A beszéd folytonossága miatt igen, hiszen magyarban is sokkal előrébb járok agyban, mint ahol éppen tartok. Angolul viszont még nem megy olyan folyékonyan a beszéd, mint az anyanyelvemen. Igyekeztem viszonylag lassan beszélni, és minél egyszerűbben fogalmazni.

Hogyan készültél a bemutatóra? 

Mindig fejben készülök. Leszoktam arról, hogy előre kitalálok dolgokat és ahhoz ragaszkodom, mert mindig a modelltől függ, hogy mit lehet és mit nem. Van egy-két konkrét elképzelésem, mit szeretnék mutatni és látni, és próbálom ezeket a modelljeimhez igazítani. Majd mindent lerajzolok, leírok, és fejben megcsinálom az elejétől a végéig.

Mennyire vagy elégedett a fellépéssel?

Úgy érzem jól sikerült a hétvége és a visszajelzések is nagyon pozitívak; a modellek és a fodrászok is elégedettek voltak. Sajnos – vagy sem, de – nagyon maximalista vagyok. Mindig a hibákat keresem a munkáimban, és mindig magasabbra teszem azt a bizonyos lécet saját magamnak. Ez is egy léc volt, amit úgy gondolom sikerült átugrani, úgyhogy jöhet a következő.

Szöveg: Hansági Dorka

Képek: Buzássy Steven, Valcsik Anita

Ha tetszett az interjú, köszönjük a Like-ot és megosztást!

Közzétéve: 2018-10-16 17:36

Salon International Buzassy Steven Hair.tribe.1
Salon International Buzassy Steven Hair.tribe.1
Salon International Buzassy Steven Hair.tribe.1
Kapcsolódó cikkek
Vallás és fodrászat: Krekácsné Mónikával beszélget... Mindig is szerettem azokat a csapatjátékosokat megismerni, akik nem feltétlenül vannak kint a rivaldafényben a színpadon, ám munkájuk alapköve egy-egy fodrászbemutatónak. Még a múltkori balayage tesztelésnél ismerkedtünk meg Krekácsné Horváth Mónika fodrásszal, akin azonnal megakadt a szemem: kötény...
Itt van a #COLORCREATORS, a Wella Professionals má... Hosszas várakozás után végre újra nyüzsgés van a Wella Professionals háza táján – és nem is akármilyen. A nemzetközi cég rengeteg termékújdonságot tervez bemutatni a fodrászoknak ebben a félévben és egy nagyszabású márciusi rendezvénysorozatra, a #COLORCREATORS-re is nagy erőkkel készül. A Wella Pro...
Buzássy Steven: Amit megtanultál… Néhány hete felfigyeltünk egy igazán szókimondó szakmai blogra, amit Buzássy Steven indított. Az írások jól szerkesztettek és elgondolkodtatóak... és meglepően őszinték, ami akár sokak nemtetszését is kiválthatja. Direktsége felől ha egy csepp kételyünk támadna, helyre tesz a blog címe: "Szóvá.tesze...