Buzássy Steven a Salon International rendezvényen
Salon International Buzassy Steven Hair.tribe_cover

A Salon International rendezvény a fodrászat Mekkája. Jól tudjuk ezt, minden évben elzarándokolunk oda, de legalábbis ezen a kiemelt októberi hétvégén izgatottan követjük a történéseket. Ezúttal Buzássy Steven is fellépett a Hair.Tribe stage-en, Fróna Sándorral kiegészülve két hajvágást mutattak be a menő stage-en. Mini interjú következik. 

Buzássy Steven a Salon International rendezvényen

Buzassy Steven Hairtribe Salon International 2018

Milyen frizurákat mutattál be Londonban? 

Két teljesen különböző formával készültem. Az egyik egy klasszikus súlyfelépítés technikával készült forma volt, tiszta kontúrvonalakkal. A fejtetőn kapcsolatnélküli rövidebb, átpuhított szálakat hagytam, amikkel a modell több féleképpen tud majd játszani. A másik demo modellem haja pedig egy nyers textúrájú, progresszív forma volt. A forma pontos megnevezése “mullett”, ami annyit takar, hogy a fejtető rövidebb, az alsó részek hosszabbak, azaz lefelé hosszabbodó. A styling és a textúra is nyers volt, amihez Lakmé Sea Mist tengervizes sprayt és Matter, matt hatású waxot használtam.

Fróna Sándor kollégáddal léptél fel: mi volt a koncepció, hogyan osztottátok fel a munkát egymás közt?

A demo modellünk haját és a styling-ját közösen találtuk ki. Arra törekedtünk, hogy a legkönnyebben érjük el a végső formát és look-ot. Sanyinak nagyobb tapasztalat van a session fodrászatban, azaz abban, hogy hogyan stylingoljunk egy hajat és ezáltal hogyan érjünk el bizonyos hatásokat; így a demo modellemet teljesen rábíztam, tökéletesen ráérzett arra, hogy mit szeretnék látni. A színpadi vágó modellemet is ő festette, úgyhogy tökéletesen kiegészítettük egymás munkáját a hétvégén.

Salon International Buzassy Steven Hair.tribe.1

Mennyire érezted nehéznek/könnyűnek a feladatot?

Nyilván egy ekkora rendezvényen fellépni nagy felelősség és hatalmas megtiszteltetés, úgyhogy komolyan kellett venni. A legnagyobb nehézség talán az angol nyelven történő oktatásban volt, hiszen itthon magyarul oktatok, bár az angol mindig is közelebb állt hozzám, ha a szakmai nyelvről van szó. Minden fellépés előtt fejben levágom a formát, hogy rögzüljön. Mindaddig, amíg ezt nem teszem meg, izgulok, utána elengedem, mert ha fejben megvan, hogy mit fogok csinálni, akkor a kezemben is benne lesz. 

Könnyen vetted végül a nyelvi különbözőséget?

A beszéd folytonossága miatt igen, hiszen magyarban is sokkal előrébb járok agyban, mint ahol éppen tartok. Angolul viszont még nem megy olyan folyékonyan a beszéd, mint az anyanyelvemen. Igyekeztem viszonylag lassan beszélni, és minél egyszerűbben fogalmazni.

Hogyan készültél a bemutatóra? 

Mindig fejben készülök. Leszoktam arról, hogy előre kitalálok dolgokat és ahhoz ragaszkodom, mert mindig a modelltől függ, hogy mit lehet és mit nem. Van egy-két konkrét elképzelésem, mit szeretnék mutatni és látni, és próbálom ezeket a modelljeimhez igazítani. Majd mindent lerajzolok, leírok, és fejben megcsinálom az elejétől a végéig.

Mennyire vagy elégedett a fellépéssel?

Úgy érzem jól sikerült a hétvége és a visszajelzések is nagyon pozitívak; a modellek és a fodrászok is elégedettek voltak. Sajnos – vagy sem, de – nagyon maximalista vagyok. Mindig a hibákat keresem a munkáimban, és mindig magasabbra teszem azt a bizonyos lécet saját magamnak. Ez is egy léc volt, amit úgy gondolom sikerült átugrani, úgyhogy jöhet a következő.

Szöveg: Hansági Dorka

Képek: Buzássy Steven, Valcsik Anita

Ha tetszett az interjú, köszönjük a Like-ot és megosztást!

Közzétéve: 2018-10-16 17:36

Salon International Buzassy Steven Hair.tribe.1
Salon International Buzassy Steven Hair.tribe.1
Salon International Buzassy Steven Hair.tribe.1
Kapcsolódó cikkek
Lakmé Cutting Workshop 2018 A Lakmé Cutting Workshop 3 órás inspirációs hajvágó look & learn. Rövid elméleti prezentáció után egy teljes hajvágást lát a jelentkező a modell előzetes előkészítése nélkül. A konzultáció, a kép alapján történő diagnózis, a formaajánlás is a jelentkezők előtt történik, mintha egy új vendé...
Breaking News: Guy Tang szeminárium Londonban! A Salon International keretében évről-évre a legnagyobb fodrásznagyágyúktól tanulhatunk és válhatunk egyre jobb szakemberré. Fantasztikus show-k, előremutató bemutatók. Idén először pedig a rendezvény színpadán köszönthetjük a világ egyik legismertebb colorist-ját, akitől megőrül a világ: Guy Tang s...
Akarat, szorgalom és megszületik a balayage specia... Pályka Nikolett, a Be.YOU.tiful by Letta salon tulajdonos fodrásza, akire az Instagram profilja alapján lettünk figyelmesek. Adott egy fiatal hölgy, aki Kisvárdán született, jelenleg Nyíregyházán építi szalonját és ki tudja, hogy merre viszi a sors. Az online térben már elég sok országból felfigyelt...